De waarheid over het Satanisme.

Ja dames! DE WAARHEID! :grinning:
Goed. Gooi eerst al je vooroordelen over het Satanisme weg! Het heeft niks met bloed drinken en baby’s offeren etc etc te maken! Ik ben Satanistisch. Ik ben wel een beginneling, dus ik zal niet alle vragen kunnen beantwoorden, ben ik bang, maar goed, ik kan mijn vriend daarover wel raadplegen, aangezien hij ook Satanistisch is.
Note: Je hebt twéé vormen Satanisme. Je hebt de Satanen en de Satanisten. Ook wel de traditionele Satanisten en de moderne Satanisten. De éérste groep, satanen/traditionele satanisten, geloven wél in een Satan, maar dit is een zeer beperkte groep, vandaar dat ik zeg dat het met het ‘echte’ Satanisme, van Anton LaVey, stichter van het Satanisme, dit er niks mee te maken heeft.
Ik maak dit topic naar aanleiding van dit artikel: http://www.eo.nl/magazines/visie/artikel-detail/satansbruid-stapt-in-het-licht/
Note: NIKS UIT DIT ARTIKEL IS WAAR GELOOF HET ALSJEBLIEFT NIET
Op deze site staan ook slechte verhalen over Pagans en Wiccans, waar ook allemaal geen hol val klopt :slightly_smiling_face:
Ik ga het proberen uit te leggen.
Satanistische mensen geloven niet in een Satan. Satan staat echter voor ‘tegenover’. Het is dus het tegenovergestelde van een religie, eigenlijk. Als je Satanistisch bent, geloof je in niks anders dan jezelf. Je bent verantwoordelijk voor jouw daden, jij bent de baas over je leven, jij bepaalt wat er gebeurt. Je bent als het ware je eigen ‘God’ (niet te letterlijk nemen plox)
Geen bloed drinken, baby’s offeren en ledematen rondslingeren dus :’) Ook spreuken en dergelijke zijn niet van toepassing.
Rituelen zijn er wel. Hoe dit precies gaat, weet ik ook niet, omdat er maar één ‘church of Satan’ is.
Ik weet wel dat een levend vrouwenlichaam, van een vrijwilliger wordt gebruikt als altaar, omdat het vrouwenlichaam een heilige status heeft binnen het Satanisme. Satanistische mensen zijn dus de laatste mensen die je een vrouw zult zien offeren :’). Ook zijn vrouwen en mannen in het Satanisme gelijk, waar ik zelf enorm voorstander van ben.
Ik ben op het moment bezig met het lezen van de Satanistische Bijbel (een vrij dun boek met de opvattingen over het Satanisme erin, dus eigenlijk niet vergelijkbaar met een Koran of een ‘echte’ Bijbel) en zoals meerdere Bijbels, moet je het allemaal niet te letterlijk nemen.
Het Satanisme word vaak geassocieerd met gothics en dergelijke, en voor mij heeft dit een duidelijke reden. Toen ik zelf gothic was, kreeg ik opmerkingen als ‘Satanist’ en dergelijke naar mijn hoofd gesmeten. Toen ben ik op zoek gegaan naar het Satanisme om te kijken wat het nou eigenlijk inhoudt, puur uit nieuwsgierigheid. En het is dus allemaal niet zo slecht als gezegd word.
Dit is trouwens het officiële Satanistische kruis:

http://www.satannet.com/forum/ubbthreads.php?ubb=download&Number=8949&filename=good2.jpg

Het is een ‘Brimstone’ of ‘Sulfur’
‘‘It’s the alchemical symbol for sulfur, as others have stated. Sulfur/Brimstone is associated with hell, hence, Satan. LaVey might have also chosen it because it vaguely resembles a Christian cross, to make it seem blasphemous- and as everyone knows, blasphemy is fun for the whole family.’’
Het is dus een beetje ironisch, maar tevens weer ‘tegenover’ religie.
Ook staat het voor de boom des levens.
Anton LaVey is trouwens de ‘stichter’ van het Satanisme, en degene die The Satanic Bible heeft geschreven.
Ik hoop dat ik het allemaal een beetje goed uit heb gelegd? Vragen stellen mag altijd! :slightly_smiling_face:
Kom alsjeblieft niet aan met BLOED DRINKEN BABY’S OFFEREN BLABLA want dan negeer ik je gewoon.

Ohja, we zijn ook niet anti-religie, trouwens! We respecteren religies.

Relax, dat heb ik één keer gezegd, correctie, twee keer. En dat was omdat ik boos was om jouw reactie in het Pagan/Wiccan topic, want je kwam zomaar even binnenstormen om mij te vertellen dat bij het Satanisme wél baby’s en dergelijke worden geofferd. Dat vond ik niet kunnen, aangezien je duidelijk de rest van het topic niet had gelezen.

Dat zijn geen Satanisten, dat zijn Satanen, en dat is inderdaad weer iets anders. Dat heeft niks met het hele Satanisme te maken, in werkelijkheid, en het word vaak verward, wat logisch is. Maar de link die ik postte, dat verhaal is dus duidelijk gewoon nep. En ik kan er dan echt boos om worden als iemand wil beweren dat dat echt is, mijn verontschuldigingen daarvoor. Ik dacht dat je reactie in het Pagan/Wiccan topic meer direct richting mij gericht was, omdat je zei dat het wel gebeurt en ik aannam dat je het binnen het Satanisme bedoelde.

Ik moet zeggen dat ik, als iemand die opgevoed is vanuit Evangelische standpunten en dan ook naar dingen ben geweest als de EO-jongerendag, echt heel erg schrik van dat artikel en de manier dat het overgebracht wordt. (In de zin van; ik geloof er niks van)

Het gebeurt sowieso bijna niet hoor. Satanisten zijn hier duidelijk ontzettend tegen, daarom word ik gauw boos als ik denk dat iemand het ermee associeert :stuck_out_tongue:

Maar het woord ‘Satan’ maakt het allemaal zo ~eng~ en ~duivels~

Ik vind 't trouwens wel dat je het heel goed en duidelijk uitgelegd hebt. :slightly_smiling_face:

Merkwaardig artikel, hé? Hoe ze vertelt dat ze vuur in bedwang kon houden en met haar laatste speciale krachten een deur opengooide. Ik kan er echt om lachen. Om het feit dat er mensen zijn die het geloven dan. Het is gewoon diep triest dat dergelijke dingen geschreven worden onder de naam van de EO. Ik dacht eerder ook altijd dat de EO gewoon een normale Evangelisch iets was (oh ik ben het woord helemaal kwijt) maar na een aantal artikelen van hun gelezen te hebben geloof ik er helemaal niks meer van.

Klopt. Het is vervelend dat Satan het woord is voor ‘tegenover’ omdat het dus zo vaak geassocieerd word met de Duivel :stuck_out_tongue:

Dankjewel :slightly_smiling_face:

Ik blijf het iets ‘engs’ vinden sorry.

Oh jeetje. Maar, geloof je dan ook echt wat ze vertelt? Ik weet natuurlijk niet wat ze zegt in zo’n lezing, maar als je dat verhaal leest?

Ja precies, naar mijn mening waren ze dat ook. In ieder geval publiekelijk wel. Zo beshouw ik de EO-jongerendag als een prima dag, waar de standpunten niet erg extreem zijn. Dit daarentegen is wel erg kort door de bocht.

Ik vind het niet eens kort door de bocht, eerlijk gezegd. Hier kan naar mijn mening gewoon niks van kloppen. Satanistische krachten enzo? Ik geloof het niet, hoor. Maar goed, dat is natuurlijk aan jezelf.

Ik snap er niks van, haha!
Wat hang je dan precies aan? Dat er geen god is?
Wat voor overtuigingen heb je dan en wat doe je daarmee in het dagelijks leven?

Ik bedoel, je noemt nu vooral dingen die Satanisten níet zijn of doen…

Nee, zo bedoel ik het niet, haha. Ik bedoel dat ze het eigenlijk niet kunnen maken, naar mijn mening, om überhaupt zo’n artikel te schrijven. Voornamelijk omdat ik denk dat het nogal gebaseerd is op niet controleerbare feiten en meningen.

Hoe bedoel je wat hang je dan precies aan?
Als je Satanistisch bent ligt alles bij jezelf. Als je iets fout doet, ga je niet bidden om vergevenis te vragen, maar je handelt het zelf af, je neemt verantwoordelijkheid voor alles wat je zegt en alles wat je fout doet.

Ik denk dat ik me hier bij aan sluit, ja. Er zijn zieke mensen op deze wereld, maar zij zegt dat ze in de Church of Satan heeft gezeten en dat het daar allemaal heeft afgespeeld, wat dus gewoon niet waar kan zijn omdat ze daar echt tegen offeren et cetera zijn.

En vooral: wat is dan het verschil tussen een atheïst en een satanist?
Als je juist het tegenovergestelde van een religie bent, en alleen in jezelf gelooft in plaats van hogere machten… Waar zijn die rituelen dan goed voor? Of waar is het hele ‘idee’ Satanisme dan goed voor?