Films even goed/te vergelijken met de "Alien" films (Alien, Aliens, Alien III)

Welke films zijn gelijkaardig aan de Alien-films?

niemand?

In welk opzicht? Onderwerp? Stijl?

Science fiction, ook met soort aliens/vreemde wezens. Ik vond vooral dat de “Aliens” goed gemaakt werden in de films, het is zeker belangrijk om ze te zien in de film en dat het niet gewoon in een voorbijgaande flits is.

Je zou de film ‘‘Predator’’ (1986) eens kunnen checken, een van de betere SF films waarin Schwarzenegger het opneeemt tegen een op mensen belust buitenaards monster. Gemaakt in een tijd dat ze nog hard en serieus werden gemaakt.
Trouwens de eerste Alien (1979) beschouw ik nog altijd als de beste uit deze reeks van 4 vanwege de special effects, de geluiden en de mooie decors. Bij de tweede Aliens (1986) werden er zoveel aliens en aktiescenes toegevoegd door James Cameron dat er zelfs twee verschillende uitvoeringen van deze film gemaakt zijn. De eerste is de zg bioscoop versie en de extended uitvoering met ruim 17 minuten extra scenes.
Leuk detail is dat er aanvankelijk een alien 5 in de planning stond waarin het verhaal terug gaat met de vraag…’'Waar komt dat monster vandaan? ‘’ 'Maar de makers van de eerste alien film hebben hun inspiratie gehaald uit de natuur, er zijn insecten die parasiteren dmv eitjes in andere dieren en mensen. Dit gegeven is het uitgangspunt van de alien films.
Oplettende kijkers zien als ze de eerste 15 minuten van Avatar (2009) weer duidelijke invloeden en decors van aliens voorbijkomen.

Edit/Aanvulling. actrice Sigourney Weaver staat in de 4 alien films wel haar mannetje! :sunglasses: