Cupcakes zijn dik / niet luchtig

Hi!

Sinds kort hebben wij een nieuwe keuken, dus ook een nieuwe oven!

Nu heb ik gisteren gemaakt, ze waren opzich goed gelukt en zagen er mooi uit. Ze waren opzich ook niet vies, maar ik vond ze erg dik, niet luchtig.

Vandaag heb ik het weer gemaakt, en ze zijn weer dik & niet luchtig. In onze vorige keuken maakte ik ook vaak cupcakes, toen had ik hier nooit last van. Ik hou me ook gewoon aan het recept.

Kan het zijn dat het door de oven komt? Dat die nog wat nieuw is , en daarom niet helemaal goed doet? De cupcakes zijn ook erg wit, terwijl ze wel gaar zijn …

Iemand idee ? Tips ?

X

Dat kan wel per oven verschillen. Ik merk zelf namelijk een goed verschil tussen mijn eigen oven en de oven bij mijn ouders thuis. Als ik iets maak in mijn eigen oven, dan doe ik standaard een hogere temperatuur en een langere baktijd.
Ook is er een verschil tussen een hete lucht oven en electrische oven, dus daar kan het ook aan liggen.

Ah dankjewel! Zal het de volgende keer eens proberen met een hogere temperatuur en langere baktijd! :slightly_smiling_face: