Droge Hoofdhuid

Hooi. Ik heb een hele droge huid, en dan vooral onder m’n haar. Daardoor heb ik ook allemaal schilfers. Maar weten jullie iets wat helpt daar voor? Anti-roosshampoo is te agressief voor je haar dus dat gebruik ik niet want daar wordt het alleen maar erger van en ik was m’n haar ook niet te vaak 2 a 3 keer in de week. Dus weet iemand misschien iets zodat het minder droog is?

ik heb gekeken bij de zoekfunctie maar ik kon niks vinden… dus als er toch zo’n topic is sorry.

Hmm, ik zou gewoon shampoo kopen, duurdere speciaal voor de gevoelige hoofdhuid
mocht dat niet helpen dan even dokter, die heeft er wel iets voor

Ik had dat ook!
Ben toen naar de dokter geweest en die wist niet wat het was/ertegen te doen was. Doorverwijsbrief naar de dermatoloog gevraagd en die gaat nu kijken of ik ergens allergisch voor ben ofzo.

Ik heb dat ook, maar enkel aan de punten van mijn haar.
Wat bij mij wel helpt is Schwarzkopf Hair Repair (of zoiets), kun je niet gewoon in de Kruidvat of zo kopen, maar wel bij een meer ‘gespecialiseerdere’ drogisterij of bij de kapper…
Het is een soort van product die je na het wassen, als je haar droog is er moet insmeren.
Ik heb ook nog een tip van m’n kapper gekregen: ga slapen met nat haar, en doe er aftershampoo in. Als je 's morgens opstaat, moet je het er gewoon uitspoelen.
Ook een haarmaskertje helpt.
En géén haardroger of steiltang gebruiken…

Mijn moeder heeft dat heel erg, zij moet nu wanneer ze van die schilfers heel erg heeft, de plekken insmeren met babyolie voor het slapen gaan. Het werkt goed, zegt ze. Ook een tip voor mensen met een droge hoofdhuid: de shampoo goed inmasseren, stevig wrijven. Datzelfde geldt als je je haar gaat afdrogen, dit masserend over je hoofdhuid doen. Op die manier worden de talgklieren gestimuleerd, voor mensen met vet haar niet goed, maar mensen met droge hoofdhuid juist wél! Hopelijk heb je er wat aan!

Ik heb dat ook! Maar het komt niet op me kleren ofzo alleen als ik vet ga krabben dan valt het eraf, tussen me nagels etc. Maar het is geen roos. Ik weet ook niet wat ik er tegen moet doen…

hoe kun je nou een droge hoofdhuid hebben in de punten van je haar??

Ik bedoelde droog haar.

-

Ik denk dat je waarschijnlijk allergisch of overgevoelig bent voor iets genaamd SLS (Sodium Lauryl Sulphate). Dit zit in heeeel veel shampoos en is een goedkoop bestanddeel wat er voor zorgt dat de shampoo flink schuimt.

Helaas droogt het je hoofdhuid ook enorm uit omdat het alle olie van je haar en huid stript. Daardoor kan het er voor zorgen dat je huid heel geirriteerd raakt.

Er zijn diverse SLS vrije shampoos verkrijgbaar, een daarvan is bijvoorbeeld die van Yes To Carrots (verkrijgbaar bij de Etos en De Tuinen), maar ook andere merken zoals Henna Plus en Avalon Organics (beiden verkrijgbaar bij de tuinen).

Ook zou je kunnen overwegen om je haar een poosje te spoelen met verdunde appelazijn (dus water & appelazijn), dit kan ook helpen om je hoofdhuid te herstellen :slightly_smiling_face:

ok :slightly_smiling_face:

ik heb gehoord dat citroen sap goed werkt tegen roos :expressionless: maar iets voor een droge huid weet ik niks van af

Nou, ik kan me eerder voorstellen dat dat juist niet goed werkt. Citroen sap is heel agressief toch?
Is heeeeeel slecht voor de hoofdhuid.

daar heb je gelijk in…

Hoi, ik heb hetzelfde, al sinds ik in de puberteit was.
Ik ben van de week bij de huisarts geweest omdat de kapster dacht dat het psoriasis was. Blijkt eczeem te zijn en nu een hele goede lotion:
Betamethason 1mg/g PCH. Twee keer per dag op je hoofdhuid doen door middel van een flacon. Het is eigenlijk een soort gezuiverd water met toegevoegde stoffen, doorzichtig, en waterstructuur dus je ziet het niet!
Gebruik het nu een paar dagen, werkt al goed!
Ik weet niet of je het gewoon bij de apotheek kan halen zonder recept, anders even langs de huisarts!

Groetjes :wave:

Ik denk ook dat je allergisch ben voor Sodium Laureth Sulphate. Ik had ook een droge hoofdhuid en sinds ik geen producten met SLS en siliconen (alle ingredienten die eindigen op -one of -xane) meer gebruik, heb ik er geen last meer van. Ik zou eens een kijkje nemen bij de Tuinen of de natuurwinkel en meer info zoeken op internet.

die shampoo van yes to carrots heb ik gekocht:P maar nog maar 1 keer gebruikt dus hoop dat het werkt!

oooh dat is zó irritant.

Heeft het geholpen? :slightly_smiling_face: