Cory Monteith overleden.

Acteur Cory Monteith, bekend van de tv-serie Glee, is dood aangetroffen in een hotel in het Canadese Vancouver. Dat heeft de politie zaterdagavond laat (plaatselijke tijd) bevestigd.

De 31-jarige Monteith kampte met verslavingsproblemen. Verschillende media melden dat hij zou zijn overleden aan een overdosis. De acteur is eerder dit jaar opgenomen geweest in een ontwenningskliniek. Het is niet bekend waaraan hij verslaafd was.

Hij verbleef in Vancouver in het Fairmount Pacific Rim-hotel. Cory checkte in op 6 juli en was niet samen met zijn vriendin en Glee-collega Lea Michele. De politie is in het bezit van beelden waarop te zien is dat hij 's ochtends vroeg aankomt bij zijn hotelkamer.

De serie Glee wordt in Nederland sinds 2010 uitgezonden door RTL5. Monteith nam de rol van scholier en footballspeler Finn Hudson voor zijn rekening. Daarvoor had hij onder meer gespeeld in een aflevering van Stargate Atlantis en in de tv-serie Kyle XY. Ook was hij te zien in de film Final Destination 3 (2006).

Monteith woonde de laatste jaren in Los Angeles, maar was Canadees van geboorte. Hij werd geboren in Calgary en groeide op in Victoria. Volgens de politie wordt maandag autopsie op het lichaam van Monteith uitgevoerd. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2676/Cultuur/article/detail/3475467/2013/07/14/Glee-acteur-Cory-Monteith-dood.dhtml

Wat vinden jullie van dit onverwachtse nieuws?

Mjaaah, vind het echt triest. Zeker omdat hij dus wel bezig was/is geweest met het dealen met die verslaving. Ten minste, ik denk dat dat zijn ondergang is geworden, dat weten ze nu natuurlijk nog niet. Blijft triest hoor, zo’n jonge gast.

Ik las het ook daarnet.
Verschrikkelijk. Ik volgde de serie niet, heb ook geen idee wie hij is, maar dit wens je natuurlijk niemand toe. Sterkte aan de fans en de familie!

Ik volgde de serie en hij was een superacteur. Kan maar niet bevatten dat dit gebeurd is. Wat hier stond schijnt niet waar te zijn. Ik hoop dat het goed gaat met Lea Michelle, maar ook zijn familieleden etc. Ik zal hem zeker missen.

Ik vind 't heel erg om te horen. Net hoorde ik het op de radio en ik schrok echt. Ik heb Glee twee seizoenen gevolgd, dus kende 'm daar van en hij was ook een goede acteur.
Ja… heel sneu dus.

Ja ik vind het zo erg voor haar! Ze is in 1 klap van haar vrolijkste periode, naar haar slechtste gegaan.

Aaaw, ik wist niet dat ze zo snel zouden gaan trouwen. Wat triest zeg :frowning_face: :frowning_face:

Ondanks dat ik hem natuurlijk niet persoonlijk ken/ik niet eens fan van hem was, grijpt dit me toch wel erg aan. En hoe erg voor Lea Michele, ze zouden gaan trouwen over 2 weken! Bizar, echt verschrikkelijk.

Ik heb Glee een keer gekeken en vond er niet zo veel aan, maar hij kon wel goed acteren. Erg jammer dat hij is overleden, zo jong, dat gun je niemand. Ik denk wel dat zijn verslaving zijn ondergang is geworden, hoewel er nog niks duidelijk is over zijn doodsoorzaak.

Ik denk dat zijn verslaving er ook mee te maken heeft. Het lijkt mij namelijk onwaarschijnlijk als het iets in de richting van een hartaanval is geweest bij een man met zo’n jonge leeftijd.

Echt heel erg zielig. En al helemaal omdat hij 2 weken later ging trouwen met Lea…
Die moet dan ipv een bruiloft een begravenis regelen.
Echt erg ja.

Ben er al de hele ochtend wel een beetje verdrietig en stil van… Ook gewoon door te bedenken hoe dit voor Lea en familie is en dat hij nog maar zo jong was.

Ik heb echt zitten janken…

Ik vond/vind Glee niet leuk, maar toch komt dit als een absolute shock aan. Ik keek vanmorgen tv, en toen ze zeiden dat die dood is, kreeg ik gewoon rillingen over m’n lichaam… Ik kan het eigenlijk niet geloven… Zag wel nog op nu.nl dat hij vroeger al bijna dood was gegaan aan een overdosis, en aangezien hij al in een afkickkliniek heeft gezeten zou zijn dood daarmee te maken kunnen hebben denk ik.

Ugh ik zit hier echt te janken :frowning_face: Ik zag net zijn plaatje op de voorpagina en dacht: ‘hij ziet er zo blij uit, is hij klaar met afkicken?’ en toen las ik het onderste stukje en barstte in huilen uit

echt wtf ik kan het gewoon echt. niet. geloven… :flushed:

Wtf is dit?

https://pbs.twimg.com/media/BPHeatoCEAAqcYC.jpg

Ik wil écht niet weten hoe Lea zich op dit moment voelt :flushed: pffff

Nee dat kan gewoon niet. Hij is echt dood.

Ik vind dat eigenlijk best respectloos.

Is het ook, ik geloofde het nog voor heel even maar toen dacht ik beter na van dat het gewoon niet kon. :’)
Sommige mensen zijn echt raar.