De Zwarte Cross 2010!

Het Zwarte Cross Festival is het grootste~festival van Oost-Nederland en de grootste en spectaculairste motorcross van Europa. Het Zwarte Cross Festival is een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Het festival staat bekend om de typische Achterhoekse gezelligheid en gastvrijheid en wordt jaarlijks bezocht door jong en oud. Op de dertiende editie van het Zwarte Cross Festival in 2009 kwamen meer dan 132.000 bezoekers af. De camping bestaat uit 15.000 bezoekers. Het Zwarte Cross Festival is met 70% groei per jaar gemiddeld in bezoekersaantallen het snelst groeiende festival van Europa. Kernwoorden: feest, verdraagzaamheid, originaliteit, humor, muziek, sport en stunts.

Wat kun je in 2010 verwachten?
Het Zwarte Cross Festival biedt voor ieder wat wils en je komt ogen en oren tekort. Overal op het terrein is er wat te doen! Van (motor)cross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts. Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan o.a. bekende Nederlanders, brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen. De lachspieren worden in ieder geval volop geprikkeld!
De viertiende editie van het Zwarte Cross Festival wordt gehouden van vrijdag 16 juli tot en met zondag 18 juli 2010 op het bosrijke festivalterrein De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Organisator van het driedaagse festival is de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de leden van de rockband Jovink & the Voederbietels.

Muziek
De muziekliefhebbers komen op het Zwarte Cross Festival ruimschoots aan hun trekken: verdeeld over drie dagen zijn er meer dan honderd bands op 20 verschillende podia te zien. De programmering is behoorlijk divers; DJ’s, theateracts en natuurlijk veel bands in verschillende genres. Rock, pop, blues, metal, Russendisco, ska, reggae, folk, singer/songwriter, zelfs troubadours!

Sport/Spektakel
De Zwarte Cross is met meer dan 132.000 bezoekers het grootste motorcrossevenement van West-Europa. Serieuze motorsport met echte wereldkampioenen wordt afgewisseld met bizarre klassen waar het helemaal niet om het winnen gaat. Het publiek vermaken is hierbij het belangrijkst! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ludieke klasses waar de deelnemers verkleed aan de start verschijnen. In de specialklasse hebben de deelnemers zelf de meest bizarre voertuigen in elkaar gezet, van Flintstonesmobielen, ruimteschepen, ijscokarren, wegmotoren tot kamelen. Andere ludieke klasses zijn: brommerklasse, powerstepklasse, wegraceklasse en de zwaargewichtklasse. In deze verschillende ‘humorklasses’ is de winnaar degene die het best verkleed is. Verder zijn er nog de oldtimersklasse, de BN’er klasse en de Combine klasse; ook in deze klasses is de hoofddoelstelling het publiek te vermaken. In de superklasse met de serieuze motorsport gaat het om snelheid. Wie het hardst gaat, die wordt winnaar van de felbegeerde Gouden Helm.
Voor de echte motorsportliefhebbers is het genieten bij het zien van de superklasse. Zo deden in het verleden in de superklasse vele kampioenen mee, waaronder de wereldkampioenen Joël Smets en Sven Breugelmans uit België, Ben Townley uit Nieuw-Zeeland en Pedro Tragter uit het Nederlandse Harfsen.

Bron: http://www.zwartecross.nl/.

Dus vertel, wie gaan er allemaal naar de Zwarte Cross =D?
Ik wel dit jaar, een heel weekend :bowing_man:
En niet denken dat het alleen maar over cross gaat, je krijgt echt van alles te zien :slightly_smiling_face:.

En nee, dit is geen reclame.

Hmm ik weet niet. Ben al eens eerder geweest…
Maar weet niet of ik tegen die tijd nog in Nederland zit.

Zie het maar als een up.

Mijn vriend woont er maar paar km. vandaan hehe. Misschien dat ik er dit jaar wel naar toe ga. Ben vorig jaar niet geweest. Dit zal dan de eerste keer worden ;p

Woon jij daar in de buurt ;o?

In mijn hoofd is het nog steeds een boerenfestijn dus…nee. :3

dicht bij mij in de buurt, ben weleens een middagje geweest. Misschien dit jaar weer :wink: oja een boerenfestijn kan ook heel leuk zijn hoor :open_mouth:

Ja, ik ben van plan dit jaar voor het eerst te gaan.
Met name voor papa roach en airbourne, maar ik vind wel meer bands van de line-up goed.
In mijn hoofd zie ik ook altijd boeren en motorrijders met leren jackjes voor me, maar ik dacht bij mezelf: doe normaal, fuck it en ga gewoon :grinning:.
Zodra mijn vriendin terugmailt ga ik kaartjes bestellen. Dus dat zal vandaag/morgen zijn.

t’is voor de boern uut de achterhoek :smirk:

hihi nee ben er nog nooit geweest dus geen idee of het leuk is .

Leuk!
Ben vorig jaar geweest omdat mn (achter)neef uit Amerika daar moest rijden in de Stuntarena, het was echt super!

Weet eigenlijk niet of ik dit jaar ga…

Ik woon er idd bij in de buurt.
Echt jammer dat mensen denken dat het een boerenfestijn is of er alleen maar crossers zijn, want dat is dus echt niet zo.

Als ik ga, dan ga ik èèn dagje voor Papa Roach.

Ik heb net kaartjes besteld :tipping_hand_man:

Whahaha die line-up: Guus Meeuwis en Paradise Lost?!
Vage combo :V

^Haha ja, zo kan ik wel meer vage combinaties maken.
Die line-up is echt letterlijk voor ieder wat wils.

Volbeat is wel nice, maar ik ben dan op vakantie.

En bij de Zwarte Cross moet ik altijd aan dat filmpje denken: ‘Ik ben voor de maatschappij en dan moet je ook dikke wijven neuken.’ hehehe.

Haha, heb je een link? :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ja, dit is hem:

http://www.dumpert.nl/mediabase/17704/53e572ce/index.html

Haha, wat een geweldige trieste gozer man.
Maargoed dat ik dit zie na dat ik kaartjes heb besteld haha.
Geweldig :sunglasses: