Enorme twijfel social work, pedagogiek of verpleegkunde

Hoihoi

Ik zit momenteel aan het einde van mijn opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Nu vind ik het werk in de kinderopvang echt leuk maar ik wil toch graag nog verder. Mijn probleem is alleen dat te veel mij leuk lijkt.

Het lijkt mij heel leuk om met kinderen van de puber leeftijd te werken, dan met name de kinderen die wat meer moeite hebben of gedragsproblemen. Dit is dus social work of pedagogiek.

Echter lijkt het mij ook super leuk om het ziekenhuis in te gaan en uiteindelijk richting de kinderafdeling. Dan begin ik met hbo verpleegkunde.

Ik weet alleen niet wat mij beter ligt en twijfel hier al een half jaar over.
Misschien dat jullie wat ervaring kunnen delen van die opleidingen en de praktijk zodat ik meer inzicht krijg….
Alvast bedankt :slight_smile:

Ik zou, zeker omdat je met jeugd of mensen in een ziekenhuis wil werken voor Pedagogiek kiezen.

Social work is toch vaak echt met mensen met verslaving, probleem gezinnen etc.

En ik doe zelf pedagogisch medewerker, en pedagogiek sluit wel het beste aan op deze opleiding. Je hebt de voorkennis al zegmaar.

Je kan er uiteindelijk hetzelfde mee met allebei de opleidingen maar ik denk dat ik toch voor pedagogiek zou gaan

1 like

Ik ben zelf hbo verpleegkundige en in de opleiding heb ik niks met kinderen gedaan (wat ik absoluut niet erg vind, want ik heb nooit met kinderen willen werken). Ik weet dat je bij social work een richting jeugd kan kiezen (hoewel ik niet weet of dit bij elke hogeschool zo is?). Maar de opleiding zelf is veel breder. Ik denk dat je daarom het best pedagogiek kan kiezen als je je echt op kinderen wil focussen.

1 like

Bedankt voor je reactie!
Kinderen spreken mij inderdaad enorm aan maar het helpen van mensen en verzorgen ook. Ik weet dat ik me eventueel na hbo verpleegkundige kan specialiseren.
Mag ik vragen wat een gemiddelde dag van een hbo verpleegkundige inhoud op de werkvloer?

Pfoe, dat verschilt echt heel erg waar je werkt. Ik werk zelf in de psychiatrie en naast het verzorgen/begeleiden hou ik mij op de werkvloer veel bezig met onderzoek en innovatie. Maar ik weet dat er in het ziekenhuis veel minder differentiatie is tussen mbo en hbo verpleegkundigen (hoewel daar nu wel steeds meer verandering in komt).

1 like