De studie Bèta - Gamma

Hallo iedereen,

Volgend jaar moet ik beginnen met me te richten op het zoeken naar een vervolgstudie. Ik zit nu in 4 Gymnasium en doe het profiel N&T/N&G. Op de site van de UVA (Universiteit van Amsterdam) vond ik de studie “Bèta-Gamma”. (Voor meer info over de studie, klik hier) Deze studie lijkt me heel erg interessant, maar ik krijg niet zoveel informatie van de site. Is er iemand die deze studie kent/doet en mij er meer over kan vertellen?

Hmmm ik ken de studie niet, maar als ik zo lees lijkt het me heeeeeel breed. Ik bedoel, beta-gamma, dat zijn gewoon twee hele grote wetenschappelijke velden? Leuk is het vast wel, maar ik denk dat je uiteindelijk achterblijft met een beetje kennis van heel veel verschillende gebieden en geen echte diepgang van een gebied. Daarom lijkt het me wel risicovol opzich. Maargoed, dit is maar mijn mening.

Tijdens je bachelor kies je een major in één van de vakgebieden. Ik weet niet of je dat ook gelezen had? Daarna specialiseer je je met je master.

^Oh nee, ik heb alleen dat ene stuk gelezen. Hmm in dat geval moet ik mijn mening een beetje aanpassen. Nou ja, ik kan je niet verder helpen want ik ken niemand die die studie doet, maar ik zou zeggen: open dagen, meeloopdagen enz.

Oké, bedankt. :slightly_smiling_face:

Verder nog iemand?