Communicatie op InHolland Rotterdam

Hallooo.

Ik zit met een dilemma. Tot voor kort was ik vastbesloten op de opleiding Communicatie-IEMES te gaan doen op Fontys Tilburg (ik woon zelf in Den Haag!). Dus dit betekend op kamers, duur, veel regelen, weinig thuis en ik laat veel achter hier in mijn omgeving (dansles, werk, vriend, vrienden…)

Nu zit ik dus te twijfelen om Communicatie op InHolland Rotterdam te gaan studeren. De reden dat ik uitgerekend die opleiding van InHolland leuk vind is omdat die een creatieve draai heeft in vergelijking met de rest.

Maar is de opleiding in InHolland Rotterdam een aanrader? Na al die verhalen over InHolland ben ik toch bang dat ik dalijk met een diploma zit wat niks waard is… Ik lees heel veel verhalen dat Rotterdam juist wel goed is en dat ze hard aan het werk zijn om hun naam te zuiveren, maar tegelijk lees ik dat InHolland vreselijk is en dat je daar nooit heen moet gaan… :astonished:

Kortom, help me!! Ga ik voor Communicatie IEMES op Fontys Tilburg of Communicatie op InHolland Rotterdam? :flushed:

Ik zou voor Rotterdam gaan. Ik studeer zelf in Den Haag, ook bij INHolland. En INHolland Den Haag én Rotterdam werken allebei heel hard om te zorgen dat alle lessen, studies, producten goed beoordeeld worden en HBO-waardig zijn.
Je gaat echt niet ineens veel beter af zijn op een andere hogeschool, want het hele systeem is een beetje gammel… INHolland werkt in ieder geval aan haar problemen. Overal loop je wel tegen vervelende dingen, dat is helaas niet uniek voor één school zeg maar.
Een vriendinnetje van mij studeert trouwens communicatie aan INHolland Den Haag, en heeft het onwijs naar haar zin.

Volgens mij gaan Inholland en hogeschool Rotterdam volgend jaar of het jaar erna samenwerken, want de HRO had een paar opleidingen gekocht ofzo, dus misschien moet je alsnog naar de HRO als je voor Inholland kiest. Maar pin me hier niet op vast, want ik weet het niet zeker.

Daarbij vind ik de opmerking dat een bachelor Communicatie niks meer voorstelt, echt onzin. Je kunt je specialiseren door je minor etc, waardoor je genoeg vakkennis over één bepaald gebied naar keuze hebt, dus ik zou je door dat soort verhalen niet tegen laten houden. Daarbij, over 4 jaar ziet de markt er weer anders uit, dus je weet maar nooit waar er vraag naar is dan.

Ja ik denk wel dat jullie gelijk hebben en ik het maar gewoon moet doen! Het is allemaal een stuk makkelijker qua regelwerk etc, en toch een hele leuke opleiding. En in het ergste geval kan ik altijd nog switchen :slightly_smiling_face:

T is alleen zo eng om de knoop door te hakken, dan is het zo definitief… En ik ben nogal wispelturig… :flushed:

Ik wil het je niet nog moeilijker maken :’) , maar ik ga zelf Communicatie aan de hogeschool Leiden doen, en ik hoor van veel mensen dat ie in Leiden heel “creatief” is. Dat gevoel kreeg ik ook op de open dagen. En je bent in nog geen kwartier in Leiden vanuit D’haag, plus je bent niet gebonden aan de naam Inholland :slightly_smiling_face:

Wat grappig. Ik ga daar het komend jaar mee beginnen! :slightly_smiling_face:

Ik denk dat je je niet teveel moet aantrekken over de negativiteit rondom InHolland. Ik schrok eerst ook hoor, maar toen las ik ergens dat een diploma van InHolland juist wel gewaardeerd gaat worden in de toekomst. De school heeft een tweede kans gekregen en ze zouden nu wel heeeeel dom zijn om dit nu weer te verpesten. Daarom zou je er juist zeker van moeten zijn dat bij InHolland alles nu wel tot in de puntjes geregeld is en dat je zeker niet zomaar daar met een diploma de deur uit loopt. Daarnaast hoorde ik op de open dag dat de afdeling waaronder de opleiding communicatie valt sowieso niet in de problemen is geweest.