Droge, rode en gerimpelde handen van werk.

Hey meiden,

ik werk sinds een tijdje bij de La Place en ik heb het er naar mijn zin.
Het enige waar ik problemen mee heb is sinds ik op de sappen sta ik veel en langdurig last heb van natte handen. Daarbij zijn kiwi’s, sinaasappels en grapefruits ook heel zuur…

De natte handen, zure vruchten en vaak handen wassen zorgen ervoor dat ik momenteel met zeer droge, rode, pijnlijke (alsof het verbrand is? (is het niet )) die er na enkele uren na het werken nog gerimpeld uitzien alsof ze te lang nat zijn geweest. (volgende ochtend ook).

Ik kan handschoenen dragen maar om dat nu elke dag de hele dag te doen is niet handig ivm grip op glazen etc. Heeft iemand handige tips? Goede handcreme’s misschien? Ik smeer me namelijk al helemaal suf! Het helpt iets, maar niet geweldig.

Ik kijk uit naar jullie tips!
Alvast bedankt!

Het enige wat bij mij daartegen heeft geholpen waren toch echt handschoentjes. (Zonder latex)
Ik heb ook allemaal crèmes gehad van de dokter, maar niets hielp.
Dokter zei dat het een combinatie was van zuren etc en te vaak de handen wassen, dan was je namelijk een bepaalde laag van je huid weg ofzo…
Maarja… Horeca… :grinning_face_with_smiling_eyes:

Hoi,
Wat jammer dat je nu zulke droge handen hebt. Ik begrijp dat je geen handschoenen wilt dragen, dat zou ik ook niet zo handig vinden. Misschien zou het helpen als je je handen minder vaak zou wassen, door ze bijvoorbeeld aan je schort af te vegen. Ik weet niet of het zo een goed idee is, maar het valt te proberen. Wat je handen erg zacht maakt is van dat speciale hand scrub, die kan je bijna overal halen. Je wrijft je handen ermee in en wast ze daarna. Ook al heb ik hier niet zo veel verstand van, maar ik denk dat heel erg veel handcreme gebruiken niet zo goed is. Je kan beter je handen 's ochtends en 's avonds insmeren en masseren met een goede, wat duurdere crème, met bijvoorbeeld natuurlijke producten. Die crèmes kan je bij de Tuinen kopen. Als dit alles niet werkt zou ik naar de huisarts gaan, die kan je misschien wel iets geven. Succes! :slightly_smiling_face:

Ik zou echt niet naar de HA gaan.
Been there, done that.
Heb toen meerdere allergie testen etc gekregen, en het heeft me uiteindelijk bijna 200 euro gekost.
Oh – en het enige wat ik daaraan over heb gehouden was een zalfje wat helemaal niet hielp.

Ooh, dan zou ik het idd niet doen…

Volgens mij mag je ook geen handschoentjes dragen, correct me if I’m wrong. Maar vanwege hygiëne, je voelt het niet als je handen (handschoenen in dit geval) vies zijn waardoor er kruisbesmetting kan voorkomen. Enigste wat misschien helpt is je handen goed verzorgen, geen wondjes die open zijn etc.

Lush heeft echt een geweldige creme, ‘Helping Hands’. Dat is echt heerlijk spul en hydrateert je handen als een malle. Het kost wel 12 euro zoveel maar misschien een leuk kerstcadeau?

Ik heb ook bij de La Place gewerkt en iedereen draagt daar handschoentjes :wink:
Maargoed, daar gaan je handen ook vies van voelen zegmaar, ik vond dat nooit fijn dus ik snap dat je die niet aan wil doen. Inderdaad opzoek gaan naar een goede handcreme.

Herkenbaar, ik had dat ook vooral in de wintermaanden. Mijn knokkels barstten toen gewoon open van de natte handen en het zuur van de sinaasappels. Ik perste sappen en sneed het fruit met handschoenen. Die witte dingen. Al moet ik ook wel zeggen dat mijn collega bijvoorbeeld niet tegen het zuur kon van de sinaasappels. Dus dat zou ook voor jou kunnen gelden.

Misschien is Gloves in a bottle iets voor je? Het is een creme die een soort van laagje over je handen aan brengt waardoor slechte stoffen je handen niet meer binnen kunnen dringen. Ik weet niet of het ook helpt voor zure sappen maar ik heb er veel goede dingen over gehoord, dus misschien kun je het eens proberne.

Dankjewel voor de tips!

Eigenlijk alles wat er word gezegd zoals het handen afvegen aan mijn schort, handen niet tevaak wassen, niet teveel maar wel goed smeren met een goede creme doe ik nu ook.

Ik kan helaas niet anders dan handschoenen dragen. Vandaag branden mijn handen zo erg… en waren ze zo rood dat het wel verbrand leek… Handschoentjes beginnen wel te wennen… Maar veel anders kan ik helaas niet.

Naar de huisarts gaan doe ik niet meer nee… Die van mij is een eikel en kijkt me alleen maar aan alsof er poep uit mijn mond komt…

Nogmaals bedankt voor de tips!

Vraag een andere huisarts aan. Je hebt daar gewoon recht op.

Hoi,

Als schoonheidsspecialiste heb ik ook vaak geïrriteerde handen.
Een van de beste handcrèmes die ik heb gevonden is die van KOH: http://store.kohcosmetics.com/nl/koh-for-you/hand-care/
Je kan deze creme kopen bij de bijenkorf.

Groetjes,
Raquel Macias | Schoonheidssalon Manilva
www.manilva-beauty.nl

ik heb dit ook. ik werk bij de Albert Heijn als vakkenvuller en ik moet altijd van die dozen openscheuren, mijn handen gaan echt elke keer weer bloeden. ik weet niet zo goed wat ik dan moet doen, ik kan ze niet aan mijn broek afvegen en ik wil niet dat de producten onder mijn bloed zitten. ze zijn altijd ook heel erg droog en koud. ik smeer vaan handcreme maar dat helpt niks.

halloooo ik heb dit denk ik al in een andere post gezegt maar voor droge handen is de lefery creme heel erg goed. het is normaal een gezichts creme maar dat geeft niks. mijn moeder gebruikt het soms ook op haar fouten. echt een aanrader!