Explosies op Brussel Airport (Zaventem)

[i]Doden en gewonden bij explosies op luchthaven Brussel

In een vertrekhal van luchthaven Zaventem in Brussel hebben zich dinsdagochtend twee explosies voorgedaan. Daarbij zouden meerdere doden en gewonden zijn gevallen. De luchthaven wordt ontruimd.
De oorzaak van de explosies is nog niet bekend. Mogelijk vonden ze plaats in het ondergrondse treinstation. Ze vonden plaats in de buurt van de balie van American Airlines.

Het exacte dodental is niet duidelijk, maar er wordt gesproken van zeker elf doden.

Tegenover Het Nieuwsblad zegt de luchthavenpolitie dat er “volop informatie wordt vergaard.” Een regeringsbron spreekt van een aanslag.

Belgische media melden dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn. Er is een rampenplan in werking getreden volgens de plaatselijke autoriteiten.

Het treinverkeer van en naar Brussels Airport is stilgelegd.[/i]

Bron: http://www.nu.nl/algemeen/4234405/doden-en-gewonden-bij-explosies-luchthaven-brussel.html

Hier een liveblog met alle updates: http://live.nu.nl/Event/Aanslag_luchthaven_Brussel

Verschrikkelijk. Op Twitter staat er dat er 11 doden zijn en dat er meer bommen gevonden zijn.

Het enige wat ik kan zeggen: Waarom? Jezus, waarom zou je onschuldige mensen gaan lopen vermoorden, ik kan hier zo boos en verdrietig van worden.

ik word hier zo bang van. ik hoop echt dat het geen terreur aanslag is maar iets anders (ook al ben ik echt niet zo naïef en weet ik dat die kans 0.1% is)

Ze spreken ondertussen wel van een terreuraanslag. Er is vlak voordat de bommen afgingen ook geschoten en iets in het Arabisch geroepen… dan weet je al wel genoeg. Bah, word er best een beetje bang van.

Kom steeds dichterbij… Denk wel dat het om een aanslag gaat, kan tegenwoordig toch bijna niet meer anders. Gaat denk ik niet lang meer duren voor we in Nederland ook aanslagen gaan krijgen.

Snap nog altijd niet wat nou het nut ervan is, onschuldige mensen vermoorden die helemaal niks te maken willen hebben met dat hele oorlogsgedoe!

Het heeft ook geen nut, die mensen zijn totaal hersenloos. Ik denk een wraakactie op de aanhouding van Abdeslam.

Proberen paniek te zaaien, mensen die niet meer de straat op durven, een statement maken. Ik word er ook angstig van… Ik ben een paar maanden geleden vanaf Brussel Airport vertrokken voor een heerlijke vakantie…

Ohja, die aanhouding had ik nog niet eens aan gedacht… Kan bijna niet anders dan dat dat de aanleiding is. Al hebben ze dan redelijk snel deze aanslag voorbereid, dus wellicht dat deze daarvoor ook al wel gepland stond?

Ik moet zeggen dat ik er eerlijk gezegd niet echt angstig van wordt, maar je gaat wel steeds meer stil staan bij de dingen die je doet. Als je al niet eens meer normaal een vliegtuig kunt instappen omdat er altijd dreiging bestaat…

[url=http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/1.2607885][i]In het metrostation van Maalbeek, vlak bij de Wetstraat, is er een explosie geweest. Er is ook rook te zien. Het is nog duidelijk hoeveel gewonden er zijn. Het zou gaan om een aanslag.

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/Livecenter/1.2607821?eid=p1_2607875-e7c64e25

:frowning_face:

VRT meldt dat 13 doden op luchthaven Zaventem inmiddels zijn bevestigd. Er zouden 35 gewonden zijn gevallen.

Volgens het Belgisch Nieuwsblad wordt er op dit moment geschoten op luchthaven Zaventem.

Inmiddels melding dat er op meerdere metrostations explosies zijn geweest… en volgens het AD wordt er gevochten/geschoten op Brussel Zaventem, weet niet of het ook daadwerkelijk bevestigd is…

In het metrostation Maalbeek in Brussel zijn mogelijk tien doden gevallen door een explosie, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

http://www.nu.nl/algemeen/4234420/liveblog-aanslagen-vliegveld-en-metrostations-brussel.html

Ik vind dit echt zo erg. En ja, ik word hier ook bang van, ook al wil ik dat echt niet.

precies dit. Ik vertel mezelf duizend keer dat angst zaaien juist is wat ze willen en dat we niet bang moeten zijn. Maar toch ben ik het.

Zijn hier mensen uit Belgie? Ik maak mij zo’n zorgen om mijn vrienden en klasgenoten! We hebben vandaag geen school en ik weet dus maar van twee personen dat ze veilig zijn, terwijl ik mij zorgen maak om de halve school!

Misschien dat je kunt kijken bij het Rode Kruis? Ze hebben een website ‘Ik ben veilig’ (ikbenveilig.nl/brussel) geopend voor mensen in Brussel. Woon je zelf in Brussel dan?

Ik las net dat er ondertussen al sprake is van 23 overledenen…