Een vriendin probleem?

Eyyyy allemaal,

Ik heb een probleem en ik weet niet wat ik eraan moet doen. Nou het is dus zo dat ik een vriendin heb die ik al bijna 5 jaar ken. I knowww het is een lange tijd, maar in die 5 jaar waren we niet echt close, we zijn meer goede vriendinnen maar we vertellen elkaar niet alles. Ik heb hiermee geen problemen, alleen nu is het zo dat de laatste 6 maanden voormij echt een HELL waren. Daar heb ik met haar overgepraat en aan haar had ik echt grote steun. Nu is het zo dat ons vriendschap een beetje vaag is, we zien elkaar wel op school maar zitten niet echt samen in de pauze. Ik zeg vaak hooi in de gangen, maar zei geeft me vaak een glimlach of ze negeert me. Als we samen zijn in de pauze vraagt ze vaak naar andere mensen en als ze haar vriendinnen ziet loopt ze weg en zegt ze: ‘je mag nu weg gaan hoor’. Alsof ik een reserve ben. Het is ook dat ze geen zin heeft om samen te fietsen met mij, iets dat ik niet snap en meerdere keren naar haar heb gevraagd. Een tijdje geleden heb ik het contact verbroken met een vriendin die ik bijna 2 jaar ken, en ze vraagt steeds van ‘wanneer ga je het goed maken met haar’. Ik heb al duidelijk aangegeven dat ik geen behoefde heb omdat te doen, maar ze blijft er toch naar vragen. Vandaag had ze iets vervelends gezegd en ik wilde haar daarnog over appen of bellen want ik denk daar de heletijd aan. Toen ik haar belde hing ze onmiddelijk op. Ik stuurde haar appjes van wrm je ophing en ze kwam best wel bot over. Ik vroeg als er wat was en toen loog ze (denk ik) dat ze druk was. Ik ken haar wel langer dus ik denk dat ze liegt. En als je druk bent kan je het ook op een aardige manier zeggen.
Het is zo dat ik het gevoel heb dat onze vriendschap verwaterd en dat ze liever met andere mensen bezig is… en dat ze me ziet als reserve. Ik wil er met haar over praten, want ik kan dit probleem er niet bij hebben. Alleen ze negeert me op app en ze leest me berichtjes niet.
Voor mij geeft dit ook aan wat onze vriendschap is, als ze mij nodigt heeft sta ik voor haar klaar, als ik haar nodig heb dan staat ze niet altijd voor me klaar.
Nu vraag ik me als onze vriendschap verwaterd is? Ik merk van mezelf dat ik best wel ben veranderd en dat ik liever met bepaalde mensen omga, waar ze niet echt bij hoort. Alleen ik ken haar bijna 5 jaar en ze is wel aardig, maar tegenwoordig is de vraag is ze wel een vriendin?

Je hoeft geen twee dezelfde topics te maken…

Dit was bij de verkeerde categorie, ik wilde dit eigenlijk doen bij lifestyle, maar ik was toen bij de verkeerde form :’’)

Verder hier:

http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/probleem-met-een-vriendin-419300.0.html