droge hoofdhuid

Allereerst: Ik kijkt niet heel veel op het forum gedeelte, dus word niet boos als deze vraag verkeerd staat :wink:

Dan mijn vraag:
Ik heb een droge hoofdhuid en ik vroeg me af wat ik er het beste tegen kon doen, want ik kan moeilijk dagcrème ofzo in mijn haar gaan smeren.
Ik hoop dat iemand antwoord weet!

Er bestaat een shampoo speciaal voor droge hoofdhuid.
De foto wil niet werken, maar er bestaat een van Head & Shoulders, google eens op :slightly_smiling_face:

https://www.google.be/search?q=head+shoulders+droge+hoofdhuid&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vMrTVJibHsmxUd6dgvgH&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=971#tbm=isch&q=head+%26+shoulders+droge+hoofdhuid&imgdii=_&imgrc=eRrSTEaZVOy4IM%3A%3BeeYI_sDsKqmaXM%3Bhttp%3A%2F%2Fs.s-bol.com%2Fimgbase0%2Fimagebase%2Flarge%2FFC%2F5%2F2%2F8%2F2%2F9200000013742825.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fhead-shoulders-droge-hoofdhuid-2x-270ml-shampoo-conditioner%2F9200000013742825%2F%3B424%3B840

Het is heel simpel eigenlijk. Geen uitdrogende producten gebruiken op je hoofdhuid, oftewel zo ongeveer geen enkele shampoo. In de meeste shampoo’s zitten sulfaten en andere uitdrogende bestanddelen, die je hoofdhuid niet veel goeds doen. Head&Shoulder raad ik juist af, die shampoo’s zijn de meest uitdrogende van allemaal.
Wat je zou kunnen bekijken zijn een shampoo van de apotheek, een shampoo zonder uitdrogende bestanddelen, of een conditioner zonder siliconen (en sulfaten natuurlijk). Lees je even in over ingrediënten in haarproducten (Ik raad deze site aan, ook al heb je misschien geen krullen), dat zal je helpen met het zoeken van producten.
Geloof me, ik heb zelf een droge én een gevoelige hoofdhuid, dus ik weet hoe vervelend het is. Er is hier ook een topic over conditioner-only wassen, waar veel interessants in staat, ook als je de methode niet eens wilt gebruiken.
Succes!

Bedankt allebei!
Ik zal eens rond kijken naar de dingen zie jullie gezegd hebben

Ik heb er ook last van en ik ga ook een shampoo zonder sulfaten kopen, hopen dat het werkt!

Mijn kapper vertelde me dat ik af en toe olie zoals kokosolie of olijfolie oid op m’n hoofdhuid moet doen, paar uur of een nachtje laten intrekken en dan je haar gewoon wassen. Bij mij is m’n hoofdhuid dan inderdaad weer fijn en geen witte schilfers van droogheid maar voor mij is het teveel moeite om het regelmatig te doen :’)

Louis widmer heeft hier ook hele goede shampoos voor :slightly_smiling_face:

Dit helpt echt! Ik doe het ongeveer eens per maand, want ik had ook last van schilfers. Maar nu ik voordat ik mn haren was olijfolie op mn hoofdhuid doe zijn de schilfers weg (:

Ik had hier laatst ook erg last van; ik douche best wel vaak, laten we zeggen elke dag. Dit komt ivm het werk wat ik doe.
Was niet elke dag je haar.

Ook merkte ik dat wanneer ik mijn haar niet föhnde, ik dan geen jeuk meer had. Ik laat mijn haar nu gewoon aan de lucht drogen.