Dotan! <3

'Dotan werd als jongste zoon van kunstschilderes Patty Harpenau[1] geboren in Jeruzalem en groeide op in Amsterdam. Eind 2009 benaderde hij producers Martin Terefe en Sacha Skarbek. Hierop kreeg hij een uitnodiging om met hen in Londen te gaan werken.

Begin 2010 tekende hij een contract bij EMI Group. Dit contract resulteerde in opnames van zijn debuutalbum Dream Parade in Los Angeles dat uitkwam op 20 mei 2010. De eerste single van dit album was het nummer This Town. Daarmee verkoos radiostation 3FM hem tot 3FM Serious Talent. De single werd op 27 maart uitgeroepen tot 3FM Megahit. Het album was cd van de week op 3FM en 3voor12. Ook werd het in Israël uitgebracht.[2]

De tweede single Where we belong werd gekoppeld aan een campagne van Amnesty International. Daarom vloog hij naar Nigeria om op te treden. De bijbehorende clip werd 300.000 keer bekeken op YouTube maar bleef onderaan de hitlijst staan. Een derde single haalde de hitlijst niet.

Dotan bleef in 2011 5 maanden lang op de eerste plaats van Serious Talent staan en werd genomineerd voor de Serious Talent Award 2011.

In 2012 trad hij op in het voorprogramma van Gavin DeGraw in onder meer de Melkweg en De Oosterpoort. Twee maanden later op 17 april 2012 verzorgde hij het voorprogramma van Sinéad O’Connor in Paradiso.

Op 31 januari 2014 kwam zijn tweede studioalbum 7 Layers uit dat werd gepresenteerd in Paradiso.[3] Dit betreft een eigen productie. Het album komt direct binnen op nummer 2 van de Album Top 100. [4] De eerste single ervan was Fall op 17 januari. Het nummer van 7 Layers Home II wordt gebruikt voor de televisiereclamespot van energiebedrijf Qurrent. Als tweede single van zijn album werd “Home” uitgebracht. Dit nummer werd door Coen & Sander uitgeroepen tot SuperCrazyTurboTopHit en de week erna tot 3FM Megahit. Zes weken later werd Home uitgeroepen tot Alarmschijf op 538 en inmiddels is het nummer tot de eerste plek van de Mega Top 50 gekomen.’

Bron: Wikipedia

http://www.madpac.nl/wp-content/uploads/2014/04/cover2_Dotan16179-540x405.jpg

Home (official clip) Dotan - Home - YouTube

IK BEN FAN! WIE NOG MEER :grin:?

jaah ik ken zijn nummer home is wel mooi en een hele mooie videoclip jaah ik vind hem wel leuk haha

JAAAAA I LOVE DOTAN! heb beide albums in m’n bezit.
Heb 'm vorig weekend voor het eerst live gezien, puur genieten.
Ik ga 'm nog live zien op appelpop dit jaar en tijdens z’n clubtour 1x.

Maar even serieus, alles past zo goed bij elkaar. Z’n hele band en iedere noot. Prachtig gewoon. Heb lang niet meer zo goed genoten van muziek. :bowing_man:

Oooooh, ik meld me!!! Prachtige muziek…! :bowing_man:

Up! Zn clubtour is begonnen gisteren :slightly_smiling_face: