Examenjaar.. Ik ga het missen

Ik wilde graag even weten of er meer zijn die hun middelbare school echt missen,
Ik zit nu in de 5de (examenjaar) en ben dus na de examens van school af,
We hebben nu nog maar 2 weekjes les,
Maar ik heb nu al het gevoel dat ik alles ga missen,
Ik vind mij school zo gezellig en leuk en voel me echt thuis,
Ik kan het met iedereen super goed vinden en de leraren zijn ook super gezellig…

Zijn er meer meiden die hier nu last van hebben of toen ze in het examenjaar zaten hier last van hadden??

xx

Toen ik in mijn examenjaar zat, baalde ik heel erg dat ik afscheid moest nemen van mijn middelbare school. Helemaal niet gek eigenlijk. Mijn middelbare school voelde als een tweede huis voor mij. Soms vatte ik dit te letterlijk op. Dan was ik meer bezig met chillen op school dan met leren. Gelukkig heb je daarvoor ouders en ouderavonden. Boze ouders zorgen altijd voor ‘goede’ motivatie. Verder had ik ook super toffe docenten en veel gezellige schoolvrienden. Ik keek er ook niet naar uit om dat allemaal kwijt te raken.

Aan de andere kant was ik ook heel erg blij. Het werd wel tijd voor een studie waarin ik mezelf ging specialiseren. Geen standaardvakken meer, maar vakken die te maken hebben met wat je leuk vindt. Geen vakken die je uit je hoofd leert omdat het moet en vervolgens weer compleet vergeet.

Uiteindelijk viel het allemaal mee.
Nadat ik mij diploma had behaald ben ik maar van een heerlijke, lange en welverdiende vakantie gaan genieten haha. Het voelde heerlijk om eindelijk een diploma op zak te hebben. Daarna ging het eigenlijk allemaal vanzelf. Je maakt kennis met je nieuwe school en met nieuwe vrienden. Na een paar maanden ben jij je middelbare school alweer grotendeels vergeten. Met vrienden waar je het heel goed mee kon vinden, kun je nog altijd contact houden. Zo ben ik na 4 jaar nog steeds met een aantal oud klasgenootjes bevriend. Zoveel stelt het dus allemaal niet voor.

Heel veel succes met je eindexamens. Nog eventjes keihard knallen! Daarna kun je van je welverdiende vakantie genieten!

Ik denk dat ik de gezelligheid en mijn vrienden wel ga missen. Voor mij zal het ook een hele opluchting zijn, omdat ik nu al een paar jaar steeds heel veel achterstand heb door ziekte etc. en dus alleen maar aan het leren ben geweest. Volgende week vrijdag is onze laatste schooldag en tot die tijd moet ik nog 4 toetsen inhalen en zal bijna niet op school zijn, wat ik echt echt jammer vind. Mijn laatste toets is de dag voor de laatste schooldag, dus hopelijk kan ik dan de laatste schooldag eindelijk een keer genieten van school zonder achterstand voor het eerst in iets van 3 jaar.
Maar ja ik denk zeker wel dat ik het leuke gedeelte van school ga missen!

Eerlijk? Ik studeer al bijna af na 4 jaar HBO, en ik mis mijn middelbare schooltijd nog steeds wel heel erg hoor.
Wel is het heel fijn dat ik nu met een opleiding bezig ben waar ik me vol op mijn interesse kan storten. Maar de gezelligheid en vrienden van toen mis ik wel echt.

Ik vond het middelbaar echt ronduit ruk en ik ben blij dat ik er weg ben. Ik kon echt niet tegen al die drama kinders die zo’n beetje elke les verneukten en ik had serieus moeite om mijn draai te vinden. Nooit gevonden ook daar. :’)

Ik had een heel dubbel gevoel. Ergens ging ik het missen, de gezelligheid, maar het was ook wel genoeg geweest, tijd voor een volwassener leven. Het studentenleven is dan ook fantastisch, die vrijheid die je hebt … heerlijk !
Ik zou NOOIT meer terug willen !
Nu na 4 jaar WO ben ik dat ook weer wat beu aan het worden en kijk ik weer enorm uit naar het afstuderen :flushed: .
Kortom : uiteindelijk ben je steeds wel klaar voor een nieuwe fase !

