Diergeneeskunde in Belgie met een E&M profiel?

Hay,

Ik heb een vraag voor mensen die ervaring hebben met of iets weten over de studie diergeneeskunde in Belgie.
Het is namelijk zo dat ik een economie en maatschappij profiel heb, ik weet dat je dan in Nederland niet toelaatbaar bent voor de studie Diergeneeskunde maar in Belgie wel.
Nou vroeg ik mij af of deze studie voor mij haalbaar zou zijn met een VWO-diploma en een e&m profiel. Ik heb nooit heel veel talent gehad voor natuurkunde e.d. maar ik had ook nooit onvoldoendes. Ik heb namelijk gehoord dat veel Belgen die daar studeren ook geen natuurprofiel hebben.

En nu we toch bezig zijn, ik vroeg me ook af in welke mate autopsie belangrijk is. Dus is het een groot deel van de studie of iets dat een paar keer per jaar nodig is.

:couplekiss_man_woman:

Volgensmij moet je dan wel een toelastingstoets doen (iniedergeval met geneeskunde, zou je even moeten googlen.) En daarvoor heb je wel kennis van natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie voor nodig. Maar in principe mag je gewoon aan die toelatingstoets meedoen ongeacht je profiel!

Je moet geen toelatingsproef doen voor diergeneeskunde.
Voor zover ik weet is de enige vereiste in België om aan hogeschool/universiteit te mogen studeren een diploma secundair onderwijs hebben. Maar geen idee hoe het zit met buitenlandse diploma’s.

Je mag die opleiding doen, maar het is niks anders dan natuurwetenschappen.

-

Topic is al een paar maanden oud, maargoed. Om te reageren op jullie vragen: ik zou het niet aanraden met een E&M profiel omdat je vrij veel natuur- en vooral scheikunde krijgt. Met een HBO-propedeuse of diploma ben je gewoon toelaatbaar.