Een boek gezocht voor NL

Hey!
Ik ben echt ten einde raad en zoek me suf, ik moet voor nederlands 2 boeken zoeken die vergelijkbaar zijn en hoe de boeken door het publiek zijn ontvangen moet ik vergelijken.

Ik heb dus nu 1 boek: Ik, Jan Cremer van Jan Cremer (goh;O)
En ik moet een vergelijkbaar boek hebben, ook een taboedoorbrekend boek op gebied van erotiek. Het liefst een recent boek, van na 2000 en niet al te dik (ik moet het na de vakantie uit hebben en heb heel veel te doen).
Ik had gehoopt dat ik een boek van Heleen van Royen kon lezen, maar ik kan er niks over vinden in literom dus dan schiet ik ook niet op :frowning_face:

Dus, boekenkenners, help me s.v.p.!

P.S. Geen Tirza of Turks fruit, heb ik al naar gekeken en is geen optie.

Twee vrouwen van Harry Mulish?

Ik zal even voor je verderzoeken, maar dit was even het eerste wat in me op kwam.

Of ‘het rookoffer’ van Tessa de Loo (gaat over relatie tussen leraar en student, dus in dat opzicht een taboe) maar volgens mij is die van voor 2000.

Iets van Jan Wolkers?
Die staat bekend om de erotiek in zijn verhalen.

Iets van Jan Wolkers?
Die staat bekend om de erotiek in zijn verhalen.

Ja, dat Turks fruit is van Jan Wolkers :stuck_out_tongue:

Ok, thanks! Kzal even vragen aan me leraar of ik twee vrouwen mag gebruiken, dat zou wel mooi zijn want die heb ik al gelezen :grinning:
En rookoffer vraag ik ook ff na, iets voor 2000 maakt niet uit, zolang het maar niet te oud is, ik wil namelijk kunnen vergelijken met ‘toen en nu’

Ik ken dat boek wat je nu hebt niet, maar ik heb zelf “Nieuwe buren” van Saskia Noort/Noord? gelezen. Het is behoorlijk vies haha, ik wist niet waar ik aan begon :stuck_out_tongue: Heel fijn geschreven, niet tachtig bijvoeglijk naamwoorden in een zin gepropt.
Het is alleen wel een thriller, wij mogen er maar eentje lezen, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk ik zeg het maar even :slightly_smiling_face:
Succes!

Die zomer van Wanda Reisel misschien?

o_0 ik moet gwn pornografisch materiaal gaan zitten lezen…
Toch bedankt voor de tip haha

Jan wolkers - zomerse hitte
heel slecht boek maar misschien is dat wel goed :’)?

Te dik boek, krijg ik niet zo snel uit :S

Ok HAHAHAH
" Terwijl het zaad eruit spoot ontlastte ik me voor haar. Een drol gleed langs mijn kloten naar beneden."

Even een citaat uit het literom archief :’)

het is denk ik wel vergelijkbaar, ik ga het even op mijn lijstje zetten.
*hoop niet dat ik moet kotsen tijdens het lezen*

Sonny Boy is een mooi boek. Niet recent, maar wel actueel gezien de film. En Je kunt altijd iets van Hella Haasse lezen, Oeroeg is een klassieker en erg dun. Ik had dat boek in een dag uit!

Zijn toch geen taboedoorbrekende boeken? Of zeg ik nu wat doms :stuck_out_tongue:

Misschien Phileine zegt sorry? Vreselijk boek, heb hem na een paar pagina’s weggelegd, maar gaat wel over seks.

^ thanks.
Lol, voel me echt vies dat ik op zoek ben naar zulke boeken :’)

Ik heb vandaag een schitterend gebrek van Arthur Japin gehaald, ben benieuwd (:
Arthur Japin is trouwens veel punten op de lijst.

Als je iets met erotiek wilt moet je iets van Jan Wolkers gaan lezen ;p

Hangt er een beetje vanaf wat je daarmee precies bedoeld. Dit zijn eerder historische romans (Nederlands-Indie/Suriname/WO II) die een beetje vlot weglezen en ofc klassiekers :confused:

Artur Japin is ook een aanrader, maar niet al zijn boeken lezen vlot weg. Er zitten hele pittige tussen.

Moet je ze ook bespreken, die boeken? Want dat lijkt me nogal ehm… genant.

De passievrucht van Karel Glaastra van Loon.

Armin Minderhout werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij. Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika. Armin woont nu samen met Ellen, zij willen samen een kind. Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest. Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder. Maar Monika is al 10 jaar dood. Alles wat hij al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd moet hij heroverwegen. En hij zal antwoord moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degene die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn?Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld en besluit op zoek te gaan naar de vader van zijn zoon. Tijdens zijn zoektocht door het verleden beleeft Armin alles opnieuw. De vijf jaar durende, zeer gelukkige verhouding met Monika die abrupt eindigt als zij sterft aan bacteriele meningitis. De hechte vriendschap tussen Monika en Ellen. Voor het eerst voor vol aangezien worden door zijn eigen vader Huib wanneer Bo geboren wordt. Details uit het verleden blijken nu cruciale wapenfeiten, van de waarheid zoals die bestond blijft niets over. Onderweg spaart Armin niets of niemand. In zijn verbetenheid sleurt hij Ellen en Bo mee naar de rand van de afgrond. En dan vindt hij antwoorden.Nemen de antwoorden Armin"s wanhoop weg? Valt er wel te leven met die nieuwe waarheid?

Oke in het kort: een man komt er achter dat hij onvruchtbaar is(= taboe?) en dat hij al een 13 jaar een eigen kind heeft, tenminste dat denkt hij. Hij gaat opzoek naar de echte vader van zijn zoon want zijn toen nog levende vrouw heeft uitgespookt.
Ik zal het einde niet vertellen maar dat is echt heel erg taboe.