Ik mis het zowel wel als niet.

Ik mis mijn vrienden en het samen in de pauze een sigaretje roken en gewoon altijd samen zijn. Wat ik totaal niet mis is vakken volgen waar ik niks aan vind.

Je maakt op je studie ook wel weer nieuwe vrienden. En je kunt eindelijk iets gaan doen waar je echt voor wilt gaan. Dus ook dat heeft weer leuke en minder leuke kanten.

Ik zit ook in het examenjaar, en ik ga het zeker ook missen volgend jaar… Volgend jaar ga ik verder met de Havo, maar dit moet op een andere school :frowning_face:

Ik heb vorig jaar eindexamen gedaan en ik dacht dat ik het ook wel zou gaan missen, maar had tegelijk ook heel erg veel zin om te beginnen op een nieuwe school. Nu bijna een jaar later, heb ik het zo naar mijn zin op het hbo. De school is tof, leraren zijn, naar mijn idee, relaxter en je leert zoveel nieuwe mensen kennen. Ik mis mijn oude school dus totaal niet en heb heel veel vrienden van toen achter me gelaten om bepaalde redenen. Het voelt als een heel nieuw begin en dat is heerlijk.

Het voelt voor mij op het HBO ook niet als of je veel verplichtingen hebt, je zit er voor jezelf. Dat merk je aan alles en misschien vind ik dat wel het fijnste van alles. Hebben meer mensen dat?

Ik heb vorig jaar examen gedaan en ik mis het echt niet, ik vind het alleen jammer dat ik m’n vriendinnen nu minder vaak zie maar dat overleef ik ook wel.

Ik denk ook dat ik het wel ga missen. Ik heb echt een hele leuke gezellige klas en de sfeer op school is ook erg fijn, maar ik heb wel zin om aan een opleiding te gaan beginnen.

Ik haatte het echt daar en als het kon was ik veel eerder van school afgegaan, dus ik mis het niet :’) Kon ook niet goed met de meeste leraren omgaan en ik heb echt een rottijd gehad op school. Ik heb ook nog steeds na twee jaar contact met m’n oude vrienden en ik heb wel goede herinneringen van kleine dingen die we op school deden, maar dat heeft verder ook niet zoveel te maken met school.

pfoe ik ook hoor, in het begin van het jaar kon ik niet wachten om weg te gaan. Maar nu is mijn klas zo leuk en gezellig, iedereen kent elkaar enzo. Dusja dat gaat wel wennen zonder hun straks, ook gewoon omdat ik nu al weet dat waarschijnlijk sommige nooit meer ga spreken omdat ze ver weg wonen enzo

Mijn middelbareschooltijd is om eerlijk te zijn ronduit verschrikkelijk. In de eerste werd ik gepest, toen van school veranderd. Een aantal jaren ging het goed, maar sinds vorig jaar is het weer rot. Ben blij als ik volgend jaar examen doe en kan gaan studeren, leef er echt naar toe. Kijk er met spijt op terug dat het niet meer is geworden.

Ik heb het middelbaar nooit gemist, want het was zo godsgruwelijk saai. Ik vond het studeren juist een verademing.

Ik mag over een jaar afstuderen maar dit ja. Ik vind mijn opleiding honderd keer leuker maar de gezelligheid en vrienden mis ik wel.

Ik snap niet dat mensen school leuk vinden, ben echt blij dat ik nu bijna klaar ben. Heb mn examens over ongeveer meer dan een maand en dan eindelijk weg van al deze mongolen pff. Ik meen het school is echt letterlijk hell voor mij, ik haat het met een passie.

Ik ga het ontzettend missen! Zit nu in het zesde jaar, en omdat we met een klein clubje zijn (zo’n 80 man) zijn we super hecht. Gelukkig zijn er nog wat mensen die naar dezelfde studentenstad gaan als ik, dat scheelt wel. En aan de andere kant ben ik ook wel klaar met alle vakken hier, vind het totaal niet meer interessant nu ik weet dat ik het later niet nodig ga hebben. Wat dat betreft ben ik ook wel heel blij dat ik in september weer aan iets nieuws kan beginnen, haha.

Precies dit :’)