De stap maken van kennissen naar vriendinnen

In de afgelopen paar jaar heb ik een aantal mensen leren kennen (op verschillende manieren: via m’n vriend, via anderen, via internet) waarmee het niet goed lukt om de stap te maken van leuke kennissen naar echt vrienden. Er is af en toe een praatje, maar dat is het. Terwijl ik net sommigen van hen zo graag wat méér zou willen. We hoeven niet gelijk elkaars deur plat te lopen ofzo, maar gewoon, iets regelmatiger contact, en soms over serieuzere dingen, zou ik fijn vinden. Maar hoe? Ik weet niet hoe ik die stap moet maken. Ik probeer natuurlijk wel om uit mezelf wat vaker een gesprek aan te knopen, maar dat blijft dan meestal toch bij een kort gesprekje, waarin diegene dan vaak wel gewoon positief reageert, maar niet uit zichzelf een andere keer eens het initiatief neemt.

Ik weet niet goed hoe ik aan mensen aan moet geven dat ik op zich wel meer zou willen, zonder me op te dringen. Want het kan natuurlijk ook dat diegene gewoon niet zit te wachten op meer contact, en dan is dat ook prima, en dan wil ik ze ook niet “lastigvallen”.
Maar er zullen misschien ook wel mensen tussen zitten die het wél leuk zouden vinden om meer contact te hebben. En ik weet niet echt hoe ik daar achter moet komen.
Ik heb trouwens wel vriendschappen bij wie die stap van kennis naar vriendinnen wel goed gelukt is, maar die zijn vooral via school/studie ontstaan, dan zie je elkaar automatisch regelmatig en dat is gewoon makkelijker…

Als je hun nummer hebt…
W’app ze een keer en vraag of ze zin hebben om te gaan stappen, oid.

hmm ik ken het wel. Vooral nu ik ouder ben en op mezelf woon is het maken van nieuwe vrienden lastig.
Een goeie vriendin van me heeft hier ook last van.

Zo was er bij mij een meisje op het werk met wie ik 's ochtends een praatje maakte. Vervolgens wilde we een keer afspreken. Kwam er steeds niet van. Uiteindelijk hadden we een datum. Dezelfde dag liet ze me weten dat ze niet kom komen met de reden. Oke kan gebeuren.
Daarna een tijd niets van haar gehoord. Ik het voorstel gedaan een nieuwe datum te maken. Die stond. En vervolgens de avond ervoor afgezegd met een reden.
Daarna heb ik er niets meer over gehoord!
Op het werk begon ze er ook niet meer over. Nouja ik heb dan ook iets van oke laat maar zitten want als ze echt graag wil afspreken moet zij maar een keer met een nieuw voorstel komen.

Ander meisje van vroeger kwam ik laatst ook tegen in de bus. Nummers uitgewisseld en we zouden bijkletsen. Die dag was ze ziek maar is ook niet meer gekomen met een nieuwe datum of dat ze iets liet weten.

Zo raar vind ik dat altijd!

Heb jij wel eens gevraagd van zullen we een keer wat drinken ofzo? Als het net zo gaat als mij weet je het gauw genoeg. En volle agenda’s met ja ik moet even kijken zegt vaak ook genoeg als het niet tot een datum prikken komt.

Het moet natuurlijk van 2 kanten komen, als ze het leuk vinden om contact te hebben kunnen ze het ook aan jou vragen lijkt me…

Bedankt voor jullie antwoorden! Ik woon inderdaad ook op mezelf (nouja, samen met m’n vriend) en moet nu voor m’n studie alleen nog maar zelfstandig werken zonder les, waardoor ik echt moeite moet doen om mensen te zien en spreken zeg maar :stuck_out_tongue:

Ik heb met sommigen inderdaad wel eens geprobeerd af te spreken en dat is dan niet altijd gelukt (of wel, en het blijft bij 1x…). Maar ik heb ook zoiets van, als je niet wilt, zeg dat dan gewoon… want als iemand een keer afzegt kan dat ook gewoon echt toeval zijn… Maar inderdaad, als diegene dan vervolgens geen initiatief neemt, denk ik al gauw van: ok dan heeft diegene er blijkbaar geen behoefte aan.

Maar ik ken ook iemand bijv. waarbij ik het echt wat raar zou vinden om plotseling te vragen om af te spreken, zou haar eerst eens wat vaker willen spreken op app ofzo…

Zoooo herkenbaar! Mijn kennissenkring is sinds ik samenwoon flink uitgebreid, maar mijn echte vriendenkring blijft maar akelig klein!

Wat jammer :frowning_face: hoe ga je daarmee om? Of doe je er niet echt iets aan?

Ik heb precies hetzelfde! Alle mensen die ik spreek zijn vrienden van mijn vriend waarmee ik samenwoon, omdat mijn eigen vriendinnen (3, waren er al nooit veel) mij niet meer wilden spreken. Kennissen heb ik enorm veel, maar echte vriendinnen niet. Ik probeer inderdaad vaak uit mezelf contact te zoeken en vaak af te spreken, want alleen via whatsapp heeft geen nut.