Flauwvallen met stuiptrekkingen na vaccinatie/inenting

Gisteren heb ik mijn eerste van een reeks inenting prikjes laten zetten. Ik ben iemand die niet snel pijn heeft en ik heb ook niet echt schrik of stres als ik denk aan het krijgen van een prik.

Het ene moment was de dokter mijn prikje aan het zetten en het andere moment werd ik wakker en was ik blijkbaar flauw gevallen. Ik draaide met mijn ogen en begon dan te stuiptrekken, ik heb daar helemaal niets van gemerkt. De dokter zei dat dat wel eens gebeurt, niets om je zorgen over te maken.

Maar ik moet dus binnen 2 maanden mijn 2de prik gaan halen, en dan volgen er nog 2 prikken.
Ik heb schrik dat ik weer ga flauwvallen ofzo, en ik kan mij daar moeilijk over zetten. Terwijl ik helemaal geen naaldangst ofzo heb.

Toen ik extra gaatjes liet prikken in mijn oren was ik ook bijna flauwgevallen, maar ook niet van de pijn ofzo. Misschien iets in mijn onderbewustzijn?

Het is ook iets recent omdat ik 4 jaar geleden ofzo al eens 7 verdovingsspuitjes in mijn tandvlees heb gehad.

Hebben meerder mensen dit gehad, zo ja, hoe zet je je daar over en hoe vermijd je het flauwvallen? Vind dit echt raar en heb echt schrik om die andere prikjes te halen.

Ik zou het aangeven bij de volgende keer als je weer een prik krijgt, dan weten ze ervan. Vaak kun je ook liggen, dan val je vaak niet flauw omdat het bloed dan al naar je hoofd gaat (dat is namelijk waarom je flauwvalt).
Probeer dan rustig te ademhalen. Waarschijnlijk is het gewoon ‘toeval’ en gebeurt het niet weer. Hoe meer je je druk maakt, des te groter de kans dat je weer flauwvalt.

Voor de zekerheid even van tevoren melden inderdaad. Dan kan er rekening mee gehouden worden en kan je misschien tijdens de inenting liggen ipv zitten. En proberen rustig te blijven en vanuit je buik te ademen ipv hoog/gestrest te ademen. Dat scheelt vaak ook al een hoop.

Dankje iedereen! Ik zal het melden aan de dokter als ik mijn volgend spuitje haal.
En dat liggen is inderdaad een slim idee!

Inderdaad melden van tevoren, zodat mensen er vanaf weten, meestal zorgen ze dan ook voor een plek om te liggen.
Wat betreft dat flauwvallen en stuiptrekken, dat is niet gek. Het schijnt dat er gewoon een groep mensen is waarbij er gewoon een soort kortsluiting in de hersenen ontstaat door de inenting, waardoor dat kan gebeuren.

Dus gewoon voorbereid zijn door inlichten en je niet te druk maken. Je kan er immers toch niks aan doen. :slightly_smiling_face:

wat voorn vaccinatie/inentingen krijg je?

ik heb jouw note geantwoord…

Van tevoren goed gegeten en gedronken hebben ook, suiker is vooral belangrijk.