Droge huid.

Ik word er niet goed van mijn droge huid. Als ik mijn make-up van mijn huid afhaal is het gewoon 1 grote drama mijn gezicht. Overal rode vlekken, schilfers en rode plekjes bij mijn neus. Wat doen jullie eingelijk aan een droge huid, als je die hebt?

Heb ik geen last van, maar dan moet je niet te vaak je gezicht wassen en misschien een speciale make-upremover kopen voor een gevoelige huid en een paar keer per dag creme opsmeren.

^ Onzin, je moet gewoon je gezicht reinigen. Maar niet met heet water, dus lauw. En een vochtinbrengende/verzorgende dag/nachtcrème kopen, en milde facewash (dus NIET voor vette huid, maar juist voor droge/gevoelige huid).

vaak je gezicht wassen en voordat je gaat slapen een creme ofzoiets .

ja je moet je gezicht reinigen maar gewoon 2x per dag, 's ochtends en 's avonds te vaak reinigen droogt je huid ook uit!

gebruik een nachtcrème doet ook wonderen

Misschien komt het door een soort wasgel waar je je gezicht mee wast? (Als je dat dan gebruikt.) Ik krijg na een tijdje altijd een droge huid van die wasgels.
Als ik jou was zou ik er voor het slapen gaan lekker veel crème opsmeren (nivea bijv.)

Ik smeer vaak voordat ik ga slapen droge plekken op mijn gezicht in met Vaseline. Dit is ongeparfumeerd en het helpt best wel voor mij! En misschien is het ook verstandig om een andere make-up remover te gebruiken?

^ maar het is wel minerale olie dat je huid afsluit en verstopt, niet bepaald goed dus. Als ik jou was zal ik naar de dokter/dermataloog gaan, die kunnen jou het best helpen. Is niks raars aan. Zelf heb ik ook een vochtarme/gevoelige huid en gebruik ik een dag/nachtcreme van Zarqa. Is zonder pafum en minerale olie en dat soort troep.

^maskertje voor droge huid 1x in de week ofzo.
Of zelf maken - Huidtypen: Droge huid.
Benodigdheden: Een halve avocado en half klein kopje honing.
Bereiding: Een klassiek recept voor een droge huid. Pureer de avocado in een schaal en roer er dan de honing doorheen. Smeer het dan over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.

of deze: Huidtypen: Droge huid.
Benodigdheden: 1 theelepel poedermelk, 1 theelepel honing, 1 theelepel Aloë Vera gel en 2 druppels essentiële olie.
Bereiding: Mix de ingrediënten goed met elkaar. Laat het dan op je gezicht voor 15 minuten, was het daarna af met een warme washandje. Dit recept is goed twee

vooral veel voedende dingen, proberen zoals masker als hierboven^
Ik heb ook van alles geprobeerd, vond het niet werken en ben toen gewoon naar de schoonheidsspecialiste gegaan, en nu gaat het echt veel beter. Gewoon helemaal geen velletjes meer. En je moet niet denken dat je daar misschien te jong voor bent want ik was twaalf toen ik er heen ging lol.

Niet de plekken insmeren met vaseline, dit droogt juist uit! Beter is met tietenvet. Anders zou ik een keer mee naar de dermatoloog gaan :slightly_smiling_face:

wtf is tietenvet?! :’)

haha tietenvet :stuck_out_tongue:
Wat ik je zou aanraden is allereerst om te kijken of je misschien die droge plekjes krijgt omdat je een te heftige/uitdrogende foundation gebruikt. Ook is het niet verstandig om bij een drogere/gevoelige huid een middel tegen puistjes of onzuiverheden te gebruiken, ik weet niet of je dat doet.
Daarnaast zou ik smorgens het gezicht wassen, en hierna een dagcreme voor de gevoelige huis opbrengen en daarover je makup. "s avonds make up er af halen met een make up remover voor de gevoelige huid ( Etos eigen merk kost 2 euro ofzo) en daarna inderdaad een nachtcreme gebruiken.
Maskertjes zoals hierboven staan kunnen nooit kwaad, al is 2x per week vaal wel het maximale dat je huid aankan.
Hopelijk heb je hier iets aan :slightly_smiling_face: