Decentrale selectie

Hi!
Ik zit nu in 5VWO en ik wil misschien tandheelkunde gaan studeren. Alleen ik denk dat ik niet in een hele hoge lotingsklasse zal komen. Dus dacht ik aan decentrale selectie. Zijn er hier meiden die dat al hebben gedaan, of dat nu doen die tips hebben? Ik heb namelijk wel eens gehoord dat je dan een jaar lang tijdens je VWO iets van vrijwilligerswerk o.i.d moet doen. Hopelijk kunnen jullie me helpen.

ik had meegedaan aan de decentrale selectie van geneeskunde maar ik was niet door dus ik denk niet dat je aan mij wat hebt :stuck_out_tongue: succes in ieder geval!xx

Ik weet niet of je hierover hebt gehoord:

http://gezondheid.blog.nl…tra-studenten-geneeskunde

Hmm dit gaat alleen over geneeskunde. Misschien hebben anderen hier wel wat aan, maar ik wil graag tandheelkunde gaan doen (:

Je kunt even per universiteit kijken hoeveel plaatsen zij beschikbaar hebben en hoeveel aanmeldingen er gemiddeld per jaar komen. Sommige zijn populairder/groter wat invloed kan hebben daarop. http://www.ib-groep.nl/pa…-2013.asp#B_Tandheelkunde Misschien kan dit je helpen.

^Dat is best handig.
Maar zijn er ook mensen met ervaring, ik heb wel eens ergens gelezen dat je soms een jaar iets extra’s (vrijwilligerswerk of commissie en bestuursachtige dingen) tijdens je VWO moet doen. Als dat zo is, mag ik nu wel gaan opschieten ; )

Up!

Op de website http://ikwiltandartsworden.nl/ is een forum waar veel ervaringen worden gedeeld over de selectie. Ik denk dat je daar wat meer info en verhalen kunt vinden!