een droomhuid <33!!!

iedereen droomt wel van een mooi egaal huidje, zonder puistjes en andere huidproblemen… alleen hebben veel meiden de hoop op een mooie huid al opgegeven…

weet jij een paar hele goede TIPS, of een paar hele belangrijke WEETJES post ze dan hier: zodat anderen er misschien ook wat aan hebben :grinning:

ik zal hier handige weetjes over verschillende huidproblemen posten (rosacea,eczeem,acne en psoriasis enz.) En als je vragen hebt gewoon stellen he :wink:

als je verteld over je eigen ervaringen ect… vermeld dan ook even wat voor huidtype je hebt => weet je niet wat voor huidtype je hebt doe dan hier een test om daar achter te komen :

http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/test_huidtype.asp
http://www.dr-vanderhoog.nl/huidtest/index.php

drink altijd voldoende water om het vochtgehalte in je huid op peil te houden
(drink niet pas wanneer je dorst hebt, want dahn is het al telaat)

reinig je huid altijd goed!!! HEEEEEEL BELANGRIJK!!! doe je dat namelijk niet dahn gaan je poriën verstoppen, en dahn kunnnen er puistjes onstaan… zelfs als je geen make-up gebruikt, door de dag heen kom je vaak in aanraking met uitlaat gassen, wat ook niet goed is voor een mooie huid…

 - dus reinig je huid 2 x per dag, 

door middel van: een reinigingsgel/milk daarna
een lotion en sluit af met een goede creme.
(voor meer info neem es een kijkje op het grote
gezichtsreinigingstopic!)

binnenkort post ik meer tips, barst van de goede ideeën :grinning: ga alleeen nu slaapjes doen

kusjes sammi :kissing:

uhuu, zo`n topic heb ik al gemaakt?
het grote gezichtreinigingstopic!
waarom post je daar niet gewoon je tips!
daar is het topic voor (:

dit topic gaat tog niet alleen over reinigen, maar ook over huidproblemen, enz mijn nichtje is schoonheidsspecialist, van haar heb ik vele dingen geleerd! wat je bijv: het beste kunt doen bij rosacea, en eczeem en of puistjes, en andere huidproblemen, en wil voor diegenen die daar baad bij hebben graag info erover posten… enja in jouw topic worden voornamelijk vragen gesteld over reinigen, en wat voor creme belangrijk is enzo. dusja vandaar dit topic!!!

liefs sam

wat kan je doen bij rosacea? zonder hele dure dingen of schoonheidsspecialist, daar heb ik namelijk last van en ik word een beetje gek van dat camoufleren en ik doe dat ook leiver niet, maarja ik wil er wel vanaf, of iig minder zichtbaar.

eczeem:

iedereen weet wel wat eczeem is: een jeukende uitslag, die door middel van een bepaald gen tot uiting komen.

wat kun je doen om de jeuk te verminderen:

 • douche altijd onder lauw water
 • gebruik neutrale schampoo’s en douchegels
 • verschoon je beddengoed wekelijks
 • draag voornamelijk katoen
 • pobeer zo min mogelijk te sporten, waardoor je niet gaat zweten
 • draag liever geen foundation en andere make-up
 • gebruik altijd zo neutraal mogelijke creme’s (Eucerin bodylotion is een aanrader => speciaal voor de probleemhuid)

Eczeem kan verergen door grote temperatuurverschillen, vooral hitte kan het verergeren. porbeer dit zo veel mogelijk te vermijden, door naar een koelere plek te gaan.

wijnstok extract werkt onstekinsremmend, dat erg goed kan helpen bij eczeem => je kunt het kopen in een gelvorm.

Ik raad wel aan even lang je huidarts te gaan, die schrijft een meestal een zalfje (teer- of hormoonzalf) voor, in combinatie met een antibioticum. waardoor het vaak snel over gaat

ik ga zoveel mogelijk info per onderdeel plaatsen, zoals ik hierboven bij eczeem heb gedaan, dat is mooi overzichtelijk :grinning: mijn volgende onderwerp wordt rosacea, wordt wel later op de dag, moet namelijk dringend weg, maar je ziet het wel verschijnen :wink:

ik heb ook eczeem maar ik doe iedere avond een dike laag zalf op zodat ik de volgende dag geen zalf op hoef te doen.

Ik heb het ook langzaam ‘afgebouwt’ eerst deed ik dag en nacht vaseline (ookwel ‘vet’ bij ons thuis) toen vroeg ik aan mijn moeder of er ook een mindere dikkere zalf was, en die deed ik toen overdag en 's nachts dan weer ‘vet’.

En nu heb ik alleen nog maar 's avonds vette zalf nodig:)

make-up kan ik gewoon doen, als je maar wel dagcreme opsmeert.
en van dat sporten heb ik nog nooit gehoord, en meestal komt eczeem in combinatie met astma. Bij astma is het juist beter als je een goede conditie krijgt:S

je moet helemaal niks op je huid doen jah water…

@ D10r: Je gezicht wassen met water en zeep is zoo slecht voor je huid. Echt, als er ook maar íets slecht is, is het dat wel.
Genoeg water drinken is daarentegen wel goed voor je huid.

:ninja:

voor mensen zoals ik met eczeem ofsoo helpt het niet echt want dat weten we natuurlijk allemaal al

maar toch lief hoor :stuck_out_tongue:

[b]Ik raad wel aan even lang je huidarts te gaan, die schrijft een meestal een zalfje (teer- of hormoonzalf) voor, in combinatie met een antibioticum. waardoor het vaak snel over gaat[/b]

eczeem kan je niet ‘over laten gaan’ je kan alleen de irritatie verminderen. je kan er wel overheen groeien

Ik denk dat ze met ‘over laten gaan’ bedoelt dat de irritatie voor een tijdje weg is. Ik heb een hele agressieve zalf voor op mijn handen, en mijn eczeem leek idd een tijdje weg. Nu hoef ik nog maar af en toe te smeren.

Ik heb ook een probleemhuid, op m’n arm. Zelfs m’n huisarts weet niet hoe ik er van af zou moeten komen… Veel kleeeeine rode pukkeltjes lijken het. Alsof ik altijd kippenvel heb.
Alleen in de zomer is het minder omdat ik dan bruiner ben… Maar nu in de winter is het echt lelijk. Maar niks aan te doen dus. Zit ook in de familie

mensen die allergisch zijn voor bepaalde cosmetica: gebruik producten met dode zee mineralen (ook te gebruiken bij onzuiverheden). Kijk wel voor de zekerheid dat erop staat: hypoallergeen. Je kunt deze producten heel goedkoop krijgen bij o.a. kruidvat en hema. Gebruik ook geen geparfurmeerde producten, want daar kan je huid niet goed op reageren.
Voor uitslag/eczeem : sudocrem (ik denk niet dat het werkt als je heel veel last hebt van eczeem, maar heb je er een beetje last van werkt dit wel). Dit is eigenlijk voor luieruitslag, maar het werkt tegen heel veel! Je kan het kopen bij de drogist.
droge huid: er zijn best veel producten die je hiervoor kan gebruiken zoals: uiercrème, vaseline, bodybutter (is wat vetter dan gewone creme). Kijk ook dat je geen antibactetiële producten en/of producten met alcohol gebruikt, want die drogen je huid te veel uit. Wel aan te raden is producten waar glycirine (of hoe je dat ook schrijft :stuck_out_tongue:) in zit.

ik zeg geen zeep! dat staat er toch niet…
ik zeg gewoon alleen water!

Dat weet ik, maar alleen water is ook slecht voor je huid.
Sommige mensen gebruiken er ook zeep bij dus daarom had ik het erbij gezet.

ik heb zelf ook eczeem gehad, over vele delen van mijn lichaam, ik heb een aantal verschillende zalven ervoor gehad.

 • corticosteroidzalf => hormoonzalf
 • tacrolimuszalf
 • teerzalf

eerst had ik alleen die zalven, nix hielp… later heb ik het in combinatie met antibiotica gekregen, en na 2 maanden ofzo was het over, heb er nu helemaal geen last meer van…
(nu heb ik alleen weer last van andere dingen maar dat maakt niet uit :stuck_out_tongue: :kissing: )