Erge Haaruitval Help!

Sinds een paar maanden heb ik last van hele erge haaruitval. Ongeveer een maand geleden ben ik vitaminepillen gaan slikken, maar het lijkt nog niet echt te helpen. Als ik s ochtends wakker wordt, en ik haal me hand door mun haar haal ik er echt een hele pluk uit. En dit vaker op de dag. Ik vind het echt eng. Ik gebruik shampoo van Andrelon Care&Repair en daarvan ook de conditionar en na het wassen de conditionar die je er niet uit hoeft te spoelen. Heeft iemand tips? Hoe kan ik ervoor zorgen dat het minder wordt? Naar de huisarts ga ik liever niet, want die man is zelf ziek en weet bijna niks… hij heeft laatst iemand met een blindedarmontsteking gewoon naar huis gestuurd hij was bijna dood…

Ik heb hier zelf ook last van, maar dit is bij mij altijd rond deze tijd… En als het echt zo erg is dat je er plukken uit haalt zodat je het ziet op je hoofd, dan zou ik toch echt even naar de dokter gaan. En je hebt gewoon recht op een andere dokter als je dat wilt hoor…

Hey,
Iedereen heeft er rond deze tijd heel erg last van.
Ik heb het ook al 2 maanden en slik ook vitamine pillen wat dus niet helpt.
Het weer is nog erg wisselvallig (nu bijv. weer warm met zon en gisteren koud en regenachtig) daar heeft je haar moeite mee.
Als het goed is merk je ook dat het op koude dagen minder is.
Zolang het op je hoofd niet te zien is is er niks aan de hand.
& anders idd naar de dokter.

Ik heb er rond deze tijd ook heel erg last van. Als je echt kale plekken vind moet je sowieso naar de dokter gaan. Ik las dat het ook kan komen doordat je misschien te vaak van haarverzorgingsproducten wisselt, en als je heel lang haar hebt. Ik schrik er zelf ook altijd heel erg van als ik weer heel erg haaruitval heb maar voor ik het weet is het bijna weer over en toevallig is het altijd rond deze tijd van het jaar.

.

@
Volgens mij gewoon overal evenveel haarverlies. Ik gebruik al een paar jaar dezelfde shampoo, dus denk niet dat het daar aan ligt. Ziek ben ik ook al een hele tijd niet geweest en stress ook niet echt… voor de zomervakantie wel. En ik merk niet echt verschil met koude of warme dagen eigenlijk. misschien als ik er is op ga letten. Maar het duurt al een tijd en lijkt alleen maar erger te worden… het zou onderhand toch wel beter moeten worden dacht ik?

ik heb het altijd heeeel erg als ik onder de douche sta, dan zitten heel me schouders onder de haren. Ook als ik sochtends me haar uit kam is het verschrikkelijk. maar volgens mij is dit gewoon een vitamine te kort ofzo :zipper_mouth_face:

Ik heb dat nu ook, vind het ook echt eng, maar ik heb vorige week de dokter gebeld, moest even bloedprikken en daar krijg ik binnenkort de uitslag van. Het kan iets met je schildklier zijn, vraag me niet hoe het zit:P

Dus gewoon even naar een (andere) dokter, dan weet je zo of het erg is of niet!

Ik heb echt hele erge haartuival wanneer ik conditioners gebruik, dus misschien moet je deze achterwege laten.
Verder komt haaruitval wel vaker voor rond deze tijd van het jaar.

zijn wel meerdere redenen voor
stress, hormonen, slechte voeding, …
maar aangezien de tijd van het jaar, denk ik aan herst-ruitijd. Daar heb nu wel meerdere mensen last van

@
Het is al een langere tijd. Begon al in de zomer.
En de conditioners gebruik is al langere tijd en hiervoor nergens last van gehad.
Verder eet ik elke dag groente en fruit en stress heb ik op het moment niet.

Berdien, ik heb echt precies het zelfde, ik haalde weer hele plukken van mn schouders vanochtend en inderdaad over je hele hoofd verspreid. Ik zelf eet gewoon gezond en heb ook geen stress en idd voor de zomervakantie wel. Ik zie er op mn hoofd nog niks van dus ben nog niet naar de dokter geweest. Ik hoop maar dat het snel over gaat :confused:

volgens mij ligt het gwn aan die vitamine pillen als je er gwn 1 weekje mee stopt en kijkt of het minder word moet je andere vitamine pillen kopen

Eerst en vooral een andere huisarts zoeken ^^ Maar eigenlijk moet je bij een huid of haarspecialist zijn.
Er kunnen zoveel oorzaken zijn. Ze zullen bloed prikken en misschien is de oorzaak dan al duidelijk.
Maar als je over plukken spreekt, bedoel je dan een bundeltje haar van dezelfde plek, waar nu dus al lang een kale plek moet zitten of bedoel je over heel je hoofd?

@ Misslanghaar
gewoon over mijn hele hoofd. Volgens mij niet op een plek.

Ik had dat enkele jaren geleden zelf ook, kwam door ijzertekort.
Heb toen ongeveer 6 maand erge haaruitval gehad, kun je nagaan hoe dun mijn haar werd.
Nu hou ik mijn ijzerwaarde goed in de gaten.
Ik raad je dus zeker een bloedproef aan!

ik heb er ook heel erg last van nu,
echt heeel erg vervelend,
als we aan het eten zijn, zitten er alleen maar haren in mijn eten , echt heeel erg vervelend.

Toen ik er last van had, had ik ook ijzertekort. Ik zou inderdaad bloed laten trekken of naar een dermatoloog gaan.

heb je erg lang haar? want bij lang haar valt het meer op dat je haar uit valt