egel huisdier witbuikegel

halloo, ik ben dus al mijn hele leven lang verliefd op egels :wink: sinds gister zag ik dus dat je witbuikegels als huisdier kan houden en ik heb de hele dag alleen maar gegoogledā€¦ toch vraag ik me af of 1 van jullie een egeltje heeft of iemand kent die er 1 heeftā€¦ want ik vraag me af of het verzorgen een gedoe isā€¦ of het duur is, en ook of er veel dierenartsen zijn die gespecialiseerd zijn in egelsā€¦ en of ze ook bij je op schoot komen zitten enzo :stuck_out_tongue: nouja van die standaard dingen wat jullie ervaringen met een egel zijn :slightly_smiling_face:

Doe het a.u.b nietā€¦ Zielig beeste.

Een egel is geen huisdier. Alle huisdieren zijn duur en ja, ze hebben een zeer uitgebreide verzorging (in gevangenschap) nodig waardoor ze dus gewoon niet geschikt zijn als huisdier.
Ik vind het echt zielig als mensen dit soort dieren nemen als huisdier. Waarom niet tevreden zijn met een konijn of iets dergelijks.
Ik bedoel het verder niet aanvallend ofzo hoor! Ben al blij dat je er ieder geval aandacht aan besteed.

http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/egel-als-huisdier-283889.0.html
Alsjeblieft. Lees maar door.

ik snap wel dat het zielig is maar waarom is het zieliger dan een vis in een kom of een konijn in een hok? als een egel te koop staat op marktplaats van mensen die er geen tijd voor hebben is het toch gewoon goed om die te kopenā€¦ wantja hij zou toch wel in gevangenschap leven bij mensen die er in dat geval GEEN tijd voor hebbenā€¦ en als je hem in de vrije natuur uitzet gaat ie dood als de temperatuur onder 15 graden komt dus heel erg zou dat ook niet zijn toch

Vind ik ook zielig en dierenmishandeling, ja dierenmishandeling ja arme beesten.

zijn al topics over.