Eigen creaties verkopen

Hoi meiden,

Het lijkt mij heel leuk om eigen creaties te gaan verkopen via internet, zoals schilderijen, tekeningen en kaarten. Nu heb ik al even nagedacht over waar ik dit wil gaan verkopen. Ik wil in ieder geval een instagram-pagina aanmaken en promoten en dan misschien via dat account of bijv. op Etsy spullen gaan verkopen. Heeft iemand hier ervaring mee en wat is een fijne site om op te verkopen? Tips over verzendkosten eventueel naar het buitenland zijn ook welkom, dat is denk ik nog wel een lastig dingetje namelijk.

Ook vraag ik me af hoe anderen iets verkopen als er meerdere geïnteresseerden zijn in een bepaald schilderij of tekening, want het lijkt me wel veel werk om 30 keer hetzelfde te maken. Ik heb me al even verdiept in printshops die bijv. een tekening op dik papier printen. Heeft iemand hier ervaring mee en eventueel tips voor goede (en betaalbare) printshops?

Ik verkoop zelf mijn werk via Redbubble. Dit is een site waar eigen grafische designs en foto’s kunt verkopen op verschillende producten, zoals stickers, notitieboekjes, klokken en mondmaskers. Dit vind ik zelf een hele fijne site! Doordat zij het bestellen, drukken en verzenden regelen hoef je zelf weinig te doen. Ook hoef je geen kosten te maken om thuis een voorraad producten aan te leggen zonder dat je weet of je ze wel gaat kopen.