Dagje treinen

Ik ga binnenkort een dagje treinen met mijn vriend (dit was een actie van de NS), we kunnen dan 1 dag onbeperkt met de trein door heel Nederland. De grote vraag is dan natuurlijk; Wát zullen we eens gaan doen?

Naar het strand leek ons leuk, naar een stad leek ons leuk, winkelen, bioscoop, pretpark, dierentuin, eigenlijk alles wel. Dus iemand leuke ervaringen? Liefst wel aardig bereikbaar met de trein, daar hebben we die kaartjes tenslotte voor (:

We wonen ongeveer een half uurtje bus boven Rotterdam, en hadden verzonnen dat we best in Hoek van Holland naar 't strand wilden en naar Maastricht. Heb alleen eens opgezocht, vanaf Hoek van Holland naar Maastricht duurt 3,5 uur wat opzich best veel is haha. Dus leuke steden + leuke dingen die daar te doen zijn; ook erg welkom! (:

misschien kan je naar een aantal steden gaan? bijvoorbeeld van rotterdam naar eindhoven en dan via utrecht oid weer terug?(geen idee hoe lang je dan in te trein zit, maar volgensmij wel lang)

Ga naar een centraal station (A’dam/ Utrecht) en beslis zonder dat je kan zien waar treinen naar toe gaan naar welk perron je gaat en dan neem je die trein tot het eindpunt. Hartstikke gezellig en heel verrassend en je kan altijd uitstappen!

Den Haag of Amsterdam?

Ik heb dat treinen ook een keer met mijn vriend gedaan. Toen zijn we eerst naar Utrecht gegaan en daarna naar Amsterdam. Was heel leuk!

Ik ben laatst naar Zandvoort, en daarna Amsterdam geweest :slightly_smiling_face:

varen door de grachten in Amsterdam, winkelen in Utrecht, bossche bol eten in Den Bosch, terrasje pakken in de gezelligste binnen stad van Nederland Breda en dan weer terug naar huis?

Leuk ! Heb ik ook pas een keer gedaan. Het leukst was toch wel shoppen in Lelystad (Batavia Stad), en op de terugweg richting Amsterdam gaan. Daar hebben we lekker een hapje gegeten, en zo’n leuke stad in de avond… Echt, dat zou ik zo weer over willen doen. - Al gaat dat helaas niet meer -

Succes ! :wink:

Ah, dat is echt superleuk! Dat doen we altijd samen zodra er weer zo’n actie is ^^

Een keer zijn we gewoon vertrokken, zonder een specifiek doel te hebben, steeds uitstappen wanneer we op een station kwamen waar we zin hadden om uit te stappen en op stappen op de eerst volgende trein die weer vertrok. En natuurlijk overal even kort naar buiten gaan, maar eigenlijk gewoon voornamelijk reizen. Zo hebben we het halve land afgereisd en zijn we op plaatsen gekomen waar we anders nooit zouden komen, omdat er geen reden voor is. Op een zelfde manier zijn we een keer in Groningen belandt, wat best ver is vanaf Den Haag, gewoon omdat het kon.

En anders, tja, kies een paar leuke steden uit, maar dan zijn steden als Maastricht en Groningen/Leeuwarden best ver weg. Een rondje Eindhoven-Utrecht-Amsterdam-strand van Scheveningen misschien?

Den Bosch voor een gezellig terrasje en winkels, vanaf het station loop je binnen een paar minuten het centrum in waar lekker veel winkels zijn. Terrasje pakken of lekker lunchen en dan door naar Maastricht? Of misschien juist de avond afsluiten met bioschoop in DB? :wink:
Bij het strand gewoon een lekkere strandwandeling maken. Houdt er rekening mee dat je dag zo voorbij is, dus schat je tijd goed in! Je wil jezelf niet overhaasten dus plan overal wel genoeg tijd, haha.
Heel leuk, alvast veel plezier :slightly_smiling_face:

Tips nodig voor Maastricht?