Droge plekjes en puistjes op me gezicht

Hallo allemaal,

Ik weet niet of jullie er ook last van hebben, maar in de winter heb ik erg last van puistjes en droge plekken in me gezicht. Zelf draag ik geen foundation en reinig me gezicht elke dag goed met tonic. Weten jullie misschien hoe je er vanaf kan komen? De pil slik ik ook nu omdat de huisarts zei dat het dan misschien minder zou worden, maar het is nog niet echt minder geworden en slik de pil al ruim 3 maanden. Ik heb gehoord van tandpasta op de puistjes, bij sommige werkt het maar bij andere ook niet. Ik heb een beetje een vettige huid. Hebben jullie misschien tips? :sob::muscle:

Tonic bevat meestal alcohol en is dus uitdrogend, dus nadien zeker een voedende crème opsmeren. En NOOIT tandpasta op je puistjes doen, dit is vreselijk voor je huid.

Je kan ook wat rondkijken in het puistjes en acné topic en het algemene gezichtsverzorgingstopic.

Dat heb ik ook heel vaak. bij mij helpt de nivea creme heel goed. dat is een beetje een vettige creme voor droge plekjes. Ook kan je jezelf wat vaker verwennen met een gezichtsmaskertje

ja :sob::muscle:

zelfde probleem hier :flushed: ik heb al veel vochtinbrengende cremes geprobeerd maar die branden zo hard op open plekjes ik heb een droge huid en zeker rond mijn neus in de winter iemand goeie dagcreme/nachtcreme? :thinking:

Je gezicht reinigen met alleen water kan al voldoende zijn.
En verder helemaal niets smeren. Alleen een beetje Nivea Soft kan ik aanraden via mijn dermatoloog. Op de droge plekjes dan.
De pil werkt pas na een maand of 3 gebruiken, dan is je hormoonhuishouding onder controle.

Probeer the Gentle cleansing milk van Maria Galland en de Silky soft Lotion. Verkrijgbaar bij o.a. schoonheidsspecialisten. HEt is eenmalig een investering maar het werkt super goed, en je doet er echt heel lang mee. (met 1 fles van 24 euro doe je ruim een jaar). Er zit ook geen chemische zooi in dus het brandt niet. Ik heb zelf een hele gevoelige huid en dit is een van de weinige middelen waar ik geen last van krijg.