[discussie] AM, ES, depressie etc topics op girlscene

ik had het er net over met vriendinnen dus yes nieuwe discussie

Persoonlijkkk vind ik dat deze topics beter verwijderd kunnen worden. Er zitten hier erg veel 12/13 jarige meisjes die op deze manier erg makkelijk bekend worden met deze dingen.

Ik kan me voorstellen dat het meisjes kan helpen maar ik denk aan de andere kant dat meisjes die hier vanaf proberen te komen enorm getriggerd kunnen worden door deze topics.

Ik ben het hier wel mee eens, het kan enorm triggerend zijn en ik snap best dat sommige behoefte hebben aan zo’n topic omdat je er ook steun uit kan halen maar aan de andere kant kan het ook de verkeerde kant op gaan.

Nah niet mee eens. Meiden vinden hier steun aan elkaar en als 12/13 jarigen zoiets niet op Girlscene vinden dan wel ergens anders op het internet. Mensen moeten niet doen alsof Girlscene de enige site is waar jonge meiden op (kunnen) komen. Zolang er wat regels zijn lijkt het me prima.

Ben zelf ook van mening dat mensen die die steun nodig hebben (vooral van ED) beter naar een daarvoor gespecialiseerde site kunnen gaan zoals proudtobeme, waar ook gespecialiseerd toezicht is.

Heel eerlijk: Ik wist niet echt wat automutilatie was voor ik hier op girlscene kwam en het automutilatietopic zag. Ok, ik ga niet zeggen dat ik niet wist wat het was, maar ik was er absoluut niet mee bezig en wist ook niet dat er (zo veel) meiden in Nederland en België waren die het deden. Dat wist ik echt maar sinds ik op girlscene zit.

Of dit nu slecht is of niet weet ik niet. Aan de ene kant is het wel goed dat je weet wat voor dingen er zich in je omgeving afspelen. Maar aan de andere kant kan het wel triggerend zijn voor mensen die op dat vlak misschien niet zo sterk in hun schoenen staan.
Op zich vind ik niet dat we dit soort topics kunnen verbieden. Het is een plaats waar mensen hulp kunnen gaan zoeken, en dat is dus alleen maar positief. Wel moet er gezorgd worden dat in die topics op een positieve manier gepraat wordt. Het doel van het topic moet zijn om elkaar te helpen en te steunen, en niet om elkaar te triggeren.

^ Maar dat er vervolgens meiden zijn die het gaan doen ligt niet aan Girlscene, dat ligt aan hun depressie (of psygische stoornis, of wat dan ook)… Als ze het hier niet ontdekken dan ontdekken ze het ergens anders. Ik vind het goed dat die meiden elkaar hier steunen.

Ik ben het er niet mee eens, ik snap je gedachte gang maar ik denk dat het internet zo een enorm grote bron vol triggers is. Vind je het niet hier, dan vind je het wel ergens anders.

Ik denk dat er beter moet worden gekeken naar wat er word gezegd in die topics. Als ik even het topic waar ik veel in zit als voorbeeld neem. Het gezond afvallen topic. Een heel erg triggerend topic voor meiden met een ES.
Er komen zoveel meiden die veel te weinig eten omdat ze willen afvallen, ze vragen naar tips om nog sneller gewicht te verliezen. Ze vertonen gedrag wat heel snel de verkeerde kant op kan gaan. Maar de meiden die veel in het topic zijn, kiezen ervoor om die meiden juist te informeren over de gevolgen van weinig eten, pillen, shakes en al die dingen. En aan te raden om hulp te zoeken indien nodig.

En ik denk dat de norm moet worden op GS. Het informeren en adviseren om hulp te zoeken. Met het sluiten van topics bereik je niks, je zorgt alleen dat meiden het ergens anders kan zoeken. Maar ik denk juist door meiden erop te wijzen dat ze, of hulp moeten zoeken, of met hun ouders erover moeten praten, juist kan zorgen dat meiden geholpen worden.

Maar af en toe betwijfel ik of er genoeg mods daarvoor zijn, in mijn optiek zouden er genoeg mods moeten zijn die kunnen meelezen bij de topics waar het meeste gevaar is op ongezond gedrag. maar dat is misschien onrealistisch

Edit: dit ja, al heb ik zelf nooit aan AM gedaan.

Hmm ts ik ga je even een note sturen, als ik hier mijn mening neer ga zetten ga ik ruzie krijgen met heel veel mensen!

Ik denk dat het ook veel aan je omgeving ligt of je wel of niet bekend ermee bent. Ik vind het verrassend om te horen dat een aantal meiden pas van automutilatie hebben gehoord sinds dat ze op GS zijn en het topic hebben gezien.

Open tumblr en je vind je zo een lading shocking images over AM,ES en Depressie. Als ik op school loop hoor ik genoeg meiden praten over hoe ze zo snel mogelijk, zoveel mogelijk gewicht kunnen verliezen. Ik had een aantal jaar geleden vrienden die zichzelf sneden en het aan iedereen verkondigden.

Ja er zullen mensen mee te maken krijgen door GS, maar ik denk dat ook heel veel mensen worden geholpen door GS. Want de drempel om erover te praten is volgens mij een heel stuk lager.

Ik ben nu heel benieuwd wat je mening is.

Persoonlijk vind ik dat iedereen zijn mening mag verkondigingen, zolang het op een respectvolle manier word gedaan.

^ Wat maakt het uit als je mening afwijkend is? Gewoon neerzetten!

^ Hmm, nee want ik heb namen genoemd van mensen en ik zet dat liever niet hier neer op het forum.

Het komt er op neer dat ik dit ook ooit wou doen, samen met iemand anders. Alleen zij had een topic geopend bij over girlscene over deze topics. En girlscene vond dat die topics voor steun waren en ze niet weg mochten omdat veel meiden dan gek zouden worden

Ik snap echt je punt! Maar je kunt dit niet tegenhouden. Als we het hier bannen, dan gaan die meiden wel ergens anders op zoek. Dan kun je die topics beter gedogen en hopen dat die meiden elkaar helpen en zo beter worden.

Ik moest echt heel hard lachen om je maan/smiley ding trouwens :grinning_face_with_smiling_eyes:

Opzich zou het wel kunnen blijven ja. Maar dat moet het wel beter in de gaten worden gehouden. Ik lees soms wel eens het depressietopic uit verveling en één persoon (ik noem neem namen maar zodra je in dat topic kijkt weet je meteen wie ik bedoel) is nogal ver heen en beschrijft dat ook open en bloot in dat topic. Ik vind dat zulke topics steun topics moeten zijn en geen ‘wat wil je nu écht even kwijt over je am/ed/depressie’

AM en ES snap ik nog enigszins waarom dat triggerend zou zijn, maar depressietopic is heel iets anders en hoort eigenlijk helemaal niet in het rijtje thuis.

nee sorry dat topic vind ik nog wel het ergst van allemaal

Kun je uitleggen waarom?

TBH, ik heb ook in het AM topic gezeten, ik heb daar veel steun gehad maar het triggerde ook wel. Ik heb hier trouwens twee hele goede vriendinnen aan over gehouden. Ik blijf express vaak weg in deze topics, omdat het me ook triggerd. Soms zet ik daar neer hoe het gaat omdat oude lezeressen daar wel benieuwd naar zijn. Maar iedereen die daar zat samen met mij is weg. Dus ik kom daar bijna nooit meer.

Heel af en toe. Ik wil deze meiden graag helpen zodat ze stoppen met AM etc.