Ervaring met Huisartskliniek

Ik heb twee hele lelijke moedervlekken in mijn gezicht.
Nou konden ze er bij de dokter niet veel aan doen want ze mochten mij niet door sturen.
Er zijn wel huisarts klinieken die dat kunnen we halen en dat wordt vergoed.
Maar vind het wel eng. Je kunt eerst een gratis consult aanvragen.
Mijn vraag is heeft iemand ervaring met een huisartkliniek??
Wil ze zo graag weg hebben

Hoezo mogen ze je niet doorsturen? Een huisarts mag je toch altijd doorsturen naar een plastisch chirurg/dermatoloog?

Huh? Waarom mogen ze je niet doorsturen? Mijn moeder had ook een moedervlek waar ze over twijfelde en toen mocht ze ook gewoon naar de dermatoloog (het was uiteindelijk gelukkig niks). Gewoon via de huisarts hoor.

Dat kost je natuurlijk wel je eigen risico. Maar het zit wel in je gezicht dus wel beter als een specialist het doet en niet een huisarts.

Ik kon niet doorgestuurd worden vanwege mij financiële situatie dus vandaar

Wat heeft een huisarts met jou financiele situatie te maken? Als je twijfelt of een moedervlek kwaad kan kun je je echt wel laten doorsturen, daarvoor heb je een zorgverzekering.
Als je hem weg wil laten halen omdat je hem niet mooi vindt moet je waarschijnlijk zelf betalen, maar daar heeft jou huisarts helemaal niks over te zeggen, vind het een nogal vreemd verhaal…
Ik zou gewoon bij een dermatoloog langsgaan voor advies

Als hij denkt dat zij het consult bij de dermatoloog niet kan betalen is het alleen maar voor haar eigen bestwil om haar niet door te sturen. Dermatoloog valt onder het eigen risico en dat consult moet dus door haar betaald worden. Dat kan al snel een paar honderd euro zijn. Huisarts valt daar niet onder en daar hoeft zij dus niks voor te betalen.
Ik weet natuurlijk niet wat er besproken is, maar kan best dat er dus besproken is om haar niet door te sturen omdat zij dat consult misschien niet kan betalen

ik hoor vet vaak dat mensen hebben moeten betalen voor een consult bij een specialist maar ik heb daar echt nooit voor betaald? Ook geen eigen risico oid

nogmaals, sinds wanneer heeft een huisarts iets te zeggen over je financiele situatie?
Tuurlijk kan het zijn besproken, maar als ik lees dat ze niet MAG worden doorgestuurd vind ik dat een raar verhaal. De huisarts kan je inlichten over de kosten, en dat dit niet vergoed wordt, maar de keuze ligt uiteindelijk bij jou.
Dat zou hetzelfde zijn als wanneer ik bv een borstvergroting wil, en de huisarts me weigert door te sturen omdat ik het niet kan betalen. Huisarts mag advies geven, maar bij dat soort ingrepen ligt de keuze bij jezelf, niet bij de arts

Ik heb zelf om een doorverwijzing gevraagd naar de dermatoloog en die kreeg ik.
Ik was toen nog onder de 18 jaar en alles werd gewoon vergoed ook al was het cosmetisch.

Ik weet natuurlijk niet hoe oud je bent en of het nog steeds zo is. Ik zou een huisarts absoluut niet aan je gezicht laten zitten. Laat dat over aan een dermatoloog, of liever nog een plastisch chirurg. Als het nou ergens anders op je lichaam zat kan een huisarts het prima doen.

Mijn ouders zitten in de schuldsanering en het niet kwaardaardig maar cosmetisch dus ze kunnen het niet betalen. De huisarts heeft wel een verzoek ingediend of ik doorgestuurd kon worden maar dat kon niet want het eerst gesprek is ook al veel geld.
Even om het makkelijk uit te leggen. Het is namelijk een heel lang verhaal.

Maar mijn vraag was of er iemand ervaring had met de huisartskliniek :cold_sweat:

Ik denk dat je je iets meer moet verdiepen in die kliniek, ik weet zelf niet precies hoe dat werkt maar dat dat ineens wel vergoed zou worden is een beetje raar.

Waarom zou jouw verzekering zeggen: oh nee bij een plastisch chirurg in een ziekenhuis vergoeden we niet, maar ga vooral naar een privekliniek en doe daar dezelfde behandeling dan vergoeden we het wel!