Extreem laag libido..

Hooi!
Ik zit nu toch wel met een dilemma en ik kom er zelf niet uit. Even een kleine samenvatting:

Ik ben 19, mijn vriend 22, we zijn 3 jaar samen. Na 1.5 jaar kreeg ik candida (of iets wat daar op lijkt) en dat heb ik lang gehad. Vanaf dat moment begon de seks ook pijn te doen. Ik kreeg steeds minder zin in seks omdat ik bang was voor de pijn, maar ook omdat ik er gewoon geen zin in had.(ontspanningsoefeningen geprobeerd etc.) - en trouwens, als ik nu te veel suikers eet krijg ik een raar gevoel down under -
Nu merk ik toch wel dat als ik het er met mijn vriend over heb dat we ons allebei aan het eind van het gesprek kut voelen en we er niks aan kunnen veranderen. Ik ben sinds dit jaar gestopt met de pil omdat ik had gelezen dat sommige daar een hoger libido van krijgen, ik merk er tot nu toe niks van helaas. Maar dit levert ook weer wat vervelende gesprekken op ivm het condoom. Die ene keer in de maand (?) dat we dan proberen seks te hebben daar voelt hij dan weinig van. Niet echt stimulerend dus.
We praten heel veel, houden van elkaar, en zijn niet van plan dat we ooit bij elkaar weggaan. Maar aangezien dit nu al zo lang speelt ben ik een beetje radeloos. Ik hoop eigenlijk dat iemand iets soortgelijks heeft meegemaakt/meemaakt maar ik weet dat de kans klein is.

Buiten dit gaat onze relatie echt perfect, mijn vriend krijgt er alleen steeds meer last van dat het zo weinig gebeurd en vandaar dat we er meer over praten wat weer spanningen geeft.

Iemand tips hoe het misschien toch kan veranderen?

Zou je niet op een andere manier samen intiem kunnen zijn?
Met een massage bijvoorbeeld?
Dat lost het probleem natuurlijk niet op, maar neemt de spanning misschien een beetje weg!

Ja zoiets is misschien een idee! Masseren helaas niet want het kietelt allemaal bij mij hahaha

Heb je nog steeds pijn en is je libido daarom zo laag, of is de pijn nu weg?
Mocht die nog aanwezig zijn, raad ik je aan om naar een bekkenbodemfysiotherapeut te gaan. En wellicht pre- en probiotica slikken?

Mocht dat al verholpen zijn, dan is het denk ik slim om te kijken naar de manier waarop jullie seks hebben. Van stil zitten en stoppen met de pil, wordt je libido niet ineens heel veel hoger (ja in sommige gevallen wel, maar lang niet altijd). Seks hebben, zorgt vaak voor zin in seks, dus het is slim om dat ‘motortje’ aan de gang te houden.
Maar kijk dan ook naar de manier waarop jullie seks hebben. Als jullie seks hebben, is het dan fijn? Wat maakt dat je dan niet denkt: goh dat ik wil ik komende week weer?
En als je vriend initiatief neemt, wijs je hem dan gelijk af of beginnen jullie wel met voorspel, waarop je het later stopt, omdat je geen zin hebt? De meeste vrouwen hebben niet binnen 1 minuut van 0 tot 100 zin. Dat heeft tijd nodig, je moet in de mood komen. Met zoenen, strelen, voorspel, wat jij maar fijn vindt, kun je wel op 100 komen. Maar dan niet binnen 1 minuut, maar neem iets langer de tijd.

En zet je vriend er veel druk onder? Dat helpt ook niet mee. Spreek eens af dat hij een maand geen initiatief neemt, maar dat het uit jou moet komen. Op die manier voel jij niet de druk, dat hij continu wil, wanneer hij je knuffelt of zoent bijvoorbeeld. Maar misschien doet je vriend dat helemaal niet, dat kan natuurlijk ook :slightly_smiling_face:

Zomaar wat tips. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Het is een lastig probleem.

Wij hadden ook problemen met de condoom. Dat hij er niet veel van voelde. Er zijn ook condooms op de markt die een stuk dunner zijn en voor hem prettiger aanvoelen. Misschien kunnen jullie daar na kijken? Succes!

Misschien kun je meer focussen op andere manieren bevredigen van elkaar ipv penetratie, Want als ik jouw bericht zo lees heb ik het idee dat je vooral daar total geen zin in hebt, omdat het zo’n pijn deed? Misschien kun je meer hand/mondwerk doen en als dat fijner aanvoelt/je daardoor wel meer ontspannen kan blijven kun je misschien ook meer zin krijgen in meer. Dat hoeft niet direct dezelfde keer, natuurlijk.

Dat deed ik op het begin wel veel. Maar omdat ik er gewoon écht geen zin in heb gebeurd dat ook minder. Vandaar dat het hem nu ook meer dwars begint te zitten

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om me echt te helpen! Ik heb wel ontspanningsoefeningen gedaan, maar eigenlijk weet ik niet of ik die wel goed doe. Dus misschien dan toch een grotere stap nemen en naar een bekkenbodemspecialist gaan. Ik ga me ook maar even verdiepen in pre/probiotica. Sinds ik pau d’arco en cranberry pillen ben gaan slikken is de candida wel weggegaan. Misschien daar maar mee doorgaan. Thanks! :slightly_smiling_face:

Ander anticonceptiemiddel proberen bijvoorbeeld koperspiraal. Dan heb je dat gedoe met die condoom niet meer.