Donald Trump

voor, of tegen Trump?
  • Voor
  • Tegen

0 stemmers

Aangezien er geen apart topic over Trump is, heb ik er één aangemaakt.

Wat vinden jullie van zijn acties die hij tot nu toe heeft uitgevoerd, zoals de muur voor Mexicanen, ObamaCare afgeschaft en het verbod op 7 Islamitische landen voor 90 dagen? Wat ook geldt voor mensen met een Amerikaanse verblijfsvergunning.

Ik begin me zelf nogal zorgen te maken en schrik nogal dat er veel Amerikanen voor deze acties zijn.

Het is doodeng. Begin van een politiestaat.

Ik zit eigenlijk te wachten op te voorstanders van Trump. Niet om ze helemaal af te zeiken maar gewoon om te kijken waarom ze het met hem eens zijn. Blijkbaar zijn ze er wel.

Gemaakt! is wel een goed idee inderdaad.

Trouwens welkom back AishwaryaRai! Volgens mij heb ik je een tijdje niet op girlscene gezien! Of ik heb het fout haha

ja lekker offtopic fuck the mods enzo

Het is gewoon pure discriminatie, en ik had ook nooit gedacht dat hij dit echt allemaal waar zou maken. Vooral mensen met visum wtf.

En die aanval op Mexico terwijl mexico al een land is met heel veel problemen. Ik vind het eigenlijk helemaal geen slecht idee om illegalen het land uit te zetten, en al helemaal als ze voor problemen in het land zorgen, maar met die muur worden alle mexicanen als een soort ontsnapte gevangenen weggezet, en ook wordt alles nu duurder in mexico? De mexicanen in de VS zijn niet hetzelfde als in Mexico, omdat ze daar meestal niet in de beste wijken wonen en daarom veel in aanraking met criminaliteit. Ik vind het belachelijk dat nu een heel land zo wordt weggezet, en ook hier in de Nederlandse media.

Thanks! ^^ Klopt, ben best lang niet meer geweest vanwege omstandigheden, maar ik ben nu weer back, hahaa.
Scherp hoor! xD

Ik vraag mij trouwens ook echt af, of er wel echt voorstanders van Trump zijn hier op GS. Ik heb ze tot nu toe in ieder geval niet gezien. Wel pro Wilders, maar geen pro Trump.

ja in het altijd gezellige opbiechttopoic

Illegaal in een land wonen is ook fout. Alleen zijn er ook illegale Mexicanen die meer dan 10 jaar wonen. Een huis, gezin en kinderen hebben en die gewoon de economie draaien. Als het gaat om criminele illegalen vind ik wel dat er anders naar gekeken mag worden.

Ik krijg nou zin om bij de poll “voor” te stemmen, zodat er iig nog 1 voorstander is :grinning_face_with_smiling_eyes:

Is goed hoor, ik zal dan wel niet stemmen…
Maar even serieus, ik vind hem echt een eng en vies mannetje, ik vraag me af hoe hij heeft kunnen winnen :’)

Met je eens!
Het ding met deze situatie is dat de Amerikaanse economie nu eenmaal een “dual economy” is. De ongedocumenteerde migranten werken in Amerika omdat er vanuit Amerikaanse bedrijven expliciet om ongedocumenteerde werkkrachten gevraagd wordt. Illegaal? Ja. Wordt er wat aan gedaan qua regulering? Nee, niet echt. Ze hebben het geprobeerd, maar geld blijft toch altijd belangrijker dan moraal hebben of veiligheid.
Trump’s eigen hotels worden door deze zogeheten dagwerkers gebouwd. Rudy Giuliani, gladjakkes eersteklas en Trump’s bf, is een van de ergste hypocrieten op dit gebied. Heel New York City is onder zijn burgermeesterschap gebouwd op illegale werkkrachten. Bedrijven werden niet gecontroleerd, de vele dodelijke ongevallen niet gedocumenteerd. Tis best ziek hoe corrupt Rudy Giuliani is.
Dus al die immigranten maar het land uit zetten werkt niet: er is nu eenmaal een vraag naar deze werkkrachten, dus of de markt stort in óf die bedrijven vinden wel een manier om luchtvaartmaatschappijen om te kopen ofzo.
Trump’s plan om zo’n muur te bouwen is ongegrond, kinderachtig en gevaarlijker dan al die ongedocumenteerde migranten bij elkaar.

En dat is reden 1 van 5000 waarom Trump superstom is.

Dit is een zeer goed boek over (o.a. Mexicaanse) dagwerkers, niet-bestaande wet-en-regelgeving, Giuliani en de dual-economy:

Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe iemand dat inreisverbod een goed idee kan vinden. Al vind je de islam misschien een verschrikkelijke godsdienst, hoe kan je dit achterlijke en discriminerende idee nou goedkeuren?
Daarnaast heb ik ook zwaar het idee dat Trump dit alleen maar doet om te stoken. Als het hem echt om de ‘veiligheid’ ging, had hij ongetwijfeld Saudi-Arabië op die lijst gezet. Maar ja, daar heeft hij nou eenmaal commerciële belangen…

Ik kan aan de ene kant wel begrijpen waarom er op Donald Trump werd gestemd, hoewel hij een verschrikkelijke persoonlijkheid heeft, is hij wel heel eerlijk. Hij is geen politicus en ik denk dat mensen in Amerika de politiek gewoon niet meer vertrouwen.

Maar een ieder die met gezond verstand even nagaat hoe Donald Trump in elkaar steekt begrijpt wat een verschrikkelijke president hij is. Hij is democratisch gekozen maar alles wat hij doet gaat tegen de democratie in. Ik vind het echt walgelijk hoe hij van die overduidelijke hitler-achtige trekjes heeft en haat zaait tegen immigranten. Ik las laatst een heel interessant stuk waarin ook de vergelijking werd gemaakt met Hitler, hier even een stuk waar ik het heel erg mee eens ben:

"LEBRON: So, what I think has happened with Trump and his ability to hold onto this lie — I think he got invested in it because there is a cohort of Americans that were going to easily go along with him.

One thing I think Trump is actually very good at doing is, he’s a very good psychologist. And I think Trump saw that there are certain keynote themes that if you hit on them, you can rally the people, which is what makes him sometimes dangerous, where if you look at old — I have to say, if you look at old Hitler tapes, for example, the ability to kind of rile the people up around topics about which they feel threatened, and the biggest threat for a lot of people is this black man who from their point of view is taking their country away from them.

KLINKNER: If there are any parallels between Hitler and his big lie and Trump and what he’s doing is that Hitler’s big lie was the stab-in-the-back thesis. The idea that Germany had lost World War I because it was stabbed in the back, not because it lost on the battlefield against the Allied powers; it was because at home, Jews and capitalists and Bolsheviks and socialists had destroyed Germany from within.

So that’s a big lie that he’s been pushing. And Trump, like many other demagogues throughout American history, have identified racial, ethnic, religious minorities as somehow working from within the country to destroy it.

LEBRON: Donald Trump is able to stir up the masses because he’s able to say this very simple thing that is plausible to a lot of people, but really taps into deeper fears about who is taking what from them. If they’re not as prosperous as they think they ought to be, who is doing this to them? It must be somebody else doing it to them, which is also the ironic thing. All of a sudden, the conservative reliance on personal responsibility gets completely off-loaded to this black man who was elected by the people."
Als je de hele tekst wil lezen: http://www.alternet.org/news-amp-politics/one-thing-we-can-never-let-ourselves-forget-about-donald-trump

+ de Islamitische landen waar hij geen verbod heeft geëist zijn de landen met wie Amerika zaken doet. :´)

Maar Mexico is geen onveilig land, en in sommige Mexicaanse steden is er zoveel werkgelegenheid. Ik vind dat die mensen dan een visum moesten aanvragen, en ik kan me er dan best in vinden dat hij die mensen terug wil sturen.

Dit vind ik wel een beetje makkelijk gedacht. Waarom zou je je leven riskeren om een gemilitariseerde grens over te steken met gevaar voor eigen leven, en als de border patrol je niet pakt dan is het waarschijnlijk wel de hitte van dagen en nachten door een woestijn moeten baggeren zonder eten of drinken, of de giftige slangen die overal de loer liggen zodra jij wat slaap probeert te krijgen. Waarom zou je dat alles riskeren, letterlijk je leven, om misschien-of-misschien-wel-niet een klein kansje te kunnen hebben op een baan, als het in Mexico zoveel beter was?

Ik ben (bijna) altijd wel van mening dat mensen (goede) redenen hebben hun land te verlaten. Hoeft niet persé uit veiligheid. Als een groot deel van de Mexicanen goed zijn leven op orde heeft in Amerika, snap ik niet waarom ze geen visum kunnen krijgen. Mexicanen die al een gezin hebben gesticht, werken en meer dan 10 jaar wonen.
Ik snap gewoon niet waarom Amerika hen geen verblijfsvergunning geeft. Als je al die jaren in een land hebt gewoond en ineens mag vertrekken, kan dat best heftig zijn.

Wij hebben met ons kleine land ook zat economische vluchtelingen (zoals mensen uit Noord-Oost Azië) een verblijfsvergunning gegeven. Gebeurd overigens nu wel minder. Maar ik vind het overdreven, om Mexicanen die goed geïntegreerd zijn geen visum te geven. Amerika kan genoeg aan, met hun grote land. Daarnaast zal het geen negatieve bijdrage geven aan Amerika op economisch gebied.