Da Vinci's Demons topic

Da Vinci’s Demons is een Amerikaanse die vanaf 2013 op tv te zien is. De serie gaat over de uitvinder Leonardo Da Vinci, met name over zijn jongere jaren. De serie is gedeeltelijk op de feiten gebaseerd maar een groot deel van de gebeurtenissen zijn niet echt gebeurd.

[i]Het verhaal draait om Leonardo da Vinci, een onwettige zoon wiens vader in hoog aanzien staat. Da Vinci woont in Florence, waar hij als veelzijdig genie en een kunstenaar werkt. Hij komt in contact met de familie De’ Medici, de heersers van Florence. De Neef van de paus in Rome is van plan in oorlog te gaan met Florence, om zo weer het land terug te nemen wat ooit bij Rome hoorde. Door de dreigende oorlog huurt de heerser van Florence, Lorenzo I de’ Medici, Leonardo in als wapenontwerper, waarna een oorlog tussen de Kerkelijke Staat en Florence steeds dreigt.

Naast de dreigende oorlog met Rome, is er ook nog iets anders wat Leonardo interesseert. Hij heeft van een oude Humanistische orde, De Zonen van Mithras, gehoord over Het Boek der Bladeren, een mythisch boek dat alle wijsheid bevat. Leonardo heeft in een boek van een Zoon van Mithras, een nog niet ontdekt landschap gevonden. De grootvader van Lorenzo(leider van de Medici’s), die ook lid van de orde was, wordt een profetie voorspeld, waarin wordt beschreven dat Leonardo Het Boek der Bladeren zou kunnen vinden. Cosimo, de grootvader van Lorenzo, krijgt daarbij ook een speciaal kompas, dat uiteindelijk aan Leonardo doorgegeven zal moeten worden, zodat hij het boek kan vinden. Leonardo is geïnteresseerd in het vinden van het boek, omdat hem verteld is dat in het boek onder andere het lot van zijn verloren moeder staat.[/i]

Trailer van seizoen 1 (Da Vinci's Demons - Trailer - YouTube)
Opening credits (Da Vinci's Demons opening. - YouTube)
Online kijken (Just a moment...)

Ik volg de serie nu al een tijdje, en ik vind hem super! Vooral de special effects in de serie zijn geweldig. Zijn er nog meer mensen die deze serie kijken?

wauw waarom zijn er geen berichten in dit topic, de serie is zo goed!

En seizoen 3 is net begonnen op de FOX zender. :grinning: