'Dagboek' paardrijden.

Hoi, ik ga vanaf vandaag iedere week een nieuw stukje hier posten over het paardrijden van die dag.
Ik ben vandaag (16/02/2013) weer voor de eerste keer gaan paardrijden nadat ik had gestopt door mijn pijnlijke val (staat al ergens op het forum). Het betekent voor mij echt heel veel en het was vandaag geweldig.
Ook nog gaan er dingen te komen staan over andere paardrij-gerelateerde dingen van die dag.
Hope you can enjoy it. :wink:

16/02/2013
Vandaag ben ik weer voor de eerste keer gaan rijden, het was echt geweldig. Het paard waarop ik reed was superlief en ik heb heel veel gedaan voor de eerste keer. Ik starte bij de half-gevorderden en het lukte heel erg goed. Het stappen lukte altijd, dat raak ik nooit verleerd. Het draven was ook geweldig maar wel wat sloom.
Dan moesten we galopperen, het lukte geweldig voor weer de eerste keer. Doorzitten in draf en rechtstaan in draf lukte totaal niet meer net als mijn eerste poging om recht te staan in galop. Ook heb ik een paar lage sprongetjes gedaan, het was perfect. Ik was eerst wat bang voor de sprongetjes omdat ik daar vroeger altijd bang van was maar het lukte vandaag heel erg goed. Ik had gereden in mijn jeansbroek omdat ik niet meer in mijn vorige paardrijbroek kon.
Nadat we vertrokken waren van de manege zijn we nog naar de winkel gegaan en heb ik wat nieuwe spulletjes gekregen.
-Een zwarte rijbroek
-Een felroze polo met korte mouwen
-een nieuwe tok/cap/helm.
Ik was er heel erg blij mee omdat mijn helm al teveel spande, ik geen rijbroek meer had die pastte en ik liever vaste paardrijkledij heb, mijn polo is daar geschikt voor en staat mij heel erg goed. Roze en zwart staan mij gewoon goed. Mijn helm is zwart met bruin. Al die spullen zijn van Fouganza. Wat natuurlijk ook leuk is want nu matcht het.
De volgende keer word dus 23 februari.

Waarom.

Bedoel je met waarom: ‘Waarom zet je dit hier neer’ of bedoel je iets anders.

^ Ja, dat was idd de vraag.

Ik heb er niet echt een geldige reden voor maar het is ook niet zomaar.

Oh nouja ik denk niet dat veel mensen het gaan lezen om eerlijk te zijn. Maar ik heb wel een vraag over deze les zeg maar, waarom draag je een tok bij paardrijden? Zeg maar als meisje zijnde?

Ik heb deze vraag een paar keer opnieuw moeten lezen, maar het gaat in dit geval dus toch om een helm? Tok = Helm, cap, beschermding op je kop.

Jep dat is het juiste. Het juiste woord is cap maar meestal gebruiken we in west-vlaanderen Tok als we het over een helm/cap hebben.

Oh, hier gaat tok meestal over een ballen beschermer.
Zo één:

Haha, sorry ik ben een Belg en nog maar 12 jaar dus ja. Hoe kon ik dat weten?

“O[ok heb ik een paar lage sprongetjes gedaan, het was perfect” Het spijt me maar meestal doe je geen sprongen in je eerste les? Of je moet onder ‘lage sprongen’ drafbalken verstaan? Je moet eerst nog verlichte zit leren namelijk. Of ligt dat nou aan hoe er les gegeven wordt hier in Nederland?

Het was niet echt mijn eerste les maar ik had een lange pauze gehad doordat ik was gevallen en vandaag ben ik opnieuw begonnen in een andere manege. Ze hebben me meteen bij half-gevorderden gezet en vandaag stond er een klein stukje springen (20 centimeter ofzo of iets hoger) op het programma.
Ze hebbben de hele groep wel eerst laten oefenen op verlichte zit enzo dus moesten ze hebben gezien dat ik er niet klaar voor was hadden ze me niet laten springen hoor.

Wrm open je een heel topic voor een dagboek over paardrijden?
Op je eerste post zijn geen reactie’s van ga zo door gekomen ofzo :’)
En word wil vast wel je verhaal opslaan;)
Zo zijn er geen onnodige topics

Ik denk niet dat het iemand hier boeit wanneer jij gaat paardrijden…

Ik denk dat je dit beter op bokt kunt gaan doen :slightly_smiling_face:

Hahahaha +10000

jij hebt een eng profielplaatje