Expeditie Poolcirkel 2014

Expeditie Poolcirkel is een televisieprogramma waarin tien Bekende Nederlanders het opnemen tegen elkaar, zichzelf en de kou.

De karavaan met de deelnemers trekt door Noorwegen, Zweden en Finland. Vertrekpunt is de ruige kust van Spitsbergen. Helikopters, boten en sneeuwscooters zijn transportmiddelen die worden gebruikt. De hoge bergen, de gletsjers, koude grotten en rivieren vragen het uiterste van de deelnemers.
Niet alleen fysieke kracht is van belang, ook psychologie en strategie spelen een belangrijke rol. Naast individuele proeven, vaak gerelateerd aan de lokale gebruiken en cultuur van Lapland, zijn er ook groepsopdrachten. Zowel de individuele prestaties als het teamspel bepalen elke week de positie van de kandidaten op de ranglijst. Die ranglijst kan in elke aflevering flink wijzigen. Elke aflevering moeten de twee laagst gepositioneerde deelnemers tegen elkaar uitmaken wie de avonturenreeks moet verlaten. Uiteindelijk bereiken slechts twee kandidaten na een barre tocht van twintig dagen het eindpunt, een van hen wint Expeditie Poolcirkel.

Een soort Expeditie Robinson dus. Wie gaan er kijken? :upside_down_face:
Elke donderdagavond om 20:30 bij RTL 5