Detailhandel ondernemen

Ik werk sinds kort in een kledingwinkel en heb geloof ik het licht gevonden. Ik zou graag in een kledingwinkel willen werken of er ooit zelf een beginnen. (Bijv Superstar, Zara of Steps ofzo) Hele dag bezig zijn met mode, heerlijk.

Aangezien ik ben blijven zitten dit jaar op een andere MBO 4 opleiding mag ik dus een nieuwe opleiding zoeken of deze nog een keer overdoen.(Het jaar)
Nu zie ik dat laatste niet zo zitten omdat het werkveld mijn niet zo’n uitdaging geeft (Heb niet zo’n leuke stage gehad, 24-7 achter de computer) Deed deze opleiding alleen omdat ik er later evt veel geld mee zou kunnen verdienen, lekker veilig etc

Maar nu heb ik dus, nav het blijven zitten goed na kunnen denken over wat ik echt leuk vind, en dat is toch mijn huidige baantje van nu. Kan me er niet op betrappen dat ik met tegenzin naar het werk ga of de avond ervoor al naar bed met het idee van ‘‘Ik moet morgen werken’’ En dat terwijl ik nu nog in een grote mannen kleding winkel werk.

Nu ben ik benieuwd en nieuwsgierig naar ervaringen van andere meiden. Hoe zijn de stage’s voor detailhandel. BOL of BBL en of het een pittige opleiding is (Ik ben slecht in economie, statistieken en rekenen enzo)

Ben ik ook wel benieuwt naar!
Ik heb de opleiding 4 maanden gedaan, 4 dagen school 1 dag stage.
Ik vond dat zelf niks, want verkopen etc. leer je niet op school.
Tenminste ik kan niet goed uit boeken leren en doe het liever gelijk in de praktijk.

Toen ik 4 maanden de opleiding had gedaan, ben ik verhuisd en niet weer naar school gegaan.

Volgende maand start ik de opleiding Verkoop specialist, maar dan als werken leren. ik hoef maar 1 dag per week naar school dus denk dat het dan wel een stuk beter gaat.

Gelukkig gaat het vanuit mijn baan, dus kan ik nu al veel leren.
Gewoon werken in de winkel gaat zeker vervelen na een tijdje, maar hoe meer dingen je leerd, en mag gaan doen, hoe leuker het werk word!

Ik ga straks naar Maastricht naar school, ben benieuwt! weet niet eens waar die school precies zit.
Ik ben ook benieuwt of eht een pittige opleiding is, want mijn rekenen en economie is ook niet geweldig.