De ex van mijn beste vriendin.

We zitten al sinds de 1e klas bij elkaar in de klas en we hadden ook echt zo’n vriendengroepje van 4 (nog één jongen erbij) en toen kregen mijn BF en S. iets. Maar na een maand was het alweer uit en zijn ze eigenlijk ook geen vrienden meer. Vind zij heel jammer, want volgens mij vind ze hem nog steeds leuk, maar het ging gewoon niet meer. Ik vind best lastig, want hij is wel echt een goede vriend van me en ik kan enorm met hem lachen en het leuk met hem hebben.
In ieder geval, we (hij en ik alleen) gaan nu samen naar een groot event binnenkort, maar gewoon als vrienden. Denken jullie dat dit de verkeerde indruk bij haar wekt?

Hij geeft me best vaak complimentjes en hij is echt enorm lief (’‘als er iets is kan je er met me praten, je kunt me gewoon bellen of sms’en’’) maar ik denk eigenlijk niet dat hij me leuk vindt, en ik vind hem ook niet leuk.

Nou het is duidelijk dat jullie goede vrienden zijn lijkt me, als het een vriendin van je is heeft ze daar begrip voor neem ik aan.

Ja, dit eigenlijk wel

Het feit dat jij denk dat het bij haar een verkeerde indruk zou kunnen wekken betekent ook dat jij het ook wel vind. Je moet er niet te veel over na denken want dan is het zo ‘gemaakt’ en lijkt het juist anders dan het is. Merk je dat je vriendin de verkeerde indruk heeft kun je vertellen dat het niet zo is. Je moet je vooral geen zorgen maken om iets wat er niet is.