De Illuminati Theorie #2

In het vorige topic kreeg ik 3 pagina’s lang alleen maar foutmeldingen.
Dus hierbij een nieuw topic (:

Illuminaten (ook Illuministen of Illuminati) is de aanduiding voor verschillende historische ‘geheime’ genootschappen. De oudst bekende hiervan is het Spaanse genootschap Alumbrados (letterlijk: de verlichten). Deze groep hield zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek. Hiernaast bestond er in Frankrijk een groepering die onder invloed stond van Arabische mystiek, het werk van Erasmus, de moderne devotie en het quiëtisme en die antihiërarchische ideeën aanhing. Deze groeperingen kwamen vanaf 1527 zwaar onder vuur te liggen door de activiteiten van de inquisitie. Velen werden ten onrechte vervolgd, net zoals de Tempeliers en de katharen. De bekendste Illuminaten zijn lid van de door Adam Weishaupt in het leven geroepen “Orde der Volmaakbaren”. Tot deze groepering behoorden onder andere Herder en Goethe.
De oorsprong voor de naam Illuminati is onduidelijk. In het Latijn betekent Illuminati letterlijk ‘de verlichten’.

Geschiedenis en ontwikkeling van de Beierse Illuminati

De geschiedenis van de Beierse Illuminati begon op 1 mei 1776, toen mensen uit de vrijmetselarij met door de jezuïeten opgevoede Adam Weishaupt in Ingolstadt een orde stichtten onder de naam Gesellschaft der Perfectibilisten. Het hoofddoel was de reformatie van de kerk en de emancipatie van de burgerij. De organisatie van de Illuminati was gebaseerd op de vrijmetselarij, maar behoorde daar niet toe. Karel Theodoor verbood de Illuminati op vele gronden, waaronder de inmenging in de buitenlandse politiek. Documenten hierover zouden zich nog in het Rijksarchief te Beieren bevinden. 111 jaar na het verbod werd de orde in 1896 opnieuw opgericht. Sinds een vernieuwing van de orde in 1926 opereerde ze vanuit Berlijn, echter sinds 1929 is ze weer verdwenen uit de boeken.

Illuminati in de hedendaagse cultuur

Zie Illuminati in de hedendaagse cultuur voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
In een aantal hedendaagse populaire complottheorieën spelen ‘de Illuminati’ een rol. De illuministen werden gepopulariseerd door de roman The Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson & Robert Shea. Dit boek inspireerde een Duitse hacker in de jaren 1980 tot de schuilnaam “Hagbard Celine” (een personage uit het boek). Deze hacker brak in in verscheidene Amerikaanse computersystemen. Hij vond kort daarna de dood op een enigszins mysterieuze manier; volgens de Duitse politie was het zelfmoord. Clifford Stoll schreef hierover een boek vanuit het Amerikaanse perspectief met de titel “Het Koekoeksei” (1989). In Duitsland werd er een “fact-fiction” boek over geschreven dat op zijn beurt verfilmd werd, zie 23 - Nichts ist so wie es scheint.
De Illuminaten van Beieren worden genoemd in het boek De slinger van Foucault van Umberto Eco. Daarnaast komen illuministen voor in de eerste Tomb Raider film, Deus Ex en in het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown, dat verfilmd werd: Angels & Demons (mei 2009). Er is ook een kaartspel gebaseerd op de complottheorieën rond de Illuminati.
Enkele mensen koesteren sterke weerstand tegen de Illuminati, vooral zij die de groep zien als de grondlegger van de Nieuwe Wereldorde (NWO), die de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Dit zal volgens deze mensen het machtsimperium van de antichrist zijn.

Ook goede informatie is de blog : Illuminati voor Dummies.

Deel 1: http://www.alatoerka.nl/2…inati-for-dummies-deel-1/
Deel 2: http://www.alatoerka.nl/2…dummies-%E2%80%93-deel-2/
Deel 3: http://www.alatoerka.nl/2…energie-%E2%80%93-deel-3/
Deel 4 : http://www.alatoerka.nl/2…n-muziekindustrie-deel-4/
Er zijn nog meer delen.

Het eerste topic: Illuminati Theorie #1

Ik zag vannacht half zo’n filmpje over een of andere ‘possible Illuminati Disaster’ bij de olympische spelen… Ik vond ‘t echt creepy. :’)

Faal ik maakte ook een topic aan. Maar dan zonder beginpost.

Even de titel en beginpost aangepast: het eerste topic eringezet en er een #2 van gemaakt!

Hihi Koos.
Bedankt Alohomara !

Ik geloof zekker dat het bestaat…
en als er een aanslag word gepleegd op de olympische spelen, kan je er al hellemaal niet meer omheen vind ik… en waarom gaan er miljoenen op in de olympische spelen terwijl we ‘‘zogenaamd’’ in een crisis zitten ? en kinderen in afrika ondervoed zijn… het klopt gewoon niet :confused:

Ja inderdaad, ik las dit. http://webcache.googleuse…witlonger.com/show/ihqr10

Het enge is, alles klopt zo.

Dit vraag ik me vooral af. Ik vind het niet meteen naar de Illuminati leiden, maar sommige dingen kloppen gewoon niet.

Fucking scary he. Ik kan wel janken :")

Ik heb echt geen zin in een 3e Wereld Oorlog :’) .

Fuck ik word hier echt enorm bang van.

Dit bedoelen ze dus met macht creëren op mensen door middel van angst.

Aan de ene kant wil ik er meer over weten en research doen, maar aan de andere kant weet ik van mezelf dat ik hier echt heel erg bang van word en dan ook écht bang. -__-

zoo ja echt he. dat hoorde ik laatst nog op tv. dat er zó ongelooflijk veel geld naar olympische spelen gaat, echt ongelooflijk. daarmee kunnen heel veel mensen gevoed worden. echt belachelijk.

Doe dan maar niet…

oja, als de olympische spelen nog bezig is ben ik in londen. lekker is dat. dalijk gebeurd er iets =l

Ja ik weet dat ik het niet moet doen :’) skjflskdfjlsdkfj :’) Ik ga nu denk ik overal dingen in zien ofzo.

Same, ik ben er vanaf morgen :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: althans, in de buurt.

Dit vindt ik waar alleen heb ik het idee dat jij er niet in geloofd en ik zoiets heb van ik doe wel research zodat als er wat gebeurt ik er van af weet.
Zelf ben ik niet echt bang, eigenlijk gewoon niet. Ik zou niet weten waarom. Het is hier overal zoals het niet zou moeten.