Dringend hulp nodig met Enchantra

lang geleden dat ik hier gepost heb maar ik ben er zeker van dat er hier meiden zijn die al besteld hebben via enchantra.

Ik heb 2 weken geleden iets besteld en geld overgeschreven via multisafepay (woon in België). het geld is nog steeds niet aangekomen. toen ik enchantra mailde zei ze mij dat het geld nog niet ontvangen was en dat ik contact moest opnemen met multisafepay. toen ik het nummer probeerde te bellen kreeg ik echter te horen dat het nummer niet is toegekend. toen ik de nummers die op de site van enchantra stonden van hunzelf probeerde kreeg ik ook te horen “niet toegekend”. ik begin dit echt heel vreemd te vinden.

weet iemand wat ik moet doen? is het OK om vanuit het buitenland gewoon dit nummer in te toetsen +31 (0)113 269352 (de + heb ik vervangen door een nulletje en de nul tussen haakjes heb ik ook ingetoetst) om met hen te kunnen bellen normaal? want anders is er echt iets mis met hun nummer.

Kun je multisafepay niet mailen? Bestel je vaker bij Enchantra?

Als ik daar bestel, gaat het wel altijd goed, maar ik woon ook in Nederland…

ik vind voor multisafepay enkel een telefoonnummer en een faxnummer, gek genoeg geen mailadres.

Address:
Postbus 37159
1030 AD Amsterdam

Telephone: Tel: 020-8500510
Fax: Fax: 020-8500511
ik heb geprobeerd het nummer te bellen, zowel gewoon zo als met 0031 ervoor, maar er komt steeds op dat het nummer niet toegekend is.

Tot slot

Bij twijfel is het altijd verstandig om even contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen adviseren hoe te handelen via merchantsupport@multisafepay.com of telefonisch op 020 - 850 05 00.

Link: http://www.multisafepay.com/nl/overige-info/fraude.html

Oh wacht, dat gaat over fraude, heuj xd

oh god wat ben ik dom! ik had de landscode helemaal fout gebruikt! blijkt dat als je landscode doet je het eerste nulletje moet laten wegvallen. ik heb hen kunnen contacteren en het word in orde gebracht.

dom dom dom…
dit mag gesloten worden!

Hahahaa, succes verder :grinning:

jepz dank je!!