Ervaring kamer vinden Nijmegen (sshn)

Hoi hoi! Ik vroeg me af of iemand misschien ervaring had met het vinden van een kamer via sshn in Nijmegen?
Waarschijnlijk ga ik studeren in nijmegen, en het is mij aangeraden om me aan te melden bij sshn. Ik moet eigenlijk direct een kamer hebben volgend schooljaar, aangezien ik te ver weg woon om bijvoorbeeld om half 9 op school te zijn.
Maar nu vroeg ik mij af, heeft iemand ervaring met het wonen in vossenveld/hoogeveldt/galgenveld?
Welke zouden jullie mij aanraden? En hoeveel invloed heeft reisurgentie op het krijgen van een kamer? Op de site kom ik er niet helemaal uit. Of misschien heeft iemand tips om op een andere manier aan een kamer te komen? Hospiteren gaat moeilijk worden en viavia ken ik ook niemand daar, helaas…

Alvast bedankt!
Liefs

Als je meteen een kamer nodig hebt als je gaat studeren moet je je inderdaad zo snel mogelijk inschrijven bij SSHN. Als je lang van tevoren bent ingeschreven heb meer je kans om goed te eindigen in de kamerlotingen.
Reisurgentie heeft bij de SSHN niet veel invloed, geloof ik. Mijn broer woonde 30 km van Nijmegen vandaan en kwam redelijk makkelijk aan een kamer in Vossenveld. Al zou ik, als ik jou was, eerder voor Hoogeveldt kiezen omdat dat dichter bij de campus is, makkelijk te bereiken is per bus of trein naar station Heyendaal, en je ook niet ver van het centrum af zit. In Galgenveld kom je niet zo makkelijk, daar moet je echt lang voor ingeschreven staan of je zit in een bepaalde situatie waardoor je voorrang zou kunnen krijgen. (bijv. fysieke, geestelijke of sociale beperking)

Verder kun je altijd nog Kamernet proberen, maar dan heb je vooral te maken met kijkavonden etc. en dat vindt niet iedereen even leuk.

Hopelijk heb je hier wat aan, en als je nog vragen hebt stel ze gerust!

Dit kun je beter in het topic Op Kamers plaatsen, bovenaan de Lifestyle pagina.

^Dit ja.