Discussie: elkaar iets verbieden

Steeds vaker lees ik op het forum dat meiden hun vriend iets verbieden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat dingen zoals vreemdgaan niet kunnen maar dat is toch meer logisch? Elkaar dingen verbieden is compleet nieuw voor mij. Ik probeer het door middel van dit topic een beetje te snappen.

Verbieden jullie elkaar dingen? Zo ja, wat dan en waarom? Zo niet, waarom niet?

Ik en mijn vriend verbieden elkaar niks, maar als de een iets doet of een gewoonte heeft waar de ander veel moeite mee heeft maken we wel afspraken daarover.

Ik vind niet dat je een ander iets kunt verbieden.

Wij verbieden elkaar niks, maar als mijn vriend ergens heen gaat weet ik graag met wie en wat hij gaat doen

Dit, en als ik het er niet mee eens ben geef ik dat duidelijk aan, maar verbieden? Nee.

Ik voel me echt een dictator nu :flushed: mijn vriend heeft een lichte alcoholverslaving gehad, tot hij iets met mij kreeg was dat volkomen normaal voor hem. Zijn ouders deden er vrijwel niks tegen uit onmacht, en mijn ouders zijn heel erg anti drugs en anti alcohol :’) ik heb hem verboden om dronken bij mij thuis te komen als er een feest was waar we samen heen gingen. Dan slaapt hij maar buiten. Ondertussen is hij er vanaf, het speelt niet zo’n belangrijke rol meer. Maar nu heeft hij iets nieuws gevonden (yay): blowen. En hierbij toonde hij weer dezelfde manier van overhalen: informatie opzoeken en mij overhalen dat hij heus weet wanneer hij moest stoppen. Bij mij is hij niet welkom als hij geblowd heeft die dag…

NIET CITEREN

Nu voel ik me echt een kut vriendin :’)

Precies dit. Mijn vriend en ik zien dit beide niet als iets verbieden van elkaar, maar gewoon iets laten uit respect naar elkaar toe. Meestal zijn dit ook (voor ons) logische dingen waar we ons beide bij in kunnen leven.

Ik ben nu single, maar tijdens mijn eerste en tweede relatie zijn mij dingen verboden, geloof me, daar word je zelfs als je zoveel van iemand houdt niet gelukkig van. Ik zal daarom ook nooit een jongen iets verbieden, als hij wil roken, drinken, blowen ed. dat is zijn keuze, net als vreemdgaan, maar of ik dan bij hem blijf is een tweede. Ik verbied het niet, maar de kans dat ik dan weg ben is aanwezig.

Bij een verslaving of ander probleem vind ik het ergens wel logisch als je dingen verbied, maar dat is uiteindelijk met het doel je vriend er vanaf te helpen, dat ligt anders dan zeggen: ‘ik verbied je om met andere meisjes om te gaan’ of iets in die trant.

Mijn vriend en ik verbieden elkaar ook nooit iets. Maar ik heb sowieso het idee dat m’n vriend en ik elkaar heel erg vrij laten als ik het vergelijk met de meeste reacties in bepaalde topics (zoals slapen bij een vriendin etc.).

Verbieden niet, maar verwachten dat dingen niet gedaan worden uit respect wel.

@Eviefjee
Ik vind dat wel anders. Jij zegt dat jij hem niet wil zien als hij geblowd heeft, dat is in mijn ogen fair. Mijn vriend blowt niet maar als hij dat zou doen dan zou ik het uitmaken. Dat is het enige waar ik extreem in ben omdat ik heb gezien wat het met je kan doen. Het is niet zo onschuldig als mensen beweren.

Ik verbied mijn vriend wel bepaalde zaken ja. In principe kan ik niet echt veel voorbeelden aanhalen, omdat mijn vriend het bijna altijd met mij eens is en we veel dingen dus zelfs niet moeten zeggen tegen elkaar. Maar porno, bij meisjes blijven slapen, dronken rijden, jagen… Zijn een aantal dingen die ik niet wil. Maar zoals ik al zei: Mijn vriend is het daarmee eens.

In principe is het toch makkelijk: Als ik me ergens slecht bij voel, verwacht ik dat mijn partner hier rekening mee houdt en dit uit respect en liefde voor mij niet meer doet. Als hij dat wel doet, is dat zijn keuze, maar dan is het ook mijn keuze om niet verder te gaan met hem.

Dan heb jij toch net zo goed ook grenzen? Waarom vind je dat mensen die in een relatie elkaar dingen ‘verbieden’ (wat ik overigens een domme benaming vind), omdat hun grenzen toevallig wat lager zijn dan de jouwe, dan raar?
Dit is geen persoonlijke aanval of zo hoor, maar in elke relatie gelden andere grenzen en zoals ik in een ander topic ook al heb gezegd denk ik dat geen één vriendin tegen haar vriend (of andersom) zegt: dit verbied ik jou.

