Facebook virus

Even een snelle vraag, daarna mag dit topic weer verwijderd worden.

Iemand op mijn facebook deelde een artikel waar ik per ongelijk op klikte, over een kind met een misvormd gezicht. Ik kreeg daarna gelijk een scherm dat het een virus site is en m’n scanner dat geblokkeerd heeft. Ik schrok en heb het snel weg geklikt. Heb ik nu ook zo’n virus dat ze artikelen gaan liken en delen via mijn facebook? Ik zie in mijn tijdlijn mensen wie dat hebben. En kan ik zelf zien als ik dat heb?

Ik ken het niet… Heb het ook nog niet gezien maar als je computer dat aangeeft zal het wel een echte virus zijn.

Ik weet zelf ook niet precies wat het is maar ik zie vaak dat bepaalde mensen steeds dezelfde artikels liken en dat zijn bijna altijd amerikaanse artikelen van ‘omg wat er nu is gebeurd…’ en dan moet je natuurlijk klikken om te zien hoe het afloopt. Vaak ook porno filmpjes.

Ik heb gelijk mn wachtwoord veranderd, vriendinnen gevraagd te melden als ik iets like en ga straks nog onderzoek doen, anders verwijder ik mijn facebook wel en maak ik hem opnieuw.

De site van het artikel is leeshet.nu
Kent iemand die site misschien?

Volgens mij weet ik wat je bedoelt. Ik heb dit zelf ook gehad. Er stond dan dat ik dingen van een 18+ pagina aan het liken was terwijl ik dat zelf helemaal niet was. Ik heb toen m’n wachtwoord veranderd en alles ge-unliked bij het activiteiten logboek. Ik zie dit ook heel vaak bij andere mensen.

Je moet even naar je activiteitenlogboek gaan, daar staat alles wat je hebt geliket. En als hij daartussen staat, dan moet je het even verwijderen. Dan kan het niet verder verspreiden. En inderdaad wachtwoord wijzigen etc.

Bij mijn activiteitenlogboek staat niks. Misschien heb ik geluk gehad

Ook moet je even kijken bij je facebook apps of daar geen gekke dingen tussen staan. Dus naar instellingen en daarna apps. Dan alles wat er raar uitziet verwijderen.

Bedankt voor de tips! Mijn activiteitenlogboek is nog steeds normaal en tussen de apps stond 1 gekke, namelijk ‘Parody Wiki’ maar die stond zodat alleen ik het kon zien maar voor de zekerheid heb ik hem toch verwijderd.