Dilemma dobbelen

Ik ga binnenkort met een paar vrienden dobbelen. Nu is de enige dag waar op we alle 7 kunnen op een dinsdag. Verder vallen alle dagen waarop 6 van ons kunnen op vrijdagen en zaterdagen. Maar op de vrijdagen en zaterdagen kan één van ons (bij al die dagen is dat dezelfde persoon) niet.

Twee van ons kunnen vanaf 20.00 uur bij de persoon bij wie we gaan dobbelen zijn. Van te voren (niet te lang 10 minuten ofzo) gaan we eerst gezellig iets drinken. Ik dacht zelf aan een half uur per ronde. Ook doen we tussen de rondes een korte pauze (max. 10 minuten). Dus dan zit ik op sowieso twee uur dat we bezig zijn.

Verder heeft maar een persoon een tafel waar aan 6 personen kunnen zitten. We gaan het spelen aan eetkamertafel. Want aan een lage tafel dobbelen is niets. Die persoon heeft 4 eetkamerstoelen en 2 losse stoelen. Op de korte kant passen er geen twee naast elkaar en aan de lange kant zouden dus 3 stoelen naast elkaar moeten als we met zijn 7en willen dobbelen. Ik heb al gevraagd of het past al hij de 2 losse stoelen die hij heeft naast elkaar zet (die zijn het smalst) en daarnaast een eetkamerstoel, maar dat past niet. Niemand van ons heeft een stoel die smal genoeg is qua breedte om er voor te zorgen dat er wel 3 naast elkaar passen. Ik heb wel een stevig vierkante houten trappetje wat er naast past, maar die is wat lager. En ik heb een smal opklapbaar stoeltje. Laatste lijkt mij alleen niet zo ideaal.

Nu is mijn dilemma dus of we die dinsdag moeten dobbelen zodat die persoon toch mee kan doen of dat we op een vrijdag of zaterdag moeten gaan dobbelen. De persoon die op vrijdag/zaterdag telkens niet kan heeft aangegeven dat hij door persoonlijke omstandigheden/of omdat hij dan misschien ziek (heeft hij niet duidelijk gezegd) kan zijn niet zeker weet of hij mee kan doen. Ieder van ons moet de volgende dag weer werken. Wat zouden jullie doen? Op die dinsdag, of toch op een vrijdag/zaterdag?

wat is dobbelen

We kunnen na het dobbelen gelijk naar huis gaan, maar we kunnen ook daarna nog kort (kwartier of haf uur) wat drinken. Dus we zijn uiterlijk iets van 22.30 uur klaar.

Kan je niet gewoon met zn allen om de tafel in de woonkamer op de grond gaan zitten ofzo? of op kussens?

Hoeveel topics over dobbelen start je nog? Dit is de derde al haha.

Maar ik zou het wel op de dinsdag doen, het is leuk als iedereen erbij kan zijn :slightly_smiling_face:

Zoals ik al zei heeft maar een van ons een tafel waar om heen 6 personen passen. En om met z’n allen op de grond te gaan zitten is ook niets, plus dat dat dan alleen zou zijn omdat die ene persoon niet op de vrijdag/zaterdag kan.

Up.

Omdat ik de datum regel laat ik hun het drinken en wat lekkers regelen. Ik ga over twee weken met vakantie en in de tijd dat ik met vakantie ben gaan zij wat met elkaar doen.

Als ik ze de datum mail waar op we gaan dobbelen vermeld ik in dat mailtje dat zij als ze elkaar (allemaal) weer zien (dat is wanneer ze iets met elkaar gaan doen) moeten bespreken wat voor drinken en lekkers ze willen en afspreken wie dat gaat halen.

Maar tegen de tijd dat we gaan dobbelen kan het zo zijn dat degene die het drinken en lekkers moe(s)t halen dat vergeten is. Dus als op de avond zelf blijkt dat diegene dat vergeten is dan beginnen we ook later en is het bijv. 23.00 uur dat we ieder weer naar huis gaan.

Up.

Je verliest je volgens mij een beetje in details. Maak je niet druk, wat maakt het nou uit dat je op de grond moet zitten, is toch ook gezellig? Ga gewoon dinsdag, dan kan iedereen.

Ja dinsdag, na het eerste rondje dobbelen maakt niemand het meer uit waar die zit.

[s]koop wat drank en iedereen zal blij zijn dat 'ie op de vloer zit

Help diegene gewoon even met herinneren, dan wordt het eten heus niet vergeten. Ik zou je daar niet druk over maken hoor.