Discussie: Maatregelen voor pitbulls bij kinderen?

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3710183/2014/08/03/Door-hitte-bevangen-pitbull-grijpt-Britse-kleuter.dhtml
Ik las dit nieuwsbericht op facebook en vroeg mij af wat jullie mening hier over is. Ik ben persoonlijk van mening dat dit niks met de hondenrassen te maken heeft, maar met de opvoeding en de socialisatie waar de eigenaar verantwoordelijk voor is. Ik vind het dus eigenlijk best belachelijk dat weer de pitbull slecht in het nieuws komt te staan.

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar ik vind dat je sowieso altijd moet oppassen met kinderen en dieren. Ik ben zelf opgegroeid met twee grote honden in huis. En mijn ouders hebben altijd gezorgd dat ik amper alleen was met 1 vd 2 honden. De andere was een ander verhaal, omdat die niet eens een kussen kapot beet toen die klein was.

Mensen vergeten wel eens dat het dieren blijven en die kunnen onvoorspelbaar zijn. Nu ligt het ook heel erg aan de opvoeding, maar sommige rassen staan er wel om bekend agressiever te zijn of minder goed met kinderen te kunnen en daar hoor je wel rekening mee te houden.

Pitbulls zijn nogal dominant en kinderen worden ook vaak gezien als een lager lid van de roedel. En verder vind ik inderdaad dat daar gewoon rekening mee moet worden gehouden, ook in de opvoeding en socialisatie.

Maar soms is het ook wel moeilijk hoor. Ik heb wel eens gelezen dat als jij met je hoofd lager komt dan de kop van een hond dat zij je dan als ‘zwakker’ zien en dan kunnen ze ook agressief/dominant gedrag vertonen terwijl als jij op hoogte blijft ze hun plek beter kennen. Maar ja dat is lastig met kleine kinderen.

Zo kan het ook gebeuren dat als een kind aan het spelen is en met z’n armen zwaait de hond dat kan zien als een aanval of kan schrikken en happen.

Er moeten eerder maatregelen worden genomen voor mensen die denken hun hond op te kunnen voeden en hem zomaar los laten lopen. Er zijn altijd wat moeilijkere rassen om op te voeden en ik vind het belachelijk dat deze hond zomaar bij kleine kinderen in de buurt kon komen. Als eigenaar weet je het meestal echt wel wanneer je hond tot zoiets in staat is.

Ach gozzie. Die foto’s van dat jongetje in de link.
Maar goed, honden hebben ook een karakter en de ene hond is meer vertrouwd dan de andere. Dat kan natuurlijk ook aan de opvoeding liggen, en zoals ik dat lees op het AD was de hond niet helemaal vertrouwd bij kleine kinderen.

Sowieso vind ik wel dat je ervan bewust moet zijn wat voor hond het beste in jouw ‘‘situatie’’ past. Ben jij niet in staat om een hond met de harde hand op te voeden, dan moet je geen ras nemen die erom bekend staat dat die veel discipline nodig heeft. En honden blijven onvoorspelbaar. Je kan niet zomaar je kind alleen laten met een hond.

Ben ik het helemaal met je eens. Als je weet dat je hond niet bij kleine kinderen te vertrouwen is, laat je hond er dan ook niet bij.

Naar mijn mening ligt het niet aan de hond/ het ras maar aan de opvoeding en het baasje. Chihuahua’s zijn vaak veel agressiever dan pitbulls, maar omdat ze zo klein zijn en als ongevaarlijk worden gezien komt dit nooit in de media… Ik ben zelf 2 keer gebeten door kleine honden (Maltezer en een chihuahua), en nog nooit door een grotere hond.

Mensen vergeten vaak dat een fucking poedel vals kan zijn als dat arme beestje niet goed is opgevoed/mishandeld is. Het heeft wel wat met rassen te maken, sommigen rassen zijn er eenmaal gevoeliger voor dan anderen. Maar het ligt aan het baasje hoe de hond uiteindelijk wordt.

Lees ik nou ook goed dat die moeder er niet eens bij was? Je laat je 4-jarige toch niet alleen achter bij de buren? Niet dat het wat uitmaakt, maar toch. Ik vind die vrouw sowieso niet zo slim want volgens mij ligt het niet aan het ras maar aan die opvoeding. Als men al weet wat die hond kan doen (normaal zat hij vast), waarom kwam hij los? En again waarom dat kind daar?

Ik ken dus mensen met een pitbull en een baby en die hond beschermt die baby. Niemand mag erbij komen tot de ouders die hond weghalen en dus aangeven dat het oke is. :’)

Als je een pitbull goed opvoed kunnen ze geweldig zijn met kinderen

De hond heeft het gedrag wat de baas hem aanleert.

Waarom zou je je kind niet alleen bij de buren laten?
Mijn buurkindjes komen al vanaf dat ze 1 zijn zonder hun moeder bij ons.
(En wij hebben ook twee honden)

Waarom zou je een pitbull met de harde hand moeten opvoeden?
Als je consequent bent kun je met een positieve opvoeding veel verder komen.
Daarbij kan een harde hand ook verkeerde gevolgen hebben.

Ik denk dat het niet aan het ras ligt.

Ik heb niet zo veel verstand van honden dus ik vraag het maar. Maakt het ras super veel uit? Zijn er geen Golden Retrievers die super vals zijn naar kinderen?

Nja, pitbulls staan ‘er om bekend’ dat ze agressief zijn omdat ze (in Amerika? idk) soms worden getraind als vechthonden ofzo.