European Studies

Hallo!

Ik zit momenteel in het laatste jaar van de PABO, en ik ben erover aan het twijfelen om hierna een andere studie te gaan doen - er is toch bijna geen werk op basisscholen :woman_facepalming: . Daarom ben ik gaan zoeken naar een andere studie die mij wel zou liggen. Het probleem is alleen dat deze studie

  1. voltijd is
  2. mij een langstudeerder maakt, en dus: BOETE

Is er iemand die toevallig European Studies volgt/heeft gevolgd en me hier meer over kan vertellen voordat ik god-weet-hoeveel geld ga uitgeven aan een nieuwe studie?

Alvast bedankt :grinning: xx

In de randstad is er genoeg vraag naar basisschool docenten, mocht je er toch graag mee door willen gaan.

Verder ken ik alleen maar mensen die gestopt zijn met European Studies, dus mij lijkt het niet zo’n leuke studie. :stuck_out_tongue:

Waarom zou je geen studie kiezen die beter bij de PABO aansluit zoals Sociologie? (Waarmee je later ook de ‘kinderkant’ op kunt.) Of wil je juist iets heel anders doen?

Over die boete zou ik me niet druk maken. Daar kun je bij de DUWO een lening voor afsluiten en als jij na de universiteit een baan vindt (wat je altijd vindt, ook al is het niet meteen je droombaan) heb je die boete binnen drie maanden terugbetaald…

Huh, als jij je PABO afmaakt en daarna een andere studie doet ben je toch geen langstudeerder?

Je moet wel instellingsgeld betalen als je een tweede bachelor doet.

TS, kun je geen schakelprogramma volgen voor een master Pedagogische wetenschappen? Dan heb je in ieder geval niet het probleem dat je twee bachelors hebt gevolgd?

Ik ken trouwens behoorlijk wat mensen die European Studies doen, maar ik doe het zelf niet dus ik kan er niet veel over vertellen. Zij zijn in ieder geval erg tevreden over de studie. :slightly_smiling_face:

^ Pedagogische wetenschappen bedoelde ik inderdaad, geen sociologie.

Jaaa daar heb ik inderdaad ook over nagedacht (Pedagogische wetenschappen)! Toch heb ik het idee dat een studie met talen nóg beter bij me past. Ik heb al eens gekeken naar banen in de randstad maar dat valt ook tegen - ik hoorde ook van mensen dat er nu zelfs krimp is in de Randstad…

En waarom ik dan eerst de PABO heb gedaan… Omdat ik al van kleins af aan geroepen heb dat ik juf wilde worden, en me misschien toch te weinig verdiept heb in wat er verder nog te krijgen is qua opleidingen.

Maar alvast heel erg bedankt voor jullie reacties! :slightly_smiling_face:

Ik heb een berichtje in je gastenboek achtergelaten en wat linkjes met info over de studie naar je gestuurd. Hoop dat je er iets aan hebt! Ik ben zelf net klaar met het eerste jaar van ES en ik heb geen seconde spijt gehad van m’n keuze om deze studie te gaan doen. Toen ik klaar was met havo, had ik eigenlijk geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik vond talen leuk en was geïnteresseerd in reizen en andere culturen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij ES. Je hebt niets wat met rekenen te maken heeft in het eerste jaar, en dat vond ik heel fijn omdat wiskunde en economie mij totaal niet liggen. Je krijgt wel een vak economie ‘Economic Dimension of Europe’, maar dat is theorie en bevat geen berekeningen.

Het lijkt eigenlijk op Communicatie, alleen dan heb je meer talen, ben je intensiever met talen bezig en wat specifieker op Europa gericht. Maar met deze opleiding kun je alle kanten op. Aan het begin van de opleiding heb ik voorbeelden meegekregen van functies die afgestudeerden van ES doen en daaraan kun je zien dat het echt een brede studie is. International Account Manager bij The Pepin Press, Marketing Manager bij P&O Ferries, Manager International Sales bij ABN Amro, Public Affairs Officer bij Shell, Trade Commissioner Service bij de Canadese Ambassade, Corporate Fundraiser bij Unicef, Project Manager Centraal en Oost Europa bij het Nederlands Centrum voor handelsbevordering, Sr Policy Advisor European & International Affairs bij de provincie Zuid-Holland en Country Specialist bij EVD. Zoals je ziet heel verschillende functies. Wat wil je precies weten over de opleiding?