Dj Avicii overleden

De Zweedse dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De artiest is vrijdag dood aangetroffen in de stad Muscat in Oman, zo is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.
Bekijk de reacties op het overlijden van Avicii in ons liveblog

“Met ons diepste medeleven delen wij het verlies van Tim Bergling, beter bekend als Avicii”, zegt zijn woordvoerder Diana Baron.

Zij laat weten dat de artiest vrijdag in de middag werd gevonden. “Zijn familie is er kapot van en we vragen aan iedereen om hun privacy in deze moeilijke tijd te respecteren.” Baron vertelt hierbij dat er op korte termijn geen verdere verklaring zal volgen.

Er is nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak van de dj.

Gezondheidsproblemen
De dj verwierf bekendheid met nummers als Hey Brother, Levels, Wake me up en Waiting for love. Avicii trad in 2016 voor het laatst op. Hij stopte vanwege zijn fysieke en mentale gezondheid.

De gezondheidsproblemen waarmee Avicii kampte waren onder meer veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Hij kampte met een acute alvleesklierontsteking en zijn blinde darm en galblaas werden verwijderd.

De dancewereld was volgens Avicii niet aan hem besteed. “Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar om alles eromheen”, meldde hij eerder in een interview in Billboard Magazine.

Dat betekende echter niet dat hij geen muziek meer ging maken. Dat bleef hij doen vanuit zijn studio. “Het is het begin van iets nieuws”, schreef de dj op zijn website. Het resulteerde in augustus 2017 in een nieuw album, dat hij Avïci noemde.

Zweedse dj Avicii overleden

De dj, die in 2010 een contract tekende bij platenmaatschappij EMI, werd in 2012 en 2013 derde in de jaarlijkse top 100 van het Britse DJ Magazine. De prijs geldt als de verkiezing van populairste dj van het jaar. In de jaren erna werd hij zesde, zevende en elfde. In 2017 eindigde hij als 28e. Daarnaast won hij ook American Music Awards en MTV Europe Music Awards.

Hij was dit jaar genomineerd voor de Billboard Music Awards, die jaarlijks wordt uitgereikt. De dj liet weten dat hij daardoor “erg vereerd” was.

Bron: Nu.nl

Nog zo vreselijk jong, en zo’n carriere afsluiten. Dit gun je niemand! :expressionless:

Echt heftig en zo opeens. Hij was nog zo jong…

Wat!!! Ik dacht echt dat dit nep was toen ik op de titel klikte. Normaal kan het me echt geen reet roesten als bekende artiesten overlijden sorry maar Avicii komt wel ff aan zeg! Heftig :frowning_face:

Echt heftig. Zo jong nog. :frowning_face:

Ik schrok me dood

Omg, ik moest huilen. Hij was nog zo jong…

Ik kon het amper geloven toen ik het las… Vind het echt zo jammer

Het is trouwens Avicii met 1 “c”

Wow, ik schrik hier echt even van…

Ik kon het eerst niet geloven… Echt heftig :frowning_face:

In eerste instantie geloofde ik het niet… Maar het is dus echt waar. Vreselijk, nog zo jong. :frowning_face:

Ik moest echt bijna huilen toen ik t las.