Verbieden vind ik zo negatief klinken. Maar ik geef mijn grenzen aan en het is dan aan hem om te bepalen wat hij er mee doet. Maar als hij toch iets doet waarvan hij weet dat ik dat niet graag heb of leuk vind dan weet hij ook dat dat negatieve gevolgen kan hebben. (Dan heb ik het niet over uitmaken, maar dat hij op dat moment een niet gezellig vriendinnetje zal hebben)

Aan de ene kant snap ik dit dus heel goed, maar om maar even een extreem voorbeeld te noemen:
Mijn vriend gaat al meer dan 10 jaar met al zijn vrienden een keer per jaar naar Amsterdam. Daar gaan ze dan naar zo’n soort hooters bar (en verder gewoon gezellig stappen). Sommige jongens mogen dit niet van hun vriendin maar die gaan echt niet buiten wachten op zo’n moment. Dan heb ik liever dat mijn vriend gewoon eerlijk zegt dat hij daar geweest is dan dat hij het stiekem doet. Ik snap van hun kant namelijk ook dat het een soort traditie is. Ik vind het fout van die jongens dat ze het stiekem doen, maar dat is wat je wel in de hand kan werken door dingen te verbieden denk ik.

Sommige meiden zeggen in topics letterlijk: ‘Dat verbied ik hem.’ ‘Ik zou het hem verbieden.’ Dat vind ik vreemd ja, maar door dit topic probeer ik het toch juist te snappen?
Verder is het natuurlijk je eigen zaak waar je grenzen liggen maar om mij heen zie ik meiden waarvan hun vriend niet eens meer uit mag met zijn vrienden. (Wat die jongens vervolgens heus wel doen, zonder dat de vriendin het weet) en dat vind ik persoonlijk wel raar. In mijn ogen zijn dat hele normale dingen. Stiekem dingen doen vind ik echt heel erg maar in zulke gevallen snap ik het wel een beetje.

Ik heb het idee dat ik vergeleken met andere meiden echt heel mild ben, maar ik snap ook niet waarom je bijv. je vriend zou verbieden om uit te gaan en dat probeer ik juist te snappen. Ik probeer te snappen waarom andere meiden lagere grenzen hebben dan ik. (Sorry als ik daarmee aanvallend of veroordelend overkom want dat was juist niet de bedoeling.)

Edit: overigens vind ik het verschil met ‘mijn’ grens dat ik mijn vriend niet probeer te veranderen. Ik wil geen vriend die blowt dus als iemand blowt dan begin ik daar uberhaupt al niks mee en dan vertel ik dat al in het begin. Ik heb het idee dat sommige andere meiden een vriendje ‘nemen’ dat uitgaat, drinkt, meidenvrienden heeft, etc. en ze dat vervolgens gaan verbieden. Dat ze hem helemaal proberen te veranderen. En als die verandering uit zichzelf komt dan kan dat natuurlijk, maar iemand helemaal proberen te veranderen vind ik persoonlijk vreemd.

Ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd zo.

Dit vind ik wel een hele moeilijke omdat het ten eerste al speelde van voor jullie samen waren (denk ik dan) en ten tweede omdat het een groepsactiviteit is. Maar ik zou in zo’n geval wel aan mijn vriend vragen om enkel mee te gaan stappen (en dus later naar daar te gaan). Nu heb ik ook het ‘geluk’ dat mijn vriend absoluut niet kan liegen en ik het ook wel meteen zou merken als hij toch geweest zou zijn. En aangezien we samen wonen zie ik hem ook wel vertrekken, dus als hij om 6 uur 's avonds zou gaan stappen, weet ik ook hoe laat het is, haha.

Maar goed, ik kan hier nu wel zeggen hoe ik daarop zou reageren, maar ergens ben ik blij dat hij niet zo’n tradities heeft aangezien dit echt wel een moeilijk geval is om te beoordelen.

Het scheelt misschien ook wel dat ik daar niet echt gevoelens bij heb (zoals jaloezie of onzekerheid) want als dat zo was dan had ik misschien wel heel anders gereageerd. Ik heb dat sowieso niet zo, ook niet als hij bijv. met zijn ex zou afspreken. (Wat hij nooit doet maar je leest dat wel eens op het forum.)

Ik zou mijn vriend niets verbieden. Hij weet dat als hij sommige dingen doet, onze relatie zou stoppen. Maar het is niet verboden. Wilt hij seks met een ander meisje, wil hij drugs doen,… doet hij dat dan maar. Maar hij weet wat de gevolgen zijn. Maar ik hou hem niet tegen.

Hetzelfde geldt andersom. Ik weet dat als ik met een andere jongen seks heb, opeens aan drugs begin,… onze relatie zou stoppen. Maar hij verbied het mij niet. Ik mag het doen, maar ik weet ook wat de gevolgen zijn.

Ben op dit moment single, maar in mijn vorige relaties liet ik mijn toenmalige vriend altijd heel vrij (en hij mij). We wisten van elkaar wat we niet leuk vonden en dat gebeurde ook niet, maar daar is geen “verbieden” aan te pas gekomen. Mocht hij namelijk iets willen doen wat ik vervelend zou vinden, dan gaan we daarover in gesprek. Maar ik zou hem niks verbieden.