Flauwvallen

Een aantal jaren terug ben ik voor het eerst een paar keer achter elkaar flauwgevallen. Toen we naar de huisarts waren geweest om bloed af te laten nemen, bleek er uit het onderzoek niets aan de hand te zijn. Maar ik heb nu nog steeds periodes dat ik redelijk vaak flauwval. Na het sporten of 's ochtends heb ik er het meest last van. Dan zie ik alles ineens zwart voor mijn ogen en voel ik gewoon dat ik ga. Hebben meer mensen hier last van of last van gehad? Want ik zou graag wat tips willen ofzo hoe ik het kan voorkomen of iets dergelijks.
Liefs

Ik ben nog nooit flauwgevallen dus ik weet het eigenlijk niet.
Wat vervelend voor je !
Misschien nog een x naar de dokter gaan ;

Owja, wat ik laatst zag op tv.
zo’n therapie ofzo…
dat je helpt niet meer flauw te vallen.
ik geloof dat het van Het klokhuis was.
ik zoek het wel even voor je op !

heb je geen bloedarmoede?
want je zegt dat die dingen gebeuren na het sporten enzo, misschien dat je dan ijzer (brandstof voor je lichaam) tekort komt?

http://player.omroep.nl/?aflID=5358908

Mischien helpt dit ?

Let niet op het begin stukje met dat toneelstukje !

kanteltafeltest. :wink:
In het AMC ziekenhuis in Amsterdam
dat is zo’n test waar je op zo’n tafel ligt
en die telkens draait en kantelt.

Kijk maar bij 10 minuut.

en 1 tip ; Je benen kruisen en je buik en been spieren aanspannen.
dat helpt ofzo.

Verder weet ik niks.

Nog 1 tip ;$

hoofd tussen je benen :wink:

Ik denk dat je een te lage bloeddruk hebt !
Ik heb hier ook last van, na het sporten inderdaad, of 's ochtens als ik te snel opsta.
Sowieso als ik te snel opsta.
Omdat je een te lage bloeddruk hebt kost het je hart meer moeite om het bloed goed door te pompen, en door ineens in actie te komen gaat het allemaal net even te snel waardoor je flauwvalt.
ik ben er ook wel eens door flauw gevallen.
Zoute dingen helpen tegen het flauwvallen, ik merk ook dat als ik op een dag niet zoveel eet, maakt niet uit of het zout is of niet, dat ik er sneller last van heb.
Gewoon goed eten dus, en niet te snel opstaan !

Ik heb het maar een keer gehad, en ik weet nog steeds niet waar het van komt, het was eigenlijk best wel grappig;

ik fietste met een vriendin achterop naar haar huis en ik voelde me dus niet lekker, dus ik ging even langs de weg zitten, maar zij wou zo snel mogelijk naar huis, zodat ik even op de bank kon liggen en zij moest na de wc, dus ik weer opstappen en na 10 meter gelijk weer afstappen, werd helemaal gek, is zei op een gegeven moment gaan fietsen, ik achterop. Toen ging ik blijkbaar allemaal rare geluiden maken ( vertelde ze me later ) en ik weet nog dat ik 100m lang niets kon zien. Dus op een gegeven moment vroeg ze mij of het nog ging, en blijkbaar heb ik nee gezegt en op dat moment stopte ze en ik viel achterover van het bagagerek af. Toen ik op de grond lag kwam ik ook gelijk weer bij. Mijn vriendin helemaal overstuur op mij gaan liggen en huilen. En ik helemaal lachen omdat ik weer kon zien, was daar zo blij om, ook al zag ik in zwart/wit. Na een minuutje zag ik ook weer normaal, dus ik mijn vriendin troosten enzo omdat ze heel erg was geschrokken. Wij verder naar haar huis gelopen, zij mij allemaal chocolade en cola geven, terwijl ik nergens meer last van had. Ik vond het heel grappig alleen zij niet zo xD

Sorry voor het lange verhaal maar vond het even leuk om te vertellen, verder kan ik je niet helpen, sorry…

Ik ben nog nooit flauwgevallen,
maar ik ben er zeker van dat je je nog eens moet gaan laten nakijken.
het is echt niet normaal dat je zo periodes hebt.
Ga gewoon nog eens naar de dokter,
en anders naar een andere dokter.

ik moest laatst bloedprikken en toen ik het watje op het wondje moest houden viel ik heel langzaam flauw, gods naar gevoel :S

Ik heb dat ook. Ik ben 5 jaar voor het eerst flauwgevallen toen ik heel ziek was met ontzettende hoge koorts enzo. Nu val ik soms nog flauw (of krijg het ‘flauwval gevoel’:

  • in drukke ruimtes
  • na sporten indd
  • als ik n wondje heb en t gedicht heb/pleister erop (klinkt raar. maar is wel zo)
  • snelle temperatuurswisselingen (dus als ik buiten in de regen gefietst heb en dan op school kom waar de verwarming op t hardst staat)

mijn bloed was ook getest maar er was niets aan te zien.
wat ik trouwens ook merk is dat ik het flauwvallen(gevoel) wel veel meer (en sterker) heb in periodes dat ik ongesteld ben. Dus zelf denk ik dat het wel ergens met mijn bloed te maken heeft.

wat ook helpt als je een flauwvalgevoel krijgt: zout op de rug van je hand schudden en erop zuigen.
Moet je natuurlijk wel net zout bij de hand hebben.

ik ben 2 keer flauwgevallen, 1 keer op school toen dr zo’n gast kwam met een gat in zn keel die kwam vertellen dr over enzo alleen k kon daar nie tege en toen viel k flauw maar dat was nog niet eens 2 seconden

en de tweede keer dat was echt super raar o.o
ik stond onder de douche (met mn vriendje :kissing:) en toen viel ik ook ineens flauw was echt zooo raar en ik weet nog steeds niet hoe dat nou kan zijn gekomen, iemand een idee? :flushed:

Ik ben vroeger een keer bijna flauwgevallen toen ik heel lang moest staan in een warme ruimte
En vorig jaar met mn kerstgala ben ik twee keer achter elkaar flauwgevallen door een paniekaanval. Heb claustrofobie en een beetje agorafobie en het was daar heel druk en klein en warm enzo. Vond het best genant x]
Maar ik weet niet wat je er tegen kan doen. Ga anders op zoek naar een specialist op het gebied van flauwvallen, of een bloedspecialist? Misschien is er iets wat niet getest wordt in een normale bloedtest. Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.

Anders ga je een keer naar een andere huisarts of vraag je om een verwijzing?

Ik zou dan nog maar eens terug gaan naar de huisarts.

het zou kunnen dat je te snel opstaat, dat heb ik ook wel eens

verder zou ik het niet weten

Eet goed, drink goed, sta niet te snel op. Heb je echt geen bloedarmoede? Of een lage bloeddruk? Heb je een normaal gewicht?
Het kan aan van alles liggen denk ik. Maar als dit doorgaat zou ik nog een keer naar de dokter/het ziekenhuis gaan, want het is natuurlijk niet helemaal normaal.
Edit: ik lees nu net dat je dat vaak na het sporten hebt. Ikzelf heb een lage bloeddruk, waardoor ik met sporten vaak heel duizelig word. Heb je al eens je bloeddruk laten meten?:slightly_smiling_face:

Dit heb ik ook vaak gehad! Daarmee ben ik naar de dokter geweest, en hij zei dat ik misschien hooggevoelig was. Dan ben je dus erg gevoelig voor al die prikkels in een drukke omgeving.
Oja nog een tip: als je denkt dat je gaat flauwvallen: ga liggen, benen omhoog, óf ga op je hurken zitten met je hoofd tussen je knieën. Klinkt raar, maar het schijnt dat het helpt.

Ik heb laatst een documentaire gezien over een vrouw die dat ook had, jarenlang sinds haar 17e en ze vonden niets en dus geloofde niemand haar echt als ze zei da ze zich slecht voelde (ze is drdoor ook gescheiden enzo)

en uiteindelijk had ze wat aan haar hart waar ze gewoon medicijnen voor kon nemen