de boete

Dit is de eerste keer dat ik een verhaal schrijf, dus ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Proloog

Ik voel mijn lichaam verstaren, mijn adem blijft in mijn keel stokken. Mijn ogen worden groot. De waarheid dringt tot mijn door. Die ene zin weergalmt in mijn hoofd, ze hebben me laten stikken. Hoe kunnen ze? Ik was te goed voor ze, veel te goed. Ik krijg straks de schuld van alles en zal het lijden moeten onder gaan. Waarom ik? Waarom deed ik het? Het begint zachtjes te regenen, ik laat mezelf langs de muur op de grond zakken en begin zachtjes te snikken.

Het is een beetje heel erg kort om er wat zinnigs over te zeggen, maar ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat!
Let wel op je spelling.

Ik zal vandaag nog een stukje plaatsen

Vandaag is de dag, de dag die ik haat. De eerste schooldag van het jaar. Ik haat deze dag niet, omdat ik weer naar school moet. Ik ben bang voor wat anderen van me denken. Het is nu ongeveer vijf jaar geleden, dat het gebeurde. Ze hadden me gebruikt, de vrienden die vertrouwd waren. Ze deden zich voor als echte vrienden, maar ik moet hun boete betalen. Het was geen geld bedrag, het was erger. Als ik eraan terug denk word ik weer boos. Vanaf die dag ben ik elke schooldag bang dat hetzelfde weer gebeurt, vooral deze dag. Ik ga voor de zoveelste keer naar een andere school, omdat ik op de andere school slechte cijfers haalde.
Ik loot het de wiskunde les binnen en we krijgen weer de gewoonlijke preek. “Suzanne, luister je wel wat ik zeg?” vraagt meneer Heerkens. " Het is super slecht dat ik je naam nu al weet, ik heb gehoord dat je het niet goed deed op andere scholen. Je moet oppassen jonge dame. Je examen jaar komt eraan, zo haal je nooit je vwo-diploma." “Ja, Ja meneer. Ik zal het opletten.” Ik rol met mijn ogen en heb meteen mijn eerste uitstuurbrief van het jaar. Nu lijkt het net of het me niks doet, het doet me wel iets. Alleen Ik wil niet meer gezien worden als het hulpeloze meisje van vroeger. Ik wil alles uitwissen wat met mijn verleden te maken heeft. Ik wil een tweede kans en een nieuwe start. Iets wat ik nooit zal krijgen. Als ik de les weer in mag, staart iedereen me aan. Aan het einde van de les loop ik zo snel mogelijk het lokaal uit. Weg van alle drukte en alle vragen.
Ik loop het biologie lokaal binnen. Mijn lichaam verstijft meteen als ik hen zie zitten. Al het bloed trekt weg uit mijn gezicht. Mijn adem blijft in mijn keel stokken, mijn handen beginnen te trillen. Nee! Dit kan niet waar zijn!

Ik ben benieuwd :slightly_smiling_face:

Ik wil je graag een paar dingen opnoemen die qua spelling enz. Niet klopten om je te helpen, dus ik hoop dat je het niet erg vind :slightly_smiling_face:
Je zult de foutjes ongetwijfeld over het hoofd gezien hebben.

-In de zin: ‘De waarheid dringt tot mijn door.’ Mijn moet mij zijn.
-Geen komma, maar een punt tussen groot en de 'Mijn ogen worden groot. De waarheid dringt tot mij door.
-Weergalmd moet weergalmt zijn.
-Het is anderen en niet andere
-5 schrijf je in een verhaal uit, dus ‘vijf’
-Gebeurd moet met een D
-Vooral deze dag zou ik afsluiten met een punt en dan pas doorgaan met de andere zin.
-Tussen preek.Die zou ik een komma zetten
-Examen jaar moet zijn examenjaar.
-Mij staat wat netter dan me in een verhaal
-Tussen les en loop hoeft geen komma.
-biologielokaal ipv. Biologie lokaal
-Tussen binnen en mijn een punt.
-Tussen zitten en al een punt.

  • Een punt achter de laatste zin

Ik ben juist blij met tips, heel erg bedankt. Ik ga het meteen veranderen.

Alsjeblieft :slightly_smiling_face:

Ik heb het schrijven denk ik een beetje onderschat, ik ben van plan om eerst mijn hele verhaal af te schrijven en daarna pas weer te gaan posten. Omdat het anders te druk voor me wordt. Ik snap het als jullie het vervelend vinden, maar ik denk dat dit beter is dan als ik telkens zeg dat ik geen tijd heb. Sorry