Crescent rolls (?)

Ik wou graag een recept met appel en deeg en kaneel maken, maar daarvoor heb je (Amerikaanse) Crescent Rolls nodig, en ik kan niet op internet vinden of dat in Nederland te koop is (in een standaard supermarkt, heb geen tijd voor een zoektocht) of waardoor je het zou kunnen vervangen, en of je het zelf kan maken. Weet iemand hoe dat zit? Dit is het recept: http://bettercookies.wordpress.com/2012/08/06/guest-blogger-monday-bite-size-apple-pies/

Bestaan die? Awww yea, dat is het beste idee tot nu toe, dankje!

Oh handig, dankjewel! In het vriesvak dus?

Maar die dingen heb je in NL toch ook gewoon? Die heb ik wel eens gekocht, dat zit in een blikje. Ziet er precies zo uit als op de foto! En die liggen in het koelvak, bij de taarten!

Dit is mijn blogpost van toen, daar zie je er een paar foto’s van, ook van dat blikje zelf.

Crescent rolls is wel iets anders dan bladerdeeg (wat fluffier en minder flaky), maar dat komt het beste in de buurt. Hier is wel een recept van hoe je het zelf kan maken: http://bakingbites.com/2009/11/homemade-crescent-rolls/ Bladerdeeg zal prima werken.

En het is ook geen croissant deeg, dat is nóg vetter dan bladerdeeg. Maar dat zal ook wel werken.

Dus, beter bladerdeeg (appelflappen deegjes) dan croissant deeg gebruiken?

Ja, croissant deeg heeft een smaak die er nóg meer van afwijkt.

Ik heb bladerdeeg gekocht, dat wat Incognito postte. Thanks allemaal :slightly_smiling_face:

Ik had het gemaakt met een bol vanille-ijs erbij en het was echt heeerlijk :slightly_smiling_face:

ik heb t nog nooit gemaakt :flushed: