Familieruzie

Een jaar geleden kregen mijn tante (zus van mn vader) en mijn vader hele erge ruzie. Dit liep echt heel erg uit de hand. Mijn oma heeft partij getrokken voor mijn tante. Ze koos dus voor haar dochter ipv voor haar zoon. De hele familie is zich er mee gaan bemoeien, allemaal aan de kant van mijn tante.
Mijn vader was er klaar mee, we hebben nu al een jaar geen contact met hun. Ik ben echt ontzettend kwaad op mijn oma, ze koos zonder te weten waar de ruzie over ging voor mijn tante. Ze heeft mijn vader gewoon superhard laten vallen…

Uiteindelijk heeft een andere tante het proberen goed te maken. Maar we kregen allerlei dingen te horen van; ja oma ligt er geen nacht wakker van.

Het boeit haar gewoon niet dat ze haar zoon en 2 kleinkinderen niet meer ziet. Ik vind dit echt zo erg. Ondanks alles is ze toch mijn oma…
Ook had ik erg veel contact met mijn neven en nichten, elke zondag als we er waren gingen we shoppen enz. Dat was altijd super gezellig en ik mis dat echt. Ik heb hen inmiddels ook al een jaar niet meer gesproken. Maar ik durf ook geen contact met hen te zoeken via facebook ofzo…

Ik ben zo boos. Mjn vader heeft altijd ALLES voor mijn oma gedaan en nu boeit het haar gewoon niks… Welke moeder vind het nou niet erg als ze haar zoon al een jaar niet meer heeft gesproken?
Mijn vader heeft het er ook moeilijk mee, maar hij gaat echt zijn excuus niet aanbieden.

Ik slaap slecht en ik vind het echt heel erg. Heeft er iemand ook zoiets meegemaakt?

Heb je het ook daadwerkelijk uit je oma’s mond horen komen. Want mensen kunnen wel zeggen dat haar niet kan schelen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is haar zonen en haar kleinkinderen, dat doet echt wel pijn als die niet meer ziet.
Ga gewoon eens bij je oma langs om er over te praten, dat je het zo erg vind, en dat je er mee zit. :slightly_smiling_face:

Nog nooit meegemaak.
Ik weet niet of je er zomaar van uit moet gaan dat je oma er niets om geeft , want misschien wil ze dat gewoon niet prijs geven. Het lijkt me nogal onwaarschijnlijk dat het haar niets deert. misschien verbergt ze het gewoon ofzo? Ik zou er in ieder geval niet direct van uitgaan dat ze het niet erg vind. en wat je neven en nichten betreft, deze ruzie is toch tussen je tante en vader? ze hoeven daarvoor niet kwaad op jou te zijn of jou vermijden, spreek hen toch maar aan als je wilt dat er iets veranderd. het is tenslotte je familie en alles is beter dan bij de pakken te blijven zitten (: dat is mijn mening…

Ik heb mijn oma al 7 jaar niet gezien. Mijn opa is gestorven zonder dat ik het wist.
Geen moeite mee verder, die kutmensen.

Maar aangezien het jou wel wat doet, kun je beter een keer met je oma gaan praten? Schrijf dr een brief, dat je haar mist.

Met je neven en nichten zou je nog wel contact op kunnen nemen, maar ik denk niet dat je nog veel behoefte zou hebben aan contact met je oma.

Als (klein)kind kan je gewoon niets aan dit soort ruzies doen. Ik heb mijn opa, oom, neefjes, nicht en aangetrouwde tante ook al een jaar of 10 niet meer gezien.
Hoewel ik destijds nog te jong was om het allemaal mee te krijgen en misschien dat mijn opa wel contact met me op genomen zou hebben als de ruzie niet zo hevig was. Maar ja, je staat er haast buiten. Het enige wat je kunt is contact blijven opnemen als dat nog mogelijk is.