Extreem haaruitval

Ik heb sinds een week of 2 (maar vooral sinds afgelopen week) veel meer last van haaruitval. Ik verloor in die periode daarvoor heel weinig haar, eigenlijk alleen een paar haartjes met borstelen en wassen en Thats it (ik heb lang haar en verloor lang geen 50 haren per dag).

Nu verlies ik ineens mega veel haar. Ik vind het overal en als ik Mn hand door Mn haar haal neem ik behoorlijk haren mee. Na het wassen liggen er allemaal bosjes haar en Mn borstel zit ook steeds vol en mijn kleding ook. Ik kleur mijn haar regelmatig maar mijn haar is verder best gezond. Ik heb een periode ontzettend droog haar gehad door het vele ontkleuren maar dat heb ik goed gekregen, toen had ik verder ook geen last van extreme uitval. Ik heb toen ook shampoo en conditioner gekocht die heel mild zijn voor haar en hoofdhuid. Nu oogt het juist gezonder en nu verlies ik al die haartjes :’)

Nu lees ik dat je soms periodes met veel haaruitval kan ervaren na de zomer of na periodes met veel haaruitval, heeft iemand dat ook ervaren? En wat zouden jullie doen: afwachten of wel naar de dokter ?

Misschien heb je medicijnen of een crémoje oid. Lees de bijsluiter eens, misschien staat daar iets in. Ik dacht zelf meteen aan een vriendin die dit ook had maar zei werd behandeld voor hersenkanker, nu klinkt het hel erg maar dat is denk/hoop ik niet. Het andere wat ik kan bedenken is dat je net een bepaalde vitamine/mineraal niet genoeg eet/binnenkrijgt.

Oké dit klinkt heel erg het kan natuurlijk ook gewoon een hele simpele rede zijn.

Gebruik geen medicijnen of dergelijke dus dat kan het gelukkig niet zijn:)

Ik twijfel misschien ook over een vitaminetekort, ik slik wel vitamine b erbij.

Ik heb in de winter altijd meer haaruitval dan anders. Ik dacht altijd gewoon dat het door het koude weer kwam.

Heb het ook een tijd gehad. Al vanaf midden oktober. Vriendinnen van mij ook. Het is nu weer minder bij mij gelukkig. Ik zou je niet te druk maken. Mensen verliezen gemiddeld 100 haren of zo per dag en in de ‘rui’ kunnen dit er 150 of zelfs meer worden. Je zou langs de dokter kunnen gaan als je je zorgen maakt. Ik maakte me eerst ook zorgen, maar aangezien het nu minder is en iedereen er om mij heen zo’n beetje last van heeft, vind ik het minder vreemd. Kan heel goed dat het door het weer komt/periode van het jaar. No worries :slightly_smiling_